Aina kun syöt pure… chilipurkkaa?

Tänä kesänä yhdistettiin kaksi klasikkoa, Jenkki sekä Hopeatoffee. Meillä kuluu tuhottomia määriä päivässä purkkaa ja mielellämme tätä uutuusmakua testasimme. Esikoinen alkoi syömään purkkaa 2-vuotiaana ja pyytää ruoan jälkeen mieluummin purkan kuin ksylitolpastillin ja myös me vanhemmat syömme jatkuvasti purkkaa. Erityisen ylpeä tytär on siitä, että pystyy syömään chilipurkkaa, sillä hän on kuullut aikanaan sanan ksylitol olevan chili. Mitä väkevämpi purkka, sitä innokkaammin hän haukkoo henkeään ja on ylpeä suorituksestaan, hih!

Kun sitten haimme postista paketin uutuusmaku Jenkkiä, tytär halusi heti maistaa sitä ja huudahti ”äiti superhyvää chilipurkkaa!”. Alla oleva kuva on otettu postin pihassa juuri huudon hetkellä, eli aitoa testausta ja raportointia ainakin! Nyt pari ensimmäistä pussia hopeatoffee-purkkia on popsittu ja tykkäämme kyllä kaikki.

On muuten tutkittu, että vanhempien ksylitolin syöminen vähentää kariesta aiheuttavien bakteerien siirtymistä äidiltä lapselle, joten sinällään ihan hyvä tapa. Ainoa oma paheeni on popsia tyynyä tunnin verran, kun vähempikin riittäisi ja säästäisi ehkä leukojakin.

Hopeatoffee on aikamoinen klassikko siinä missä Jenkin purkkakin. Minä en ole syönyt niin pitkään aikaan hopeatoffeeta, että oli pakko ostaa maistelupussi karkkeja purkkien rinnalle. Ja kyllä, hyvin samalta ne maistuvat (ja näyttävät!), lakun maku on vahva. Mielestäni nämä hopeatoffeetyynyt ovat myös paksumpia kuin peruspurkat, eli ilmeisesti ne on suunniteltu myös ulkonäöllisesti näyttämään hopeatoffeilta.

On ollut hauskaa huomata, kuinka hopeatoffee on herättänyt ihmisissä muistoja; jokainen joka on bongannut meiltä tuota purkkaa on kertonut syöneensä toffeeta lapsuudessaan. Niin söin minäkin ja muistan, kuinka lapsena jäi maitohammas poskesta toffeen palaan. Istuin autossa ja mietin hämmentyneenä tapahtunutta. Silloin ne olivat kyllä kovempia, nämä nyt ostetut eivät kyllä hampaita irrota? 

Meillä jatketaan ”mustan chilipurkan” popsimista, sillä siinä on kivan vahva maku ja tytär on myyty. Nyt hänkin saa oman lapsuuden hopeatoffee-muiston!

Kuka on maistanut kyseistä kesän uutuuspurkkaa jo? Onko itselläsi Hopeatoffee-muistoa? Tai käytätkö purkkaa ylipäänsä?


*purkat saatu Cloettalta