Nämä eivät satu mahaan, JESSSS!

Kaksiviikkoiselle vauvalle pitäisi alkaa antamaan D-vitamiinitippoja. Yksi ekana päivänä, kaksi toisena niin että päästään viiteen tippaan. Kolmeviikkoinen lapsi saa sitten sen viisi tippaa vitamiinia päivässä. Se öljyinen vitamiini valuu pitkin tuttia tai lusikkaa, eikä ole loppujen lopuksi mitään käryä menikö se mahaan asti. Ai meni, vauva huutaa. Kiemurtelee ja tuskailee. Aina jos on vitamiiniton päivä vauva on parempi. Ihan sama onko vitamiinissa maitohappoa vai ei, se sattuu pienen mahaan. Näin meillä on käynyt molempien tyttöjen kohdalla ja kuopuksen kanssa olen antanut aika laiskasti vitamiinia, sillä tuntuu että päivä on sen jälkeen huutoa.

Kun minulle annettiin testiin D Lux-vitamiinisuihketta, toivoin parasta. Viikon testin jälkeen ongelmaa ei ole ilmennyt, vaan vauva kestää tämän suihkutettavan vitamiinin. Vitamiini ei valu pitkin poikin naamaa, vaan vauvan jokellellessa tai haukotellessa sen saa nopeasti suihkautettua suuhun ja vitamiini kulkeutuu verenkiertoon suun limakalvoilta nopeammin kuin mahalaukusta. Lasten tuotteessa on mieto mansikanmaku, mutta kun itse sitä maistoin, ei se maistu mielestäni juuri miltään. Esikoisenkin mielestä tämä suuhun suihkautettava vitamiini on huippuhauska! En ole huomannut vauvassa mitään muutosta tätä käyttäessä, joten vihdoin saan vitamiinit annettua.

Samaan syssyyn testasimme myös aikuisten versiot d-vitamiinista ja multivitamiinista. Ehdoton plussa näissä tuotteissa on, että ne on supernopea suihkauttaa suuhun, pakkaus on hyvin pieni ja riittoisa esimerkiksi reissuun. D-vitamiini maistui raikkaalta piparmintulta, sen sijaan multivitamiinin maku ”sour grape” aiheutti itsessäni inhoreaktion. Voi harmi, että niin kätevä tuote on pilattu niin hirveällä maulla! 


Kaikkein eniten olen kuitenkin iloinen siitä, että löysin vihdoin vitamiinin, jota voin syöttää vauvalle. Vähän vähemmänhän tässä on tehoa kuin tipoissa (7,5 mikrog vs. 10 mikrog), mutta toisaalta mitään ei mene hukkaan. Pieni purtilo lupaa 100 suihkausta, eli pikkiriikkisessä pullossa on kahden lapsen lähes kahden kuukauden vitamiinitarve.


Näitä Nordic Healthin suihkeita myyvät mm. hyvinvointi- ja luontaistuotekaupat, jos kiinnostuit! Jos tuskailet vauvan vitamiinien kanssa, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Ovatko itsellesi suihkauteltavat vitamiinit tuttuja?

*tuotteet saatu Sugar Helsingiltä