Tampereen paras vegelounas?

Kasvisruoka voi olla taivaallisen hyvää. Valitettavasti siitä tulee usein mieleen koulun ruokalassa tarjoillut kuivahtaneet riisiruoat tai kasa salaattia, joka ei pidä nälkää (kuultu usein miesten suusta). Parhaimmillaan kasvisruoka on puhtaita makuja, paljon värejä lautasella ja ihania makuelämyksiä. Minä olen halunnut testata Lentävän maton kasvislounaan jo pitkään, mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Nytkin ryntäsin paikalle vähän kiireessä ja otin loput lounaasta mukaan, mutta vannoin että palaan! Vastaanotto paikassa oli ihana ja tunnelma ainutlaatuinen. Hieman hämyisässä paikassa musiikin soidessa maistui lounas ihan hurjan hyvälle.

Lentävä matto löytyy Pellavatehtaankatu kasista läheltä Pikku Kakkosen puistoa. Neljännessä kerroksessa odottaa hyvinvointihuoltamo, jossa kannattaa testata niin joogaa kuin tätä lounasta. Testipäivänäni tarjolla oli bataatti-linssikeittoa sekä Buddha Bowl ja kun jäin arpomaan mitä ottaisin, Anni kehotti ottamaan kaikkea. Söin siis aluksi satsin ihanaa keittoa, lämpöisen gluteenittoman sämpylän (onko mitään ihanampaa kuin vielä lämpöiset kotitekoiset sämpylät!) ja päälle Buddha Bowlin, jonka syömistä jatkoin tosin kotona.

Maut ovat superherkullisia ja ihastelin jo keittoa, mutta buddha bowl oli myös täynnä makuiloittelua. Avokadoa, punajuurta, parsakaalia, lehtikaalisipsejä, kvinoaa, kastikkeita, porkkanaa. Kaikki maistui mielettömän hyvälle. Tuo suuri kulhollinen kustantaa 9 euroa, keitto sämpylöineen puolestaan 7 euroa. Lounaaseen kuuluu myös teetä tai kahvia ja sitä saa tiistaista perjantaihin klo 11 alkaen.

Minä ihastuin kertaheitolla lähtemättömästi tähän lounaaseen, eli varmasti palaan uudelleen. Isot kiitokset myös superystävällisestä vastaanotosta tytöille, harmitti tosissaan kun en voinut pidempään höpistä ja nautiskella, ensi kerralla sitten. Lounaan saa myös mukaan -10% alennuksella, jos haluaa sen esimerkiksi työpaikalle hakea! Varsinkin nyt odotusaikana tekee mieli syödä puhdasta ruokaa ja näin loppuodotuksessa huomaa, miten paljon parempi olo on jos syö kasvisruokaa. Olen siis ehkä vakkarivieras lähiaikoina! 

Kiitos kaunis ja Maija, olet aika velho siellä keittiössä, nam! :)


Kuka on käynyt testaamassa Lentävän maton, joogan tai ruoan? Iloista alkavaa viikonloppua!

P.S. Kiitos kaikille tammikuun parasta asua äänestäneille! Numero 3 sen vei, eli tuo valkoinen kirpparilta ostettu mammamekko saaden 38% äänistä. Palkinto arvonnasta lähtee puolestaan ViltsuMarille, arpoja kertyi 127 kappaletta. Onnea!