Lisää uusia ravintolaherkkuja Tampereella!

Viime viikolla Fafa’s, tällä viikolla Friends & Brgrs. Tampereelle tupsahtelee enemmänkin näitä ”parempia pikaruokapaikkoja”, jos tällaista nimitystä voi käyttää. Suomen vanhin Mäkkäri poistui ja Keskustorille avasi keskiviikkona Friends & Brgrs, joka panostaa muun muassa lisäaineettomuuteen, paikallisten tuottajien raaka-aineisiin sekä itse tekemiseen. Vai mitä sanotte siitä, että työntekijöitä tässä Tampereen pisteessä on 35 kappaletta, joista 10 on kokkeja? Wau! Ravintolassa tehdään itse niin majoneesit kuin pihvit ja juusto on varta vasten Jukolan juuston ravintolalle kehittämä lisäaineeton versio.

Tuotteet tilataan tiskiltä ja noudetaan itse niiden valmistuessa. Ihanaa, kaikki tehdään siis tilauksesta! Vaikka avajaispäivän iltana kuhina oli kova ja jono jonkinmoinen, emme kovin kauaa istuskelleet ruokaa odottamassa. Kasvishamppari oli ihanaa ja maistui muuten paljon paremmalle kuin kesällä Helsingissä, mistä lie tämä johtui! 

Tavallisesta pikaruokapaikasta Friends & Brgrs eroaa itse tekemisen lisäksi sillä, että limpparin saa lasista ja hampparin lautaselta. Ihan oikealta posliiniselta. Itseäni ahdistaa roskan määrä pikaruokapaikoissa, joten iso plussa tästä. 

Lasten annoksesta oli karsittu ne inhokit eli suolakurkut jo valmiiksi ja annos maistui lapselle hyvin. Ranskalaiset valmistetaan triple cooked-menetelmällä, jossa perunoita edes takaisin kuumennetaan ja jäähdytetään ja tämä prosessi vie aikaa. 

Kyllähän hinnat perushamppariin verrattuna ovat kovemmat, mutta kun tietää että maksaa hyvistä, kotimaisista raaka-aineista ja vaikka siitä posliinilautasesta, eivät ne pahalta tunnu. Lastenannoksen ranskalaisläjä ei muuten paljon normaaliannoksen koosta eronnut ja hintaero oli kuitenkin iso, lasten hamppari toki pienempi. Pakko oli maistaa sekä chipotle että valkosipulidipitkin, jotka olivat herkkuja ja valkosipuli maistui, mutta ei liian vahvasti.

Menusta löytyy hamppareita, juomia ja ranskalaisia, pirtelöitä huomasin kaksi. Paikka panostaa siis siihen mihin lupaakin, hamppareihin. Oma kasvisversionikin oli herkkua ja erityismainita ihanille punasipuleille, mitä niille lie tehty! <3

Me emme keksineet mitään huonoa sanottavaa avajaispäivän perusteella, kaikki toimi (no okei, jääkone ei vielä) ja oli herkkua! Kiitämme!


Onko ravintola itsellesi jo tuttu, menetkö testailemaan Tampereen version?