Kotini häpeäpilkku

Jokaisen kodistahan löytyy joku häpeäpilkku, löytyyhän? Vai löytyykö esimerkiksi sisustusbloggareiden upeista kodeista mitään, mikä olisi rempallaan?

Meillä on aika moni asia. Ykkösnolouteni on kuistimme tilanne, kakkosena tulee pyyhesäilytykseni. Ei sillä että kotimme olisi muutenkaan mistään sisustuslehdestä, mutta pyrin pitämään paikkoja siistinä ja jotain sisustustakin olen yrittänyt väsätä. Toki olemme lapsiperhe, eli leluja, vaatteita ja muruja on koko ajan ja kaikkialla, mutta noin periaatteessa yritän pitää paikat kuosissa. Lapsiperheessä se vaatisi kyllä jatkuvaa järjestelyä, johon aikaa ei ole. 

Oli miten oli, asiaan eli häpeäpilkkuuni aka pyyhesäilytykseeni. Pyyhesäilytykseni on viisi, kohta kuusi vuotta valloillaan ollut tilapäisratkaisu, jonka ostin edelliseen kotiimme. Tänne nykyiseen se ei ole sopinut väreiltään eikä se todellakaan ole riittävä, kun uusien perheenjäsenten myötä pyyhkeitäkin on enemmän (no, mieheni mielestä minä ostan liikaa pyyhkeitä, mutta hei, en ainakaan ostele tyynynpäällisiä, eivätkö miehet yleensä purnaa niistä? ;)). Tökkäsin tämän telineen paikalleen kun muutimme takaisin kotiin kesällä 2014 ja puhuimme, että hommaamme jonkun hyvän säilytysratkaisun aikanaan alakertaan. 

Syksyllä 2014 ystäväni totesi synttäreilläni, että ”kivaa kun muuten sisustus on niin mietitty, että on yksi tällainen paikka missä asiat ovat hujan hajan”. Olin vielä tuolloin järjestänyt pyyhkeet siististi ja ne näyttivät ihan hyvältä mielestäni, mutta totuus taisi olla toinen. :D Päätin välittömästi tehdä asialle jotain. NYT, 1,5 vuotta tuon kommentin jälkeen hermostuin näissä hormonihuuruissani totaalisesti pyyhesäilytykseemme ja marssimme ostamaan Ikeaan ihan perinteisen Malm-lipaston. Ei ollut ehkä se, mitä kaavailimme alkujaan, mutta vetää pyyhkeitä sisäänsä, tuo kaivattua laskutilaa ja tuo lähes kuusi vuotta sitten hommattu tilapäisratkaisu sai väistyä. Vihdoin. Pienen pieni tuunausjuttu, mutta kyllähän se yleisilmettä siisti hurjasti. 

Samalla sain karsittua läjästä iänikuiset nuhjupyyhkeet, sain järjestettyä pyyhkeet niin, että lastenpyyhkeet ovat omassa lootassaan, muumit omassa ja niin edelleen. Nyt kun vilkaisin näitä ennen kuvia ja mietin, miten pieni vaiva yksi lipaston hommaaminen ja kasaaminen on, en voi olla miettimättä kuinka olen voinut kaksi vuotta katsoa tuota pyyheläjää. Asioille tulee vain sokeaksi, kun on kotona koko ajan. Tähänhän mahtuu päälle vaikka kymmenen vartalovoipurkkia, jostain syystä niitäkin muutama löytyy! 

Minä olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen, mitä olette mieltä? Mikä kohta omassa kodissasi kaipaisi pientä siistimistä vai onko sellaista? Vaatehuoneita ei varmaan kannata tässä kohtaa edes ajatella… ;)