Vihaatko kaurapuuroa? Lue tämä!

Kuten aiemmin kirjoitin, meillä syödään aamuisin kaurapuuroa. Ihan perinteisesti veteen keitettynä, eli hyvin peruskauralla mennään joka päivä. Käteeni sattui tällä viikolla reilun vuoden takainen Olivia-lehti, jossa vinkattiin uunikaurapuurosta ja luvattiin, että siitä tykkäävät puuronvihaajatkin. Puuro ja leipä ovat itselleni jutut, mitä ilman en voi elää, eli karppaajaa minusta ei saisi millään. Mutta mielettömän hyvää tämä uunikaurapuuro oli, joten sen vuoksi päätin vinkata teille ohjeen. Jos joku puuronvihaaja kääntäisi vaikka kelkkansa!

Myönnetään, onhan pelkästään täysmaitoon tehty puuro täysin eri asia kuin vesipuuro. Mutta uunista tullessaan puuro oli pelkkää samettia, ei ollenkaan kattilapuuron kaltaista. Keinuhongan tilalta ostettuja hiutaleita kehuttiin maailman parhaimmiksi ja ainakin tähän uuniversioon sopivat täydellisesti. Ohraa ja riisiä uuniin on tullut laitettua, mutta ei kauraa koskaan, joten oli hauskaa kokeilla. Pitkän uuniajan vuoksi tätä ei arkiaamuina pysty tekemään, mutta ehkä joku viikonloppu?

Itselleni nuo makeat pähkinät olivat liikaa, puuro on aika tykkyä jo itsessään ja kaneli tuo makeutta. Pähkinät tekevät siitä melkein kuin jälkkärin! Eli paremmin maistui sokeroimattoman omenasoseen kanssa, mutta kannattaa nuo pähkinätkin kokeilla.

UUNIKAURAPUURO

1 litra täysmaitoa
2,5 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl kanelia

Mittaa voideltuun vuokaan maito, kaurahiutaleet, kaneli ja suola. Paista 175 asteisessa uunissa 2 tuntia. Anna vetäytyä 15 minuuttia paistamisen jälkeen.

KARAMELLIPÄHKINÄT

2 dl pähkinöitä
50g voita
1 dl fariinisokeria

Rouhi pähkinöitä hieman, sulata voi pannussa ja lisää pähkinät. Paista pari minuuttia, lisää fariinisokeri ja paista pari minuuttia lisää. 

NAUTI!

Onko puuro itsellesi ah vai hyi? Oletko testannut koskaan uunikaurapuuroa? Leppoisaa sunnuntaita!


P.S. Ehkä joku tajuaa ilman vihjettäkin tämän, mutta maito ”kiehuu” uunissa ja vuokaa ei kannata ahtaa piripintaan. Nooo, tulipahan pitkästä aikaa uunikin pestyä! ;)