Koiramäen talvijuhlan tunnelmia sekä arvontavoittajat!

Nämä kaksi ensimmäistä kuvaa kertovat varmaan enemmän reissustamme Koiramäen Artturin ritarien talvijuhlaan kuin mikään mitä kirjoitan? Olimme eilen paikalla kello 11 kun Koiramäen talvijuhla aukaistiin ja se on auki joka päivä klo 11-16 aina sunnuntaihin 6.3. asti. Menimme paikalle ystävän ja hänen lapsiensa kanssa ja lapset juoksivat kiljuen sisään sekä Tilda- koiraa halimaan. Intoa siis piisasi. Tytär touhotti koko ajan uuteen paikkaan ja halusi niitä ”muoviheppoja” harjaamaan sekä talliin, ystävien lapset näyttivät innostuvan takan sisässä olevasta liukumäestä eniten. Ritariteemaan saatteli portilla odottanut ihka oikea ritari, keskiajasta kertovat koristeet, musiikki sekä keskiajan teemalla ollut tietovisa, jonka kysymykset on ripoteltu ympäri Koiramäkeä.

Ilma oli aivan upea ja koska piha-aluettakin on, tuli samalla ulkoiltua upeassa säässä. Koiramäen alue on kivan kokoinen, eli hirmuista kävelyä ei minunkaan tarvinnut tehdä ja penkkejä löytyi joka paikasta. Istuskelin katsomassa ajatuksissani lasten riemua pariin otteeseen, kun kaikki oli niin kivaa. Ritariteeman mukaisesti portilla oli jalkapuu odottamassa, jota toki piti testata. Toimii, siihen vaan lapset parkkiin tarvittaessa. ;)

Ohjelmassa on mm. Tildan jumppaa pihalla, prinsessakoulua ja ritarikoulua. Saa pukeutua prinsessaksi ja askerrella vaakunan, sekä kokeilla kynttilänvalua. Minusta on ihan parasta, että Koiramäki on aina näitä pätkiä auki jouluna ja hiihtolomalla ja ohjelma ja askartelut on suunniteltu jonkun teeman mukaan. Kuningatar Saarasta puhuttiin pitkään kotona. 

Pienet prinsessakoululaiset.

Kahvilassa sai mahan täyteen lohikeittoa ja kylläpä muuten maistuikin hyvältä ja lämmitti, kun menee pakkasessa ulkona. Ihanaa, kun tarjolla on kunnon lounas, eikä tarvitse särppiä leipää. Vähän tosin ihmettelen miksi niin soppa kuin joulun puuro tarjotaan kertakäyttölautasilta, kun paikassa muuten on ihan posliiniset astiat? 

Kyllä lapset saavat Koiramäestä todella paljon irti, olisimme voineet hyvin viihtyä paikalla koko 5 tuntia, jos päiväuniaika ei olisi painanut päälle. Ihasteltavaa ja puuhattavaa piisaa ja kun teema vaihtuu, jaksaa aikuinenkin tutkia paikan aina uudelleen.

Lasten suusta tuli palautetta seuraavin lausein ”Oli niin kivaa kun voi olla!” ja ”Kiitos äiti kun veit minut Koiramäkeen!”. Se kertonee oleellisen siitä, kuinka hyvin he viihtyivät. Kiitämme Koiramäki!

Ja kenen perheet pääsevät nauttimaan ensi viikolla Koiramäen ritarijuhlista? Arpaonni suosi tällä kertaa Katjaa Nainen Talossa-blogissa sekä Helinää, ONNEA TEILLE ja kiitos kaikille osallistumisesta! Helinä, laitatko minulle spostia, en löytänyt viestistä yhteystietojasi! Odottelen yhteydenottoa tiistaiaamuun klo 8 asti, sitten joudun arpomaan liput uudelleen.

Kuinka moni on menossa ensi viikolla tänne? Kivaa alkavaa viikkoa!

*yhteistyössä Särkänniemi