Rengastien parhaat vinkit testissä

Hypätään vuosien takaisista häistä takaisin tähän vuoteen ja kesälomaan. Kun lähdimme tutkimaan Turun saaristoa heinäkuun lopussa, törmäsimme Mondon artikkeliin rengastien parhaista aarteista. Olihan niitä sitten pakko käydä kurkkimassa, sillä Mondon vinkin avulla löysimme mm. ihan parhaan ravintolan Amsterdamin reissulla sekä superkivan chillailumestan Koh Samuilla. Paikkoja, joihin ei olisi vahingossa ikinä mennyt. Luotan siis Mondoon vankasti ja nappasimme reittiimme juttuja artikkelista!

Yövyimme kaksi yötä Nauvossa, Majatalo Martassa, josta voisin kirjoittaa vaikka erillisen postauksen. Lähdimme aamusella kohti Korppoota ja edelleen Houstkaria ja kävimme kurkkimassa Mondon vinkkejä. Miten kävi, tykkäsimmekö?

Lauttamatkat olivat hauskoja elämyksiä!

Vinkki 1: Hyppelsin vanha kalastajakylä Houstkarissa. No, te tunnistatte maiseman jo asukuvista. Kävimme täällä tasan ottamassa kuvia ja ihailemassa maisemaa, mutta kannatti. Aurinkoisella säällä oli todella kaunista.

Vinkki 2: Sattmarkin tupa, Parainen. Täällä pysähdyimme kun ajelimme Turusta Helsinkiin. Paikka oli todella viehättävä ja mustikkakakku herkullista. Pihassa oli ihastuttava myymälä, josta ostin raparperisaippuaa kotiin, tuliaisia olisi voinut täältä ostaa myös. Pihassa myytiin myös kalaa ja saaristolaisleipää, herkullinen leipä lähti mukaamme. Kyllä, paikka oli todella kiva ja herkkuja notkui tiskissä, suosittelemme.

Vinkki 3: romanttisin majapaikka, Majatalo Martta. Palaan asiaan!

Vinkki 4: paras näköala Borgbergin lintutorni, Houtskari. Hmm, me tuumimme oliko näköala paras vai paikassa kenties ainoa näköalatorni? Oli miten oli, kiipesimme torniin metsän läpi mekoissamme ja totesin, että olemme todellakin metsäsamoiluun pukeutuneita, heh. Esikoinen selitti tauotta meidän olevan Tuhkimo ja Ariel kiipemässä linnaamme ja vastaantulijoita (niitä oli 4!) hymyilytti. Reitti oli ihan hyvä kiivetä lastenkin kanssa ja ylhäältä näkyi… Metsää. Kannattaa siellä piipahtaa jos kohdille osuu, sen verran nopeasti oli kiivetty ja näkyihän sieltä kauas!

Vinkki 5: paras hampurilaispaikka Grill Cafe Skagen, Houtskari. No hyvää ainakin oli! Otimme kana- ja kalaburgerit kolmeen pekkaan jaettavaksi ja herkkua oli. Kalahampparissa oli ihan kunnon ohisiivuja paneroidun mössön sijaan ja kanahampurilaisessa ihana kastike. Paikka oli kauniissa paikassa ja lapsille oli leikkipaikka varjossa, josta löytyi vaikka mitä leluja. Mondon mukaan kallein hampurilainen maksaa 6,50 euroa, mutta muistaakseni kalahampurilainen oli yli 7 euroa. Hyvistä raaka-aineista toki viitsiikinn maksaa, eipä siinä mitään. Kyllä, suosittelemme lämpimästi!

Enempää Mondon vinkkejä emme testanneet, mutta lisänä meidän omat suosikit!

Vinkki 6: jos käy hamppareilla Houtskarissa, kannattaa tutkia vieressä oleva kotiseutumuseo. Maksaa 3 euroa ja lastakin kiinnosti vanhan ajan esineet kiitos Koiramäki-kirjojen. Historian havinaa oli kivaa tutkia.

Vinkki 7: parhaat ostokset tein Nauvossa, inasen irrallaan satamasta kaupassa, joka oli hotellin pihassa. Kaupan nimeä en tietenkään muista, mutta löytyy ihan Nauvon kirkon vierestä. Satamassa olevat kalliiden merkkien putiikit olivat ihania, mutta tuntui, että lapsiperhettä katsottiin niissä nenänvartta pitkin, eikä palvelua tarvinnut pelätä olevan tarjolla.

Vinkki 8: paras pizza. Söimme tuloiltana puoliksi Mexican pizzan Najaden höyrylaivassa Nauvon satamassa. Ihanat maisemat, ihana pizza. Suosittelen. Myös toisena iltana syömämme illallinen L’Escalessa oli herkkua ja palvelu ihanan ammattimaista!

Vinkki 9: saaristosta pois ajellessa kävimme Tammiluodon viinitilalla. Ystävällistä palvelua ja ihanan makuista mansikkakuoharia. Tilalla on muuten 7000 omenapuuta, joista tehdään mm. siideriä. Visiitin arvoinen paikka!

Turun saaristo on kesällä ihanan kaunis alue, ajomatkat eivät ole pitkiä ja lauttamatkat taittuivat helposti, juurikaan ei tarvinnut lauttoja odotella. Suosittelen lämpimästi kotimaan matkakohteeksi rengastien paikkoja, siellä olisi vaikka mitä tutkittavaa!

Oliko tuttuja juttuja itsellesi? Mitkä ovat parhaat omat tärppisi saaristoon? Iloista uutta viikkoa jokaiselle!