Mitä jäi käteen…?

kun lähti kahden lapsen kanssa Lapsimessuille? Oliko koko hommassa järkeä?

Kun sain bloggaajapassin messuille, aloin houkutella miestä matkaan, sillä ajatus  olla yksin vauvan ja vauhdikkaan leikki-ikäisen kanssa messuilla hirvitti. Mies suostui matkaan ja onneksi näin – ei hommasta olisi tullut yksin mitään. Tiesin, että tuplakärryjen ottaminen matkaan voi olla tuskaista, mutta kun paluumatkalla bussissa nukkui kaksi uuvahtanutta, ei vaihtoehtoja oikein ollut.

Lähdimme matkaan junalla, sillä siinä missä autossa pitäisi vaan tönöttää matka ja esikoinen hermostuisi, junassa voi syödä aamupalaa, imettää, hoitaa vaipanvaihdon sekä leikkiä kavereiden kanssa leikkivaunussa. Matkat sujuivat näppärästi ja molemmat tytöt viihtyivät!

Mitä Lapsimessuilta sitten irtosi? Leikkimahdollisuuksia oli loputtomiin. Sai värittää, tehdä hiekkakakkuja, puhaltaa saippuakuplia, pomppia, juosta ja ryömiä tunnelissa, lisämaksusta löytyi pomppulinnaa sekä huvipuistolaitetta. Oli satumetsää ja maistiaisia. Hyvin oli muuten lapset huomioitu, sillä siinä missä normaalisti messuilla syön varmaan 20 suklaakonvehtia (tunnistatteko tämän, joka ständilla konvehteja?), lapsimessuilla oli muun muassa jogurttia ja smoothieta maisteltavana. Toisaalta taas tökkii, että lapsille markkoinoidaan kasvikset jogurtissa ja marjat smoothiessa sen sijaan, että mustikoita syötäisiin metsässä, mutta sitä kai nykyaika on.

 Kierrätysmuovista tehty autolelu ostettiin matkaamme, ensimmäinen autolelu meillä! :D

Vaikeus iski siinä, kun leikkialueelle piti mennä vanhemman kanssa ja minulla oli pienempi nukkumassa vaunuissa. Tiemme erosivat siis muutamaan kertaan, mies rynnisti isomman perässä ja minä tutkin sillä aikaa vaatepuolen sekä hain vaippanäytteitä. Miina ja Manu-esityksen lähelle ei kärryjen kanssa ollut asiaa, suma oli valtava. Vaatepuolella tarjouksia piisaa, mutta mielestäni kannattaa olla hintatietoinen: osa messutarjouksista oli oikeasti hyviä, osa sellaisia, että olen vaatteen jo ennakkoon löytänyt halvemmalla. Kaikki suosikkimerkit Gugguusta Metsolaan, Papu Designiin ja Me&I-vaatteisiin olivat mukana, joten sitäkin puolta piisaisi. Gugguun piste oli niin täyteen ammuttu, etten siihen mennyt parista yrityksestä huolimatta. Myös uusia tuttavuuksia löytyi ja kotimaiset yritykset ovat aina tukemisen arvoisia, meille lähti vauvanvaatetta lauttasaarelaiselta Plume Storylta.

Mahamme saimme täyteen Street Kitchenissä, jossa on viikonloppuisin tarjolla brunssia. 3-vuotias sai syödä ilmaiseksi ja minä tykkäsin, että sai itse hakea ruoan saman tien. Tosin aika vauhdilla heitin keon lautaselle, kun tyttöjen ruokkiminen oli etusijalla.

Tuli testattua niin Liberon vaipanvaihtopiste kuin imetysnurkkauskin. Vaippapisteellä oli kaikki tarvittava ja vaihto kävi näppärästi, tosin Touch-vaipan paikallaanpysymisestä emme niin vakuuttuneet. Imetysnurkkaus oli ihan kiva idea, mutta jotenkin outo – siellä me istuimme verhon takana piilossa tekemässä jotain, minkä tulisi olla ihan luonnollista. Kukaan ei puhunut mitään, paitsi työntekijä joka huikkaili haluaako joku imetysteetä. Kyllä perheen seurassa brunssia syöden homma oli minusta paljon luonnollisempaa, söime kaikki samalla. Koin jonkun ahdistumisen imetyshuoneessa. :D

Samalla lipulla pääsi tutkimaan muutkin samanaikaiset messut ja mies kävi vähän kurkkimassa Model Expoa, jossa oli kaikkea pienoishelikoptereista legoihin ja autoihin. Muualle emme ehtineet, eikä olisi kyllä jaksaminenkaan piisannut.

Kannattiko lähteä? Kyllä minä olin todella innoissani, kun aamuvarhaisella lähdimme tyhjällä bussilla reissuun. Reissut ovat aina kivoja, varsinkin koko perheellä. Kaikki meni hyvin, mitään katastrofeja ei tullut. Joten kannatti. Kivaa meillä oli, vaikkakin vähän hajallaan jouduimme messuilla olemaan ja väsymys oli kaikilla kova, kun taapersimme illalla bussipysäkiltä kotia kohti. Aivan mahtavasti päivästä sai irti tuollainen leikki-ikäinen lapsi! 

Messusaalista. Kirjatarjoukset olivat tosi hyviä! Maksoin muutaman euron mm. Vauvan vuosi-kirjasta, johon saa merkata joka päivälle kohokohdan, eiliselle merkkasin ensimmäisen junamatkan. Arkisia asioita, joita ei välttämättä ”viralliseen” vauvakirjaan rustaisi!

Tänään vielä ehtii Messukeskukseen messuilemaan, kuka on ollut/on menossa? Leppoisaa sunnuntaita!