Kuka menee lomalle Family lifeen?

Tällaisia kysymyksiä pähkäsin vielä matkaopasaikanani. No, toki tiesin, että sinne suuntaavat lapsiperheet, itse halusin lomallani kauas huonolla suomella kirjoitetuista menuista ja hälinästä. Oli aina yllätys omalla matkalla, jos sattui kuulemaan suomea. Toista oli Kreetan lomallamme. Koska nappasimme sen lyhyellä varoituksella, otimme rehellisesti valmismatkan ja täytyy sanoa, että melkein ahdisti koneeseen mennessä ja Bamsen kuvaa katsellessa. Mutta ei sitten lopulta kuitenkaan. Viikko oli erittäin onnistunut ennakkoasenteestani huolimatta.

Hotellimme Caldera Beach oli valtava kompleksi merenrannassa, 1,5 kilometrin päässä Plataniaksesta. Näytti siltä, että suurimmalla osalla asiakkaista oli all inclusive-rannekkeet, me mietimme että jo puolihoito olisi ollut liikaa. Huoneet olivat isoja ja erittäin hyvin varusteltuja keittiövälineiden osalta, eli saimme hyvin tehtyä aamupalaa itse. Ei maksanut juuri mitään ja saimme istua partsilla rauhassa. Yhtenä aamuna testasimme hotelliaamupalan – hirveä hälinä ja kuhina ja samat sämpylät siellä syö, ei sitä määräänsä enempää pysty aamusta mättämään. Olimme hyvin tyytyväisiä siihen, ettei hintaamme kuulunut aterioita. Ekana iltana testasimme hotellin buffan: tylsää ruotsinlaivan ruokaa, tyly palvelu. Olisi ollut kamalaa syödä siinä viikko.

Sen sijaan lasten kanssa sai mellestää rauhassa, hotellialueella oli useampi leikkipuisto ja altaita piisasi ja hotelli oli suoraan rannassa. Altaissa oli matala pääty lapsia varten, jossa esikoinen pysty menemään hyvin itsekin. Lisäksi hotellissa oli Bamse-kerho, johon pikkuneitimme osallistui muutaman kerran. Eräänä iltana olivat Bamsen suklaabileet, joiden aikana saimme käydä ”kaksin” syömässä hotellin paremmassa ravintolassa, jossa palvelukin oli huippua ja kuopus nukkui koko ajan.

Minä innostuin myös hotellin Les mills-tunneista, mutta kun selvisi, että bodyvive/cxworks on aina kello 16.30 vähän petyin. Miksi ihmeessä se ei ole esim. Bamse-kerhon kanssa yhtä aikaa? 16.30 oli aikainen aika jos olimme menossa (ja olimmekin, vuokrasimme kolmeksi päiväksi auton ja palasimme vasta iltakympiltä) ja eikä osunut yksiin sen enempää Bamsen kuin lasten päiväuniajan kanssa. Onnistuin siis menemään jumppaan kerran, kun olimme hengailleet päivän hotellilla, olipahan kyllä ihanat puitteet jumpalle!

Millaista sitten oli olla ensimmäistä kertaa rehellisessä perhehotellissa, jossa suomalaisiakin piisasi? Hotelli palveluineen (lukuun ottamatta buffaa) oli erinomainen, siivous ykkösluokkaa, perhehotelli yöllä hiljainen, hotellialueella supermarket, josta löytyi ihan kaikkea. Altaat olivat siistejä ja Bamse-kerhoon mahtui aina kun halusi. Oppaita kuhisi paikalla, jos olisi tullut ikävä heitä. Kaikki toimi siis erinomaisesti ja helpon loman tuollaisella hotellilla saa. Välillä tuntui maksammeko turhasta, kun olimme päiväkausia poissa hotellilta, emme vain pystyneet pyörimään paikallamme ja syöminen hotellilla ei innostanut. Toisaalta ehdimme kyllä hotellin altaitakin koluta ja nähdä samoja naamoja ihan tarpeeksi. Ehdoton parannus olisi pitää jumppa silloin kun Bamse-kerhokin on!

Yllätyin miten hyvin viihdyimmekään lopulta hotellissa ja kiittelin yöllistä hiljaisuutta ja pimennysverhoja, nukuimme hurjan hyvin kaikki koko viikon. All inclusiveen emme halunneet ja tämän myötä se vain vahvistui. Hauskaa muuten oli, että jos osti altaalta limpparin sai pulittaa siitä 2 euroa, jos osti tölkin hotellialueen marketista hintaa raksahti samalle limpparille 0,60 euroa. En toistanut virhettäni kovin monesti. ;)

 Hotellialue oli kaunis ja rauhallinen.

Yksi ihan hirveä asia perhehotellissa oli muovin määrä. Ahdisti tosissaan. Kaikki snackit ja ruoat kannettiin altaalle kertsiastioissa. All inclusivessa saa juoda juomia ilmeisesti niin paljon kuin tahtoo ja ne kannettiin muovimukeissa. Yhden limpparin ostaessaan sai taistella, ettei saisi pilliä ja muovipussia mukaan (are you SURE?). Alueella oleva plakaatti huusi TUIn olevan more environmental friendly ja kun silmien edestä meni sata muovimukia päivässä, se tuntui lähinnä irvokkaalta vitsiltä. Toki tiedän, että etelänloma, sinne lentäminen ja hotellissa asuminen ovat hirveä ympäristöteko, mutta tuo muoviastioiden käyttö sai minut voimaan pahoin. Oletteko törmänneet tällaiseen?

Toisena päivänämme altaalla jaettiin hattaroita myös meille, joilla ei täysihoitoa ollut – ahdisti näiden keppienkin määrä. Lapsi maistoi elämänsä ekaa kertaa hattaraa, ei jatkoon.

Jos söi allasravintolan pöydässä sai sentäs oikeat astiat.

Siinäpä päällimmäiset mietteemme perhehotellissa, jossa viikon vietimme. 

Onko itsellesi tuttu hotelli? Mitkä ovat ykköskriteerit hotellia valitessa, hinta, palvelut, sijainti?