Harmoonin herkut hääpäivänä

Mietiskellessämme minne menisimme Jyväskylässä hääpäiväillalliselle esiin nousivat Vesilinna, Kissanviikset ja Harmooni. Valintaa ei lopulta tarvinnut kauaa miettiä, sillä Harmooni on kiinnostanut pitkään, lista vaikutti kiinnostavalta ja lähiruoan käyttäminen on aina hyvä juttu. Sinne siis!

Yllätyimme miten rauhallista lauantai-iltana oli, toisaalta keli oli niin hyvä, että monet olivat vielä varmasti mökeillään tai hääjuhlissa. Ei haitannut toisaalta yhtään, kehtasin napata pari kuvaa ja sai höpötellä niitä näitä rauhassa. Hyvä ruoka ja uudet maut ovat aina olleet intohimomme, mutta näitä pidemmän linjan illallisia harvemmin ehtii ja raaskii kokeilla, kyllähän hyvät raaka-aineet ja useat ruokalajit maksavat. Ilta oli kuitenkin niin kiva ja ruoat onnistuneita, että kyllä hymyilyttää pitkään!

Harmoonin rakennus on peräisin vuodelta 1910 ja tuo tilaan omanlaistaan tuntua. Tykkään siitä, että ravintola on kellarikerroksessa – eipä keskittynyt huomioimaan mitään ikkunan ulkopuolella näkyvää, vaan huomioi ruoan ja seuran sekä aisti paikan paremmin. Ravintola on osa keskisuomalaista perheyritystä, Arts & Crafts Restaurants Oy:tä ja yrittäjillä on vahva missio pelastaa vanhoja rakennuksia ja synnyttää niihin modernia ja kannattavaa liiketoimintaa. Omanlaisensa fiiliksen paikkaan antoivat mm. tarjoilijoiden henkseliasut, jotka nekin veivät vanhaan aikaan ja olivat selkeästi mietitty kokonaisuuteen. Tykkäsin!

Naapuripöydän seurue pyysi menua englanniksi (kerroinkin alkuviikosta että olivat tuttuja) ja minä nappasin kuvan, oli niin hauska kun menu tuotiin valtavana tauluna tuolille.

Kokin tervehdys sisälsi jo uskomattoman määrän makuja kokoonsa nähden. Raitajuuri ja cheddarmousse yhdistettynä siian mätiin oli niin herkullinen kokonaisuus, että maistelin vielä tuota pientä annosta kun alkuruoat jo tuotiin eteemme. Söin todellakin rauhassa kun kerrankin pystyi ja vaikka muuten ravintolakokemus menikin nappiin, valmistuivat nämä annokset vähän liian yhtä aikaa.

Meillä on aina ykkössijalla miehen kanssa syödessä alku- ja pääruoat, jälkkäri-ihmisiä en oikeastaan ole. Aloitimme aterian siis alkuruoilla ja onneksi näin. Omena-sellerikeitto, jossa oli mm. sellerimysliä ja omenapyrettä oli ihan taivaallista, kehuin sitä vuolaasti miehelle ja käskin maistaa, hän yhtyi kehuihin välittömästi. Miehen valitsema kala-rapu-tyrniceviche oli sekin hyvää, muttei niin upea makukokonaisuus kuin keitto. Syökää tätä jos päädytte Harmoniin!

Pääruoaksi valitsin jo etukäteen listaa lukiessani nyhtökauraa sisältäneen annoksen, jossa oli peruna-nyhtökaurapiiras, maa-artisokkaa ja syyssalaattia sienistä sekä juureksista. Kastike sisälsi kuulemma kahvia, mutta minun makunystyräni eivät sitä juuri maistaneet. Lisukkeet olivat todella hyviä, itse piiras vähän liikaa perunamuussia, mutta maistoinpahan sitä nyhtökauraa! Miehen järvikalatourndosta maistoin myös ja nostimme molemmat ykkösjutuksi annoksesta savukala-nokkospannukakun, se oli erittäin onnistunut.

Itse olin sitä mieltä että en jaksa jälkkäriä, mutta mies halusi maistella nekin, joten tilasimme kukkakaalijäätelöä sekä ternimaito-lakkahyytelöä. Annokset olivat hyviä, mutta oma jätskini vähintäänkin hämmentävä. Kukkakaalijätskin seassa oli mm. paahdettuja kurpitsansiemeniä ja vieressä vielä raparperia ja vadelmaa. Hyvää ja todellakin yllättävä.

Kaiken kaikkiaan nautimme mauista todella paljon ja paikka oli tunnelmaltaan ihan täysi kymppi hääpäivän viettoon. Vessat löytyvät yläkerrasta ja siellä käydessä hymyilytti, ylhäällä olivat häät täydessä vauhdissa. Hyvän päivän valitsivat!

Minä tykkään, kun suomalaisuutta korostetaan niin menussa kuin miljöössä. Sukat makkaralla-laseista ja kivituikuista plussa myös!

Minä kyllä haluaisin tänne joskus uudelleenkin, tykkäsin todella paljon! On ihan parasta kun annokset ovat maltillisia, niin että minäkin selviän kolmesta ruoasta. Silti se makujen määrä on uskomaton, on ihanaa kun saa maistella kaikkea erilaista sen sijaan, että pitäisi syödä valtava annos samaa makua. Annokset olivat niin kauniisti aseteltu ja rakennettu, että ruokaansa tuijotti hetken ennen kuin raaski koskea taideteokseen. Tykkäsin niin kovasti kokonaisuudesta, että voisin kirjoittaa näitä kehuja loputtomiin, toisaalta varmasti se fiilis, kun saa istua rauhassa syömässä ruokansa lämpöisenä ja jutella aikuisen kanssa tuo oman fiiliksensä. Varmaan moni pienten vanhempi tunnistaa fiiliksen? ;)

Kenellä muulla on kokemuksia Harmoonista?