Herkullinen vitamiinipommi-smoothie!

Minun smoothie-innostukseni on ollut pinnassa noin vuoden päivät ja ehkä parasta on, että smoothien muodossa saa lapsellekin uppoamaan välipalassa ison läjän vitamiineja. Teen aina smoothiet niistä aineista mitä kaapista sattuu löytymään ja joskus osuu maut kohdalleen loistavasti, joskus vähemmän loistavasti. Tämä oli niin herkullinen smoothie, että halusin jakaa ohjeen kanssanne!

Vihreä vitamiinismoothie

2 kiiviä
banaani
ananasta (itse laitan pakkasesta pakasterasiallisen verran)
mangoa
1 prk vaniljarahkaa
loraus maitoaTämä smoothie on herkullinen ja upposi lapselle todella hyvin, hän pyysi välittömästi lisää. Itse en hirveän mielelläni syö kiiviä sellaisenaan, sillä se alkaa kutittaa kurkussa, mutta smoothiessa se ei sitä tee. Kiivillä on osoitettu olevan antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka vahvistavat vastustuskykyä ja tekevät hyvää soluille. Yksi kiivi sisältää päivän annoksen c-vitamiinia.

Mango puolestaan sisältää suuria määriä beetakaroteenia sekä A-, B- & C-vitamiinia, jotka vaikuttavat vastustuskykyyn, ihon kuntoon sekä aivoihin. Mangon on myös tutkittu alentavan verenpainetta.

Myös ananas sisältää A-, B-, sekä C-vitamiinia ja auttaa poistamaan nestettä kehosta. Ihan oma lempparihedelmä loppuraskaudesta. ;)

Purkki vaniljarahkaa tuo smoothieen hiilareiden lisäksi proteiineja mukaan ja pehmentää maun ihanaksi. Nesteeksi varmasti sopisi vesi tai esim. soijamaitokin.

Tämä maistui meidän koko perheelle ja lasillisesta sai ”hurjasti virtaa”, kuten eräs 3 vee totesi. Uskon, että ruokavalio vaikuttaa hyvinvointiin, vastustuskykyyn ja jaksamiseen hyvin oleellisesti ja vitamiinipommismoothieita täytyy ehdottomasti vääntää vauvavuoden väsymystä torjumaan!

Uppoaako itsellesi kiivi? Mikä on oma suosikkismoothiesi?