Ystäviä ja hamppareita

Suora suomennos hampurilaispaikan Friends&Brgrs-nimestä kiteytti kyllä erään illan fiilikset viime viikolta. Sain kutsun tulla maistelemaan paikan hamppareita ja innostuin kutsusta välittömästi, ystävänkin sain matkaan. Muistatteko postaukseni paikasta helmikuulta, kun se avattiin uutuutena Keskustorille? Sen jälkeen olen käynyt siellä pari kertaa ja syönyt aina kasvishampparin. Nytkin mietin mikä maistelija minä voin olla, mutta jee, kaikki hampparit sai kasvispihvillä! Mukanani oli myös kuopus, joka meinasi järjestää äidille kaikkea muuta toimintaa kuin hamppareiden syömistä, mutta ei siitä sen enempää. Sain kuitenkin kaikki maisteltua. Arvostelulappuun vasurilla kirjoittaminen vauva kainalossa oli kuitenkin sen verran haastavaa, että saikohan kukaan selkoa siitä? Yritys oli kova kuitenkin ja hampparit herkkuja!

Tarjolla oli kaikkea classic burgerista uuteen, täysin vegaaniseen hampurilaiseen, joka yllätti ainakin minut ja ystäväni täydellisesti. Karamelisoitu sipuli yhdistettynä kikherneliemestä tehtyyn vegaaniseen aioliin oli aivan jäätävän hyvä. Olipas termi, mutten keksinyt muuta ylistyssanaa, se oli niin herkkua! Lisäksi maistoimme uuden chevreburgerin sekä halloumia ja tsatzikia sisältäneen hampparin. Ne olivat takuuvarmoja ja perushyviä, mutta tuon vegaanisen herkun jälkeen ei mikään maistunut niin hyvältä kuin se! 

Kouluarvosanaksi vegaaniburgerille olisi voinut antaa vaikka kympin. Mitä annoin siinä vauvaa hytkyttäessäni, sitä en enää muista. Hampparit muuten saa niin kasvispihvillä kuin gluteenittomana, joten on kivaa ettei ruokarajoitusten vuoksi kukaan syöjäporukasta putoa pois.

Kun Friends & brgrs avasi helmikuussa Tampereelle, en välittömästi ihastunut heidän triple cooked-ranskalaisiinsa. Meille kerrottiinkin, että oikean paistoaikojen löytäminen vaatii työtä ja tässä oli onnistuttu, paljon parempia ranskalaiset olivat nyt eivätkö niin lötköjä! Maistelimme läpi myös dipit chipotlesta aioliin – voinko tässäkin kohtaa sanoa että kikherneliemestä tehty aioli oli herkuin? Siinä on tuotekehityksessä onnistuttu!

Friends & Brgrs saa täydet pisteet sijainnistaan Keskustorilla, oikeiden lasien käytöstä kertsien sijaan sekä siitä, että kaikkea tehdään alusta asti. Sämpylät leivotaan asiakkaiden silmien alla lasiseinän takana, keittiöön näkee ja ranskalaiset tehdään itse perunalajikkeita vaihdellen. Ei pakastusta tai ruokaa monen prosessin kautta. Kyllä hampparipäivänä minä suuntaan mieluusti tänne ja suosittelen testaamaan sen vegaaniversion, vaikka pihvinpurija olisitkin. Saatat yllättyä!

Kiitokset kutsusta ja kiitokset seurasta, anteeksi muille kun me välillä vähän huudettiin, toivottavasti saadaan tulla toistekin. ;)

Mikä on oma suosikkisi burgereista, oletko testannut paikan?