Pupuja ja noitia Kiviniityssä

Sitä sanotaan, että Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen. Siksi on hyvä aloittaa kesäaktiviteetit ajoissa, jotta ehtisi edes puolet suunnitelmista toteuttaa. Tänä kesänä onnistuimme ainakin aloittamaan ajoissa, sillä toukokuussa korkattiin Särkänniemi-kausi ja käytiin niin Viikinsaaressa, uimarannalla kuin Tukholmassakin. Yksi viime kesänä suunnittelemani reissu oli käydä Kiviniityn kotieläinpuistossa, mutta ei mukamas koskaan ehditty. Nyt sovimme kaveriperheen kanssa yhteisestä reissusta, joten suunnitelma oli lukkoon lyöty ja kelikin näytti hyvältä. Ennustukset lupasivat päivälle +21 astetta, totuus oli +13. No, kyllä siinä tarkeni kun vain pomppi pomppulinnassa ja käveli menemään ja seuraavana päivänä jo tulikin helle! Kun homma oli sovittu, niin ei sitä alettu kelin vuoksi perumaan, ei onneksi sentään satanut.

Monta lemmikkimarsua omistaneena ihastuin näiden tuttuun kuikutukseen.

Kiviniityn kotieläinpuisto sijaitsee Sastamalassa ja Tampereelta sinne ajelee reilussa puolessa tunnissa. Puisto on avoinna joka päivä klo 10-18 ja maksaa aikuisilta 10 euroa, yli 90 senttisiltä lapsilta 9 euroa. Ihmettelimme tätä euron eroa joka tuntui hieman teennäiseltä, eikö yleensä ole esimerkiksi lapset puoleen hintaan? Toisaalta kun aktiviteetit olivat lapsille, olisi voinut jopa ajatella maksavansa lapsesta kympin ja aikuiset puoleen hintaan. Seurueessamme olivat 2-, 3-, ja 4-vuotiaat lapset ja tuntuikin, että tuollaisille leikki-ikäisille paikassa oli ihan parhaat tekemiset!

Kyselin jälkikäteen mikä oli parasta – pupujen syöttäminen sekä noidat! Metsästä, kahvilan takaa löytyi noidan mökki ja siellä metsässä oltaisiin viihdytty pidempäänkin. Varsinaisesti noitia ei paikassa ollut (tai ehkä me aikuiset emme vain huomanneet niitä), mutta noidan mökki jäi mieleen! Lisäksi alueella on pomppulinnoja ja trampoliineja, jotka tuntuivat myös saavan aikamoisen innostuksen aikaiseksi. Kiersimme katselemassa kaikki eläimet pupuista karitsoihin ja possuihin, mutta ehdoton hitti olivat nämä syötettävät kaverit sekä alueen aktiviteetit.

Kello 13 järjestetään myös poniratsastusta, joka pitää maksaa etukäteen ja siitä peritään 3 euron maksu. Reippaasti pieni nousi hepan selkään ja äiti mietiskeli, voisiko elvyttää hevosharrastuksensa joskus tyttäriensä kanssa. Paikalla on myös 2-6-vuotiaille tarkoitettuja sähköautoja. Kun ensi ihmetys oli saatu ohi ja lapsi tajusi kuinka kaasua painetaan, nämä autothan olivat hurja hitti! Häntä ei meinannut saada sieltä pois!

Paikassa on pieni kahvila ja lisäksi grillikatoksia on useita. Eivät muuten ole ihan mitään perinteisiä katoksia, sillä näihin katoksiin tuli sähköt sekä vesi ja niissä oli niin kahvinkeittimet kuin mikrotkin. Jos äkkää varata kahvit matkaan niin siellä voi ne keitellä ja esimerkiksi vauvanruokien lämmitys onnistuu helposti! Koska keli oli aika viileä ja olimme pitkään ulkona sanoin miehelle, ettei ruoka ollut koskaan maistunut niin hyvälle. Syöminen ulkona on vain parasta. Sämpyläeväs grillikatoksessa oli herkkua, kun viihdyimme pihalla lähes neljä tuntia. Vessat löytyvät kahvilan yhteydestä ja niitä oli paljon, potat ja vaipanvaihtopistekin löytyi. Ainoa miinus siitä, ettemme saaneet hanasta tulemaan lämmintä vettä, eli ei sillä pystynyt vauvan peppua pesemään. 

Nämä karitsat olivat kyllä valtavan söpöjä!

Myös peräkärryajelun mies ja tytär kävivät testaamassa, kärryn kyytiin pääsee päivittäin klo 12 ja 14. Kaiken kaikkiaan Kiviniityn alue on ihanan kokoinen, sen saa otettua haltuun, mutta silti tilaa piisaa. 3-vuotiaalle riitti loputtomiin puuhaa ja kun saimme hänet houkuteltua lähtemään, hän nukahti autoon suunnilleen parkkipaikalla. Kiitokset myös hyvistä ”teistä”, joita pitkin käveltiin eläimiä katsomaan, ei ollut ongelmia painaa niitä tuplakärryillä.

Kivaa tekemistä ja lähiseutumatkailua on tarjolla tällä pihalla! Kuinka moni on käynyt tutustumassa?