Gourmet-Taikaa juuston rakastajalle!

var tracker = new TimeTracker(function() {
adf.track(546989, ’view_tracking_point_name’);
}, true);

*yhteistyössä Indiedays ja Vaasan

Kylmäsavulohi ja vuohenjuusto, nuo minun ehdottomat lemppariainekset sekä ihanat Taika monivilja- ja ruisleipäuutuudet, joita söisin loputtomiin. Leipä ja juustohimoni on ihan mahdotonta. Joten jos minua haluaa ilahduttaa, kannattaa ostaa kaupasta leipää, kylmäsavulohta ja juustoja. Näin oli mieheni tehnyt ja juuston määrässä ei säästelty – oli vuohenjuustoa, tuorejuustoa sekä juustoraastetta! Hei slurps!

Mies tiesi, että olen mukana  Vaasanin ja Indiedaysin Sano se leivällä-kampanjassa ja näihin gourmet-leipiin yhdistettiin kaikki herkkuni. 15 yhteisen vuoden jälkeen ei tarvitse enää kertoa mistä herkuista tykkää. ;) Jyväiset leipäpalat, kolme erilaista juustoa ja lohi maistuivat ihanalta (tosin ehkä hieman suolaiselta!) yhdessä, paistetut pippuriset herkkusienet kruunasivat homman, kun keittiössä valmistui lapsuuden herkkua, lämpimiä voileipiä. Vähän niin kuin pikkupizzoja, täydellisiä iltapalaherkkuja ja pieni hemmottelu raskauden viimeisinä päivinä! Koska pehmeät juustot ja kylmäsavulohi suositellaan lämmitettäväksi odotusaikana, tässä herkussa oli ajateltu myös sitä puolta.

Lämpimiin voileipiin käytettiin Taika herkku moniviljaa sekä Taika tummaa täysjyvää, jotka ovat molemmat hyvin maukkaita ja jyväisiä leipiä. Monivilja sisältää niin pellavan- kuin auringonkukansiemeniä, hirssiä sekä kaura- ja maissihiutaleita ja palat ovat ihanan ohuita. 

Katselin keittiössä, kun mies ja tytär väänsivät äidille leipiä ja paistoivat sieniä. Voi sitä tuoksua mikä näistä lähti! Leivän päälle laitettiin tuorejuustoa, vuohenjuustoa, lohta, paistettuja sieniä, oreganoa sekä juustoraastetta, jonka piti kasassa pari joukkoon sekoitettua kananmunaa. Parikymmentä minuuttia uunissa 200 asteessa ja avot! Herkut olivat valmiina.

Sulanut juusto, oregano ja lohi seuranaan iltatee olivat täydellinen hemmotteluhetki iltaan, kiitän tuhannesti miestä ainesten hommaamisesta ja vaivannäöstä. Kunnon iltaherkku pienellä vaivalla, jota oli pakko heti maistaa!

Kun minä halusin osoittaa rakkauteni tekemällä prinsessaleipiä, niin minulle osoitettiin muistaminen leivillä, joihin oli kaupasta ostettu rakastamiani juttuja. Tällaisista pienistä asioista tulee ihana fiilis, sen sijaan että ostettaisiin leivän päälle vain rasvaa ja juustoa, pysähdytään sinua miettimään kauppareissulla. Taas odottaja jaksoi painaa eteenpäin!


Kuka muu rakastaa perinteistä herkkua, lämpöisiä voileipiä? Olivatko ne hitti omassa lapsuudessasi? Ja juustoja, ne ovat ihania, eikö?


Herkullista uutta viikkoa kaikille!


P.S. Olethan muistanut käydä osallistumassa lukijakilpailuun Instagrammissa! @Vaasan_leipomot arpoo Instagram-tilillään 2 voittajaa joka viikon perjantai, jotka palkitaan herkullisin
eväskorein. Jaa omat leipäterveisesi Instassa, anna mielikuvituksen lentää ja käytä hashtageja #sanoseleivällä #jyväntaikaa ja @vaasan_leipomot. Palkintona on herkullisia eväskoreja (arvo n. 40e)! Lisää kampanjasta voit lukea täältä.