Tarkoitus oli ilahduttaa ystävää, vaan kuinka sitten kävikään?

Saatuani Indiedays Inspiration-päivästä matkaani läjän Cloettan uutuussuklaita ajattelin piristää niillä vapunviettoa. Kevään juhla ja ihanat uudet maut, kuten mangosuklaa, jotka tuovat mieleen kesän, siinäpä olisi täydellinen kombo.

Tiistaina ystäväni oli tulossa käymään. Ystävä, joka ei asu samassa kaupungissa kuin me, emmekä näe edes kovin usein ja joka silti tuntuu läheiseltä ystävältä. Ystävä, johon tutustuin opiskelessamme matkaoppaaksi ja tunsin heti, että olemme samalla aaltopituudella. Tiistaiaamuna pudotti taivaan täydeltä räntää ja kevätfiilis oli aika kaukana. Sen sijaan, että olisin säästänyt suklaat vappuun, päätinkin että maistelemme niitä kun vieraamme saapuu.

Eräs pikkuneiti oli hieman innoissaan ajatuksesta ja odotti kirjaimellisesti kieli pitkällä maisteluhetkeä.

Tarkoitukseni oli ilahduttaa ystävää ja maistella suklaita, mutta kuinkas sitten kävikään? Hän viipyi meillä koko päivän, auttoi esikoisen laittamisessa päiväunille ja hyssytti sylissään kuopusta. Leikki isomman kanssa kun minä imetin vauvaa ja höpötti kanssani kun kotiin laskeutui hetken hiljaisuus. Lopulta minun käteni ollessa sidotut vauvaan he maistelivat suklaat läpi esikoisen kanssa ja ilmoittivat mintun suosikikseen yhteistuumin. Tai no, päivällä tyttären suosikki oli vielä mango, illalla sitten kuulemma minttu.

Roolit kääntyivät päälaelleen, sillä siinä missä minun piti ilahduttaa ystävää olinkin aika sidottu vauvaan ja esikoinen vei vieraamme huomion tohinoillaan. Se, että minulla oli aikuista seuraa koko päivän ja samalla lapsenhoitoapua oli ihan korvaamatonta. Cloetta haastoi ilahduttamaan ystävää ja jakamaan ideoita Instagrammissa hahstagilla mielihuvitus, mutta kyllä tässä kävi niin, että minä olin se ilahtunut ja onnellinen tyyppi siinä missä tyttärenikin.

Arkipäivät ovat joskus parhaita, joskus täyttä taistelua. Tämä oli ehdottomasti sieltä parhaasta päästä huolimatta karmeasta kelistä.

Näissä suklaissa kyllä maistui onneksi vahvasti kesä, varsinkin makeassa mangossa, joka taitaa olla oma lempparini. Vadelma-suklaa ja minttu tulevat vahvana kakkosena, miehen suosikki puolestaan oli suolakrokantteja sisältävä versio. Tiesin muuten näitä maistaessani, että suolaversio on varmasti miehen suosikki ja oikeassa olin!

Kupillinen teetä tai kahvia, ystävä ja pala herkkusuklaata, jokainen (ainakin naiset) tietää, ettei siitä setistä voi kuin tulla hyvä mieli.

Oletko tutustunut itse näihin uutuusmakuihin, mikä on suosikkisi? 

Hyvää alkavaa viikonloppua, huomenna olisi sitten se kevään virallinen juhla, vappuaatto! Ovatko juhlasuunnitelmat valmiina?

*suklaat saatu blogin kautta