Kreetan paras rafla

Plataniaksen kadut Kreetalla olivat täynnä turisteja ja turistikamaa, eikä paikka ollut yhtään meidän mieleen. Parina iltana piipahdimme siellä kuitenkin syömässä ja eräänä iltana menimme ravintolaan nimeltä Mylos. Palasimme toisena iltana takaisin, samaan paikkaan syömään. Miksi ihmeessä? Paikka oli niin ihana. Ja nyt seuraa kuvatulva.

Ovella jaettiin kaikille naisille kukkapinnit hiuksiin. Tuoreita kukkia oli joka puolella. Vessa pursusi ruusuja. Ympärillä kasvoi appelsiineja ja chilejä. Sisätiloissa oli päivittäin vaihtuvia koristeita tuoreista hedelmistä ja kukista tehtynä. Pöydissä valkoiset liinat, miljöö kaunis ja palvelu ystävällistä.

Mylos on valittu Kreetan parhaaksi ravintolaksi ja Kreikan neljänneksi parhaaksi, eikä suotta. Mies sanoi syömänsä lampaan olleen suussa sulavaa ja salaatit olivat herkkuja, valitsin molemmilla kerroilla salaatit kun kuulostivat niin hyviltä. Viikunasalaatille suositus täältä! Ainoa mikä paikassa vaivasi, oli annoskoko. Ne olivat valtavia, salaattia oli oikeasti vadillinen ja kun otimme yhden jälkkärin jaettavaksi kolmeen pekkaan, annos oli ihan rehellisesti kolmen hengen annos. Siis valtava! 3 vee narskutti onnessaan halloumia ja lopuksi pöytään kannettiin vielä vadillinen hedelmiä ja rakit. Vaikka olimme ähkyssä, niin vesimelonin ja mandariinien makeutta ei voinut vastustaa, ihania!

Paikka on 1300-luvulla toimineessa vesimyllyssä ja puitteet olivat niin hienot, että räpsimme vielä asukuviakin täällä. Onneksi löysimme paikan (kiitos taas autovuokraamon täti!) turistipaikkojen seasta. Esikoinen ihasteli loputtomiin paikkaa ja äiti ei malttanut syödä kun äkkäsi koko ajan jotain kivaa kuvattavaa, Jos Kreetalle suuntaat, meidän perheeltä täydet suositukset paikalle! 

Lisää voit lukea täältä. Ravintola täyttyi noin seiskan aikaan kokonaan, me menimme niin ajoissa, että saimme aluksi olla ihan keskenämme. Kärryillä pääsi hyvin paikan päälle myös!

Kukaan käynyt kyseisessä paikassa? Pistä ravintolavinkki korvan taa jos suuntaat Kreetalle!


P.S. Suklaa&tee-arvonta päättyi sunnuntaina ja voittajaksi random.org arpoi Mirvan. Kiitos osallistujille ja onnea voittajalle!