Vielä ehtii! Hikeä ja paprikoita Tulliaukiolla

Sadetta vihmoi lähes koko päivän eilen, mutta kun se hetken hellitti, piipahdimme Suomen tulisimmilla festareilla Tullinaukiolla. Siellä piisasi herkkuja chilin ystäville, mutta löytyy joukosta miedompiakin makuja. Kokkausvinkkejä, herkkuja ja chiliä eri muodoissa tarjoaa Tullinaukion chilifestarit tämän viikonlopun ajan. Huomenna tiedossa on vielä chilinsyönnin MM-kisat, joita olen muutama vuosi sitten ollut katsomassa ja mahaa kyllä korvensi kilpailijoiden puolesta! 

Mielestäni tapahtuma on kasvanut entisestä ja suosittelen kyllä käymään maistelemassa. Lapsikin tykkäsi spiraaleista, jotka oli valmistettu bataatista, punajuuresta ja perunoista, samoin lempeästi chilillä maustettu toffee upposi hänelle. Jännä makuelämys olivat myös valkosuklaakeksit, jotka potkivat suussa tulisesti. Mies maisteli pulled porkia ja yhdessä söimme Ohanan aasialaistyyliset wingsit, niissä tulista oli vain kastike. Niin moni herkku (Poppamiehen vegeburgeri etujoukoissa) jäi kummittelemaan mieleen, että täytynee palata huomenna! Sadekuuro ajoi meidät kotiin lämmittelemään, vaikka hetkellisesti chilikin kyllä lämmittää!

Oletko muuten tiennyt, että chilillä on täynnä vitamiineja? Niistä sanotaan mm. seuraavaa:

Chilipaprikat ovat vitamiinipitoisimpia hedelmiä maailmassa, niissä on runsaasti C- ja E-vitamiineja, sekä A-vitamiinin esiasteita ja B-vitamiinia. Chilien kuiva-aineesta jopa 20% on hyödyllistä kuitua. Korkean karotenoidipitoisuuden vuoksi chilillä on myös antioksidanttisia vaikutuksia.

Kannattaa siis käydä maistelemassa, jos suu vain kestää!

Chilifestit ovat tänään auki klo 12-19.

Oletko käynyt tai menossa festeille? Tai oletko itse chilin ystävä?