Mustikkainen perinnekakku pääsiäiseen

Tämä kakku ei ole mikään äidiltä tyttärelle-perinnekakku, vaan ”lapsi syntyy”-perinnekakku. Teimme sitä päivä ennen esikoisemme syntymää ja ohje taisi olla pääsiäisen 2013 Pirkassa. Naputtelin kuvan blogiin vain muutamia tunteja ennen synnärille lähtöä. Joten pitihän kakkua tehdä taas, päivä ennen synnärille lähtöä! Tämä on hyvin helppo, mutta ah niin herkullinen ohje, joten halusin tällä kertaa jakaa myös kakkuohjeen teille. Jos joku vaikka nappaa tästä pääsiäispöytään uuden herkun!

Pohja
1/2 pkt (à 400 g) Digestivekeksejä
75 g voita

Itse lisäsin niin keksejä kuin voita, jotta saatiin kunnon pohja.


Täyte

2 prk (à 250 g) maitorahkaa
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa

1 1/2 dl sokeria

3 kananmunaa

1/2 dl maissitärkkelysjauhoja 

2 tl vanilliinisokeria

2 rkl sitruunanmehua

Pinta

1 dl mustikoita 

3/4 rkl sokeria

1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.


2. Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.


3. Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.


4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.


5. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.

Tätä mies toi jopa potilashotelliin, joten viimeinen viikko on syöty urakalla juustokakkua! 

Mikä on oma pääsiäisen perinneherkkusi, löytyykö sellaista?