Pienen neidin Ariel-juhlat

Joskus minulle on naurettu, kun teen asiat aina niin ajoissa ja haluan kaiken olevan järjestyksessä hyvissä ajoin. Tällä kertaa se kannatti, olin jo tammikuussa varannut kaikki synttärijutut 3-vuotisbileisiin, sillä juhlat oli tarkoitus viettää helmikuussa vaikka varsinainen synttäripäivä on maaliskuussa. Ajattelin olla sen päivänkin kanssa hyvissä ajoin, mutta tilanne pääsi silti yllättämään tällä kertaa. En päässyt kaupoille, joten ongintapussit jäivät tyhjiksi ja ohjelmanumero skipattiin ja tarjoilut olivat pitkälle pakasteesta lepopakkoni takia.

Haittasiko? No ei kyllä pätkääkään! Meidän lauantaipäivämme aloitettiin avaamalla lahjamme neidille, tekemällä valmisteluja (leivoin mm. mokkapaloja istuen, mokkapaloja, en ole tehnyt varmaan 10 vuoteen!) ja jänskäilemällä. Sukulaisten pilkkoessa kurkkutikkuja, paistessa minipizzoja ja kattaessa pöytää minä olin vaakatasossa ja koin kyllä hieman huono omatuntoa. 

Iltapäivällä vieraita alkoi saapua ja neidin riemu (ja villiintyminen) oli käsin kosketeltavaa. Hänen prinsessainnostuksensa oli selkeästi vieraiden tiedossa, sen verran monta prinsessalahjaa tuli. Itse olen ollut sairaalan ja kodin ”vankina”, joten se että sain kotiimme isomummot, vanhempani, pikkuneidin kummit, serkut ja enot, läjän ystäviä ja hirveästi ääntä… Se oli ihanaa. Äiti nautti siis varmasti yhtä paljon kuin tyttökin.

Juhlat järjestettiin Ariel-teemalla ja tammikuussa postitimme Ariel-kutsut. Nappasin valmiin kutsupohjan Pinterestistä, vaihdoin tekstit pohjaan ja kutsut tulostettiin. Simppeliä, mutta sopivaa tällaiselle anti-askartelijalle. Koristeet, lautaset, servetit, mukit ja pöytäliina saapuivat Kids Party Storesta. Ariel-kakun tilasin Kakkutaikureilta, samoin kuin meritähtimuffinssit. Hieman harmitti, kun kakusta puuttui pyytämäni nimi ja numero, mutta eipä tytär tuosta välittänyt. Ilmapallomestareilta olen hakenut joka vuosi jättinumeropallon, viimeksi numero kaksi taisi pysyä hyvänä viisi viikkoa, joten laadukkaita palloja ovat!

Tarkoitukseni oli vielä enemmän suunnitella teemaan sopivaa tarjoilua, mutta kun tilanne oli tämä pakkolepo, niin päädyimme käyttämään Lidlin pakastealtaita hyväksemme. Sieltä tarjoiluihin löytyi pikkupizzoja, joihin lisäsimme juustoraastetta saadaksemme enemmän kotitekoisuuden makua mukaan. Lisäksi paistoimme cocktail-piirakoita, äitini loihti herkullista lohimunakasrullaa ja teeman mukaan oli suolakaloja ja meritähtiä pöydässä. Mieheni askarteli korurasiastani aarrearkun, jonne piilotettiin suklaarahoja sisälle. Vartaissa oli melonia, viinirypäleitä ja vaahtokarkkeja, lisäksi tarjolla mokkapaloja, karkkia, popcornia, maissinaksuja ja juomiset – aivan varmasti saimme tarpeeksi herkkuja kasaan.

On hauskaa seurata, miten lapsi muuttuu vuosi vuodelta. Nämä olivat ensimmäiset synttärit, kun hän häipyi muiden lasten kanssa omaan huoneeseensa leikkimään. Minun iso pieneni! On ihanaa katsoa lasten touhuja sekä kuunnella höpötystä. Saman tien tuli ainakin leikittyä monilla leluilla, kun lääkärisetti, duplot, palapelit ja barbiet tutkittiin kavereiden kanssa tarkkaan.

Onhan tällainen reilu 30 henkeä niin iso poppoo, ettei siinä syvällisesti ehdi jokaisen kanssa jutella. Vieraita piisasi meillä aina puolilta päivin iltakahdeksaan asti, joten pitkä ja vauhdikas päivä oli! Nautimme kaikki seurasta ja hulinasta kovasti. Otin vähän stressiä siitä, että nykytrendin mukaan lapsivieraille pitäisi olla ”kiitoslahjat” ja olin ajatellut niiden ongintapussien hoitavan homman, mutta ne sitten jäivät. Ja kaiken lisäksi olen vähän periaatteesta tätä käytäntöä vastaan. Ei onneksi kukaan siitä purnannut ja kaikilla tuntui olevan mukavaa, joten lakkasin stressaamasta siitäkin!

Ihanat 3-vuotishipat saimme järjestettyä vaikka vähän jännitystä ilmassa oli sen suhteen jäävätkö väliin. Ainakin sankari itse tuntui olevan tyytyväinen ja se lienee pääasia. Iso kiitos siis kaikki juhlijat ja apujoukot! <3

Oletko itse juhlinut Ariel-teemalla? Entä mitä mieltä olet tästä ”kiitoslahja”-trendistä lastenkutsuilla, harrastetaanko teillä kiitoslahjoja?

Mukavaa uutta viikkoa kaikille!

*Ariel-juhlatavarat saatu alennuksella Kids Party Storesta. Linkkien klikkailusta en saa mitään, eli klikkailkaa vapaasti!