Vinkki sadepäivään Tampereella!

Miehen lomaan on vielä monta viikkoa ja jälleen edessämme oli yksi sadepäivä viime viikolla. Esikoinen juoksi ympyrää keittiössä täynnä tarmoa ja minä yritin hommata meille leikkiseuraa. En onnistunut ja ajatus leikkipuistossa seisomisesta sateessa tuskastutti. Sitten muistin, Vapriikki! Kun pääsimme blogijuttujen myötä siellä pyörähtämään lokakuussa, päätin että tuon tyttäreni museoon puuhaamaan, mutta näin pitkään se on jäänyt. Sinnehän pääsisi ilmaiseksi perjantaisin klo 15-18 välillä, mutta on vähän hankala aika meille, joten maksoin itse 10 euron pääsymaksun ja esikoinen pääsi ilmaiseksi.

Vapriikissa on todella paljon katseltavaa ja kivaa puuhaa löytyy monen ikäisille. On jääkauden jättiläisiä eli mammutteja, on postimuseota, luonnontieteellistä, Hurricanes-näyttely sekä ihan juuri avattu Nukkekekkerit-osasto. Arvaatteko mikä oli lapsen ehdoton suosikki? No juu, se nukkepuoli. Oli nukkekoteja, barbeja ja mikä parasta, valtava leikkimökki, jossa oli ihastuttava sisustus, pihalla koiria joita hoitaa, oli keppihevosia ja puhelin, jolla pystyi oikeasti soittamaan huoneen toiseen nurkkaan. Olimme tässä leikkimökkikohdassa 45 minuuttia, jonka jälkeen houkuttelin lapsen jatkamaan matkaa. Innostusta aiheutti myös vitriinistä löytynyt barbie, jolla oli ihan sama asu kuin lapsella nyt leikeissä. Niin, se on äidin vanha, äiti on jo museokamaa, iiks!

Luonnontieteellinen puoli oli myös mielenkiintoinen, lapsesta oli hauskaa niin katsella kaloja kuin kokeilla eläinten turkkeja. Ahven yhdistettiin heti siihen samaan, jonka hän näki uintireissulla järvessä. Sen sijaan mammutit eivät olleet niin jännä juttu kuin luulin etukäteen, vaan leikkimökki sekä Suomen metsän eläimet löivät mammutit laudalta.

Postimuseo olikin sitten jännä juttu. Pimeä museo, joka alkoi 1700-luvun metsämaisemista, salamoiden lyödessä ja videolla olevan miehen puhuessa olivat jotenkin karmaisevia lapsesta. Kun nurkan takana oli vielä postin täti kalman kalpeana sekä kasvottomana nukkena, lapsi kääntyi ympäri ja juoksi ulos. Mielikuvitus teki tepposet ja paikka oli liian hurja, arvatkaa paljonko sen jälkeen on puhuttu pelottavasta postimuseosta? 

Vapriikissa on myös lounasravintola, jossa alle 4-vuotiaat syövät ilmaiseksi jos aikuinen syö. Joten lounaskin saatiin hoidettua ja lopulta meillä hurahti tyttöjen reissulla nelisen tuntia. Lähtiessä laitoimme vielä postikortit isomummoille matkaan, niihin saa Vapriikista erikoisleiman! Illalla lapsi sanoi isälleen, että päivä oli tosi kiva – niin minustakin. Miten sitä ei muista näitä lähellä olevia paikkoja, me menemme ehdottomasti toisena sadepäivänä uudestaan leikkimään ja tutkimaan! Lämmin suositus meidän tyttöporukalta, eikä muuten ollut yhtään hankala mennä ympäriinsä yksin tuplarattaiden kanssa!

Vapriikki
Alaverstaanraitti 5
Avoinna ti-su klo 10-18


Onko Vapriikki tuttu sinulle?