Lempparinansoa ja hyviä uutisia

Minä olen kirjoittanut Nansosta monen monta kertaa. Siitä, miten iso työllistäjä se on ollut pienehkössä Nokian kaupungissa. Siitä, miten Nansosta tuli mieleen vain äidin joululahjaksi saama uusi yöpuku (olikohan tämä jopa ensimmäinen blogipostaukseni ikinä!). Siitä miten surin kun luin Nanson kohtalosta loppuvuodesta. Tuo silloin kirjoittamani juttu oli yksi luetuimpia. Voit kurkata sen täältä (olipa todella outoa katsoa mahakuvia, tuntuu että siitä on iäisyys kun olin raskaana!).

Nyt saimme puolestaan hyviä uutisia, sillä Nanson tehtaalla toiminta jatkuu! Neulomo Oy on vuokrannut tilat ja aloittaa tuotannon uudelleen ja uusia ompelijoita haetaan. Entisiä nansolaisia siirtyi Neulomon palvelukseen 81. Oletteko kuulleet jo Neulomosta? Toivottavasti siitä kuullaan vielä ja paljon! Upeaa, että vaateteollisuutta saadaan pidettyä vielä Suomessa ja Pirkanmaalla!

Tämän kuvissa näkyvän Nanson ostin alesta esikoisen ollessa vauva. Se oli päälläni Kreikassa kesällä 2013 ja tuolta Pargan reissulta ostin kuvan kengätkin. Nyt kun kuopus vietiin saman ikäisenä samaan maahan, pitihän äidinkin laittaa sama asukokonaisuus päälle kuin tuolloin. Kaipaan selkeästi elämääni perinteitä ja Nanso edustaa minulle jotain, joka on ollut elämässämme aina. Ne yöpuvut ainakin ja myöhemmin nämä kauniit mekot.

Nämä kuvat otettiin vain muutamia tunteja ennen lentomme lähtöä, kun kiiruhdimme vielä kerran syömään kauniiseen Mylokseen, josta kirjoitin viime viikolla. ”Tässä oli teille pöytä” ”Just a second…” ja äkkiä kuvaamaan ravintolan nurkkaan, josta tämä vanha vesimylly löytyi. Haikein mielin katselen näitä Kreetan kuvia, reissusta on jo monta viikkoa ja elokuu on alkanut ihmeellisen syksyinä ja viileänä, minä en ole vielä yhtään valmis syksyyn, haloo!

Neulomolle pidän kovasti peukkuja, toivotaan sen menestyvän!


Keneltä löytyy kaapista Nansoja?