Ristiäispukeutuminen (+arvontavoittaja!)

Tästä on varmasti monta koulukuntaa, kuinka perhejuhliin halutaan pukeutua. Minusta ristiäiset, rippijuhlat ja lakkiaiset on kiva pitää pukujuhlina, ainakin lähipiirin osalta. Miehen pukeutuminen oli siis helpolla päätetty ristiäisvaatetustamme miettiessä, hän arpoi hetken laittaako harmaan vai mustan puvun. Uuden solmion ostin miehelle kun näin sen Ideaparkissa, sillä se sointui tyttöjen mekkoihin täydellisesti.

Tytöille halusin samismekot. Nämä ihastuttavat Mignelinin ruusumekot löytyivät Jesper Juniorista ja mietin, että valkopohjainen mekko tulee olemaan 3 veellä katastrofi. Vaan ei ollut, loppuillasta siitä löytyi suklaakakut, hiekat ja muut, mutta sappisaippuan avulla siitä tuli jälleen hohtavan valkoinen.

Esikoisen asusteet löytyivät H&M:sta ja pikkunaisen röyhelöpyllysukkikset Jesper Juniorista. Kastemekko on puolestaan kulkenut suvussa vuosikymmenet ja siinä on mm. minutkin kastettu, joten on ihanaa, ettei tarvitse ostaa uutta mekkoa vaan sillä on jo pitkä perinne!

Oma mekkoni oli tällä kertaa vanha ja olettekin sen pariinkiin otteeseen blogissa nähneet. Pepperberrylta saa mahtavia mekkoja, mistä tämänkin aikanaan tilasin. Juhlamekoille tulee vain niin hurjan vähän käyttöä, että päätin mennä vanhalla. Äitini näppäränä naisena pienensi mekkoa juhlia edeltävänä päivänä ja hyvin meni taas uudet juhlat! Esikoisen ristiäisissä stressasin imettämisestä, mutta tällä kertaa totesin, että kiskaisen imetyssuojan eteen enkä hommaa yhden päivän takia mekkoa, joka olisi imettämiseen tarkoitettu. Vähän sähläystähän se vaati, mutta selvittiin, veljeni avovaimo ystävällisesti aina availi selän vetskaria. 

Kaulakoru ja korvikset olivat Kalevala-korulta, sain Rakkaus-kaulakorun ensimmäisenä äitienpäivänä kolme vuotta sitten ja sen taakse on kaiverrettu esikoisen nimi sekä syntymäpäivä. Oli siis ilmiselvä koruvalinta tärkeään päivään. 

En tiedä olivatko esikoisen kengät ja pannat vähän turhakkeita, toisaalta ne pysyivät päällä kirkossa. Turhakkeina olen pitänyt vastasyntyneen juhlakenkiä ja pantoja, mutta leikki-ikäisellä ajattelin niiden jo lunastavan paikkansa. Vielä mitä, loppuillasta mentiin paljain jaloin viuhtoen, pannasta ei ole ollut hetkeen näköhavaintoa. Se on sitä lapsen huoletonta riemua. <3

oma mekko Pepperberry/ korut Kalevala koru/ kengät Clarks
miehen puku Sand/ solmio Brothersista
isomman neidin mekko Mignelin /kengät, panta ja neuletakki H&M
pienemmän neidin mekko Mignelin /neuletakki Polarn O. Pyret

Tällainen vaatetus oli meidän poppoolla ristiäisissä! Kuka muu innostuu lasten samispukeutumisesta, minun on ihan mahdotonta vastustaa sitä! Onko itselläsi keväällä tai kesällä juhlia tiedossa? Asut jo valmiina?

Iso kiitos kaikille Silverjungle-arvontaan osallistuneille! Random.org arpoi voittajaksi viimeisen arpanumeron, eli siinatar on onnellinen voittaja ja saa lahjakortin!