Waiting for you (+arvontamuistutus!)

Jaksatteko näitä vauvajuttuja? Nyt kun on kotona jumissa niin ajatukset pyörivät kirjaimellisesti tuon muotoaan muuttavan oman navan ympärillä! :D Toivottavasti jaksatte mukana, saas nähdä missä vaiheessa minulta loppuu postausaiheet. 

Ensimmäistä lasta odottaessa oli kyllä aivan pyörällä päästään sen kanssa, mitä hankintoja lasta varten tulisi tehdä. Olin ajoissa liikenteessä ja etsin käytettynä kaikki vaunuista haluamaani Stokken Sleepi-pinnasänkyyn ja väitän säästäneeni pitkän siivun tällä työllä. Toista varten tallessa ovat kaukalot (sekin löytyi käytettynä), pinnikset, hoitotasot, ammeet ja vaunut, joten tarvitseeko sitä ylipäätään mitään uutta?

 Vasemmanpuoleinen pyjama Next, oikeanpuoleinen fb-kirpparilta.

Vasemmanpuoleinen takki Käsityö-messuilta, oikeanpuoleinen fb-kirppari (H&M).

Koska isot jutut ovat valmiiksi olleet koossa, olen tässä odotuksessa hurahtanut pikkuvaatteisiin. En kolme vuotta sitten ollut ikinä käynyt esimerkiksi Lindexin lastenvaateosastoilla, enkä kuullut merkeistä Newbie, Pomp de Lux, Next jne. En ollut ikinä ostanut mitään fb-kirpparilta. Kolmessa vuodessa lastenvaateosastot ja fb-kirpparit ovat tulleet tutuiksi ja olen hurahtanut pikkuvaatteisiin. Jos hän yllättää loppumetreillä olemalla poika, niin on hyvin pinkkiin puettu poika sitten. ;) Voiko tyttövauvan pukea kuin hempsukoihin väreihin? Itselleni ei sininen, vihreä ja ruskea uppoa, joten pinkki, lila, keltainen ja muut hempeät värit vaan valikoituvat matkaan. Olin laittanut reilulla kädellä esikoisen vaatteitakin eteenpäin ja säästelin vain ehdottomia lemppareitani, joten tämä hurahdus on ihan perusteltua, eikö? Sen sijaan myssyjä, villasukkia ja tumppuja meillä on hurja määrä, sillä mummoni ahkeroi niitä esikoiselle läjän ja kun esikoinen oli 2kk vanha, lämpötila ulkona oli +27. Eli emme ehtineet todellakaan kaikkia käyttää ja koska ne ovat mummoni tekemiä, en niitä halua laittaa eteenpäinkään. Ihan varma en ole mitä teen puolikkaalla tyllihameella joka on matkalla meille kirpparilta, se on siis tarkoitettu pötköttävän vauvan kuvaukseen. Mutta kun tässä makoillessa on liikaa aikaa jajaja…

 Bodyt Next, FB-kirppari (H&M), KappAhl, Name it, Lindex. Tallessa on myös BORN IN 2013, joten pakkohan tämä 2016-versiokin oli hommata. :)

Metsolan frillapotkarit fb-kirppari, jumpsuit Babyshopin alesta.

Esikoisen lemppari. Hän lopetti itkun aina kun puin nallehaalaria päälle, tässä oli jotain maagista. Toivottavasti toimii taas! ;)

Newbien ja Nextin mekot. Newbien mekkoa myytiin vielä alkuvuodesta kaupassakin hintaan 20e, maksoin Radiokirpparilla siitä 4 euroa. :)

Yhden hankinnan halusin tehdä, mitä moni on kehunut ja esikoinenkin viihtyi tässä esim. kylässä testattaessa. Tämä hankinta on Baby Balance-sitteri, jonka eteen tein tosissani töitä. Halusin tämänkin käytettynä hommata ja näitä on todella paljon huuto.netissä sekä tori.fissa, mutta suurin osa on väriltään ruskeita. Halusin itse ehdottomasti mustan järkevään hintaan ja yhtään edullisemmat tuntuivat menevän heti, sain todella monta ”myyty” vastausta. Lopulta työni palkittiin ja sain täydellisen siistissä kunnossa olevan sitterin 50 eurolla (hintalappu paketissa on 130 euroa uudelle, en tiedä mikä on tämän hetkinen uuden hinta). Tyytyväinen olin hankintaani!

Stokken sleepi junior-malli on niin iso sänky, että myös kakkonen saa nukkua laatikossa niin kuin siskonsa, eli äitiyspakkauksessa. Tokalle en pakkausta ottanutkaan, tämä on siis esikoisen pakkaus. En ollut laittanut sänkyä valmiiksi (vieläkin puuttuu ”verho” sängyn päältä) kun jouduin sairaalaan. Tullessani kotiin näin sängyn, jonka mies ja lapsi olivat laittaneet yhdessä. Kyllä läikähti lämmin olo sisällä. <3 Innolla olen testaamassa myös Swaddle up-kapalopussia, onko monelle tuttu? Toivon sen hieman rauhoittavan yöhulinoita, jota ainakin ensimmäisen kohdalla piisasi yli kaksi vuotta.

Esikoisella ihan paras pullo oli tämä Ainu MAM anti-colic tuttipullo, joka oli lopulta ainoa pullo mitä käytettiin. Esikoisen versio oli loppuunkulutettu ja pois heitetty, joten hommasin tuplapakkauksen uusia. Vaikka ensimmäinenkin oli täysimetyksessä, hän joi pumpattua maitoa poissaollessani ja myöhemmin korviketta sekä tavallista maitoa. Tästä pullosta maito tuli esim. iltaisin todella hitaasti ja se toimi iltaisin rauhottajana unille, kun hän oli jo päälle vuoden. NUKin tutit toimivat parhaiten ekan suuhun (tämäkin oli todella tarkkaa, erehdypä antamaan vääränmallinen tutti!) ja nyt hommasin myös pari Aventin pimeässä loistavaa tuttia. Katsotaan onko tulokas edes tutin syöjä!

Kysymysmerkiksi jää, tarvitsemmeko jonkin sortin sisaruskärryjä vai pärjäämmekö esim. seisomalaudalla, mutta ajattelin katsoa tätä vasta jälkikäteen tilanteen mukaan.

Tällä viikolla räpsäsimme myös odotusajan kuvat, mutta ehkä aidoin odotuskuva on tässä.

Luulin miehen kuvaavan minua kun katselin sairaalan ikkunasta ulos, mutta hän oli kuvannut vain mahan, jota hermostuneena koko ajan kokeilin ja silittelin tuossa keinutuolissa. Sairaalaan vaatteet, pysähtynyt aika, laidasta laitaan seilaavat tunteet ja luminen maisema ovat kaikki tiivistettynä tähän kuvaan. Odotuksesta tuli todellakin odotusta. Kun kurkkasin kotona kuvia kamerasta, pääsi yllättäen itku tämän kohdalla. Me odotamme sinua pieni. <3

Mitä hankintoja itse olet tehnyt tokalle tai sitä seuraavalle vauvalle?

Hei, vielä huomiseen asti on aikaa osallistua hiuksiin liittyvään arvontaan, kipinkapin sinne jos et ole mukana!

*Swaddle up-kapalopussi saatu blogin kautta