Kummallisten sattumusten kesäpäivä – tule mukaan!

Nämä päivä kanssani- postaukset ovat olleet aika tykättyjä, joten päätin taas tsempata ja kantaa kameraa mukana yhden päivän. Edellinen päivä kanssani-juttu on maaliskuulta ja yhteensä olen tainnut näitä toteuttaa neljä? Muistaakseni? Tykkäätkö sinä tällaisista?

Jälleen päiväksi valikoitui torstai, eli viime viikon torstain ajan raksutin kameralla päivän tapahtumia talteen. Meidän päivämme eivät noudata mitään kaavaa, vaan teemme mitä milloinkin. Tähän päivään vaikutti helle, eli olimme mahdollisimman paljon ulkona. Siis tervetuloa minun, 3 veen ja 2-kuisen matkaan päiväksi!

Aamumme alkoi perinteisesti seiskan jälkeen puurolla ja Pikku Kakkosella. Lasta kiukutti, kun Maltti ja Valtti on niin tyhmä ohjelma, onneksi Anniina balleriina tuli pelastamaan tilannetta, vaikkei sekään ykkössuosikki ole. Pienin söi mahansa pullolleen ja potkutteli leikkimatolla kun keitin isommille tytöille puurot. Aurinko paistaa aamuisin täysillä ruokapöytään – ihan kiva, mutta teetä juodessa hiki valuu! Aamupalan jälkeen esikoinen toivoi, että he saavat samanlaiset mekot. Selvä homma, mekot päälle ja aurinkorasvaa isommalle. Voi kun pukeminen olisi aina näin helppoa! 

Heitimme isomman kerhoon ja palasin kotiin. Heitin leikkimaton sekä pyjaman pyykkiin, ne saivat isot puklut päälleen aamutohinassa. Kirjoitin syöttäessä pari lausetta postaukseen. Näin ne postaukset nykyään syntyvät, lause siellä, lause täällä. Oikoluku ja loogisuus kyllä kärsivät tässä.

Seurustelin hetken pienen kanssa, kunnes tuli aika lähteä kohti neuvolaa, jossa järjestettiin Tähtituokio-hetki vauvoille ja äideille. Nakkasin pyykit ulos kuivumaan ja lähdin lenkkeilemään kohti neuvolaa. Perillä totesin, ettei paikalla ollut ketään. Ei edes ohjaajia. Kyselin asiaa ja terkka pahoitteli, ettei sinne ole mitään vetäjiä tulossakaan, turhaan tulit. Sitä miksi he eivät tule ei kukaan tiennyt. Ja minä kun menin paikalle, jotta tutustuisin samanikäisten äiteihin! Vartin myöhässä saapui yksi äiti, jolla oli myös kaksi lasta – poikia, mutta molempien hänen lastensa nimet olivat kirjaimen erolla meidän tyttöjen nimiin. Ja vielä samoin päin. Olipa hassua! Vaihdoimme siis numeroita kun nyt siellä olimme, saas nähdä otammeko jompi kumpi yhteyttä. Vähän kyllä sapetti neuvolan touhu jälleen. Odotusaikana jopa vaihdoin neuvolaa, mutta eipä se tainnut paremmaksi muuttua. Huoh.

Hyppäsin bussiin ja hurautin kohti kerhoa. Käytän busseja ja mahdollisuutta liikkua ilmaiseksi niillä ihan älyttömästi, vaikka autokin on. Busseilla on niin helppoa liikkua, ei maksa, ei ole parkkipaikkaongelmaa ja niin edelleen. Joskus emme ole kyytiin mahtuneet, mutta onneksi niitä kertoja on aika vähän!

Haimme esikoisen matkaamme ja suuntasimme torilounaalle. Ne ovat aivan parasta kesäkelillä! Siinä kun imetin kuopusta, tungin ruokaa omaan suuhuni ja yritin tallentaa tilanteen kuvaan, olin varmasti aikamoinen torinäky.

Lähtiessämme kotia kohti tuli pari pisaraa taivaalta. Bussissa ollessamme alkoi kaatosade ja kadut tulvivat. Siis mitä? Olimme sopineet rantareissusta illalle ja mikään ennustus ei luvannut sadetta! Tytöt nukahtivat bussiin ja minä väistelin bussin kattoikkunoista valuvaa vettä sekä mietin pyykkejäni, siellä kastuvat. Säälitti kotiin kävellessä esikoisen kastuvat jalat, mutta onneksi se oli lämmin kesäsade. 

Tästä kuvasta tulikin aika hauska muisto päivästä. Litsläts!

Siirryin kuopuksen kanssa sisään keittelemään teetä ja pläräsin uusimman Me Naiset. Vauva on todella huono päiväuninukkuja, liikkuvissa kärryissä vielä menee, mutta muuten nukkuu 15-30 minuutin pätkiä. Siinä missä esikoinen on rytistänyt tämän ikäisenä jopa 3h putkeen ja valvonut yöt, tämä on toista maata ja lisäksi herää heti kun esikoinen korottaa ääntään. Joten luin lehteä vauva sylissäni, toisaalta on kivaa etteivät nuku yhtä aikaa, jotta on aina aikaa jommalle kummalle, toisaalta se on aika raskasta kun ei ole yhtään taukoa päivässä.

Miehen tullessa töistä sade oli väistynyt ja kävimme postissa sekä kaupassa ostamassa eväitä ja suuntasimme rannalle. Viihdyimme rannalla pitkään, kaksi vedessä, kaksi rannalla syöden eväitä ja juoden maitoa, heh. 

Kotona tutkailin pr-toimiston lähettämää hiusvitamiinia ja nappasin heti ekat napaan. Sitten alkoikin sellainen pesu,- iltapala-, hammaspesu yms. rumba, että kamera ei pysynyt matkassa. Nappasin kuvan mennessäni lukemaan esikoiselle iltasatua. Siirryin alakertaan imettämään pientä ja hoksasimme, että silloin kun hän syntyi, alkoi uusi kausi Homelandia telkkarissa. Niitä oli siis läjä tallennettuna Elisa viihteelle. Katsoimme ensimmäisen jakson, kuopus nukahti n. klo 23 ja kun minä heiluin kameran kanssa makkarissa, mies sanoi ettei hän edes uskalla arvata mikä ”hei tämän näköisenä heräsin”-blogihaaste minulla on menossa. Öö. Otin siis nolona kuvan kintuistani ja Ivana Helsingin lakanoista ja kömmin nukkumaan, taisimme olla ennen puoltayötä kaikki unessa, jee!

Kesäkuu alkoi siis ihanan aurinkoisella päivällä, johon mahtui hassuja sattumia mätsäävistä nimistä neuvolan mokaan ja täysin yllätyksenä tulleeseen kaatosateeseen. Ja ne pyykit – hain leikkimaton sisään, mutta muut pyykit olivat märkiä ja hermostuin niin, että jätin ne yöksi ulos. Asia mitä en koskaan tee, mutta väsy vei voiton. 

Miten sinun kesäkuu alkoi? Tykkäätkö tällaisista postauksista?