Parsakausi avattu herkullisesti!

Kuka muu innostuu keväisin alkavasta parsakaudesta? Ne ovat kerta kaikkiaan aivan ihanaa herkkua ja parsakauden alkaminen aloittaa kyllä lopullisesti keväänkin. Herkkua parsat ovat mielestäni ihan sellaisenaankin, mutta kivoja parsaohjeita bongaan mielelläni. Näinkin ohjeen parsarisotosta viime viikolla ja viikko sitten lauantai-iltana messupäivän jälkeen toteutimme ohjeen – tai no, mieheni toteutti, minulla oli kädet täynnä lapsenhoitoa. Kävin napsimassa pari hassua kuvaa ja raastamassa parmesanin sillä aikaa kun mies väänsi risottoa ja juoksi ulkona tsekkaamassa miten lohi voi grillissä. Salaattiin emme enää taipuneet.

Halusin joka tapauksessa jakaa parsarisoton ohjeen eteenpäin, jos ruudun takana on muita parsafaneja, jotka kaipailevat kivoja ohjeita! Hyvää oli! Alkuperäinen ohje on täältä.

PARSARISOTTO

1-2 nippua vihreää parsaa paloiteltuna
4 dl carnaroliriisiä
1 sipuli silputtuna
1 rkl voita
1 rkl raastettua sitruunan keltaista kuorta
1 l hyvää kana- tai kasvislientä (Puljonki)
2 dl valkoviiniä
2 dl raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria
nokare voita

1. Leikkaa tai napsauta parsoista 1-2 cm tyvestä pois. Paloittele parsat ja ota nuput talteen.
2. Kuumenna kana-/kasvisliemi kiehuvaksi.
3. Sulata nokare voita laakeassa kasarissa ja kuullota hienoksi silputtu sipuli.
4. Lisää riisi, parsan varsipalat sekä sitruunankuori ja jatka kuullottamista vielä tuokio. Lisää valkoviini ja anna hautua hetken.
5. Lisää seuraavaksi sekaan kiehuvan kuumaa kana- tai kasvislientä kauhallinen kerrallaan, sitä mukaa kun nestettä imeytyy riisiin.
Jatka näin kunnes risotto alkaa olla sopivan kypsää, muista sekoittaa risottoa säännöllisin välein.

6. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa parsan nuppuosat.
7. Juuri ennen tarjoilua lisää joukkoon raastettua juustoa ja nokare kylmää voita.

Risottoahan saa haudutella melkein 45 minuuttia, joten mikä pikaruoka ei ole kyseessä, mutta on se sitten hyvääkin. Parsan nuppuosat taisivat versiossamme mennä liian aikaisin kattilaan, ne eivät todellakaan tarvitse kuin muutaman minuutin lämmittelyä, mutta ensi kerralla tiedämme. Juustoa saa ainakin omasta mielestäni olla todella reilusti.

Lisäksi tuo 1-2cm on kohtuu lyhyt pätkä leikata pois, ainakin meidän luomuparsoista napsaistiin pois pidempi pätkä!

Herkkua oli ja ihana tapa avata parsakausi. Heitä kehiin oma parsabravuurisi, joku ihana piirakkaohje olisi aika nam!

Meneekö risotto testiin?


Aurinkoista sunnuntaita! Hei, vielä tämän päivän ajan ehditte osallistua kevätarvontaan, klik!