Elämäni aakkoset pakkassäässä!

Keskiviikkoa! Minut on pelastettu, mies nimittäin vei lapsen kerhoon, joten sain pari tuntia lepoaikaa eikä tarvinnut heti aamusta lähteä pakkaseen. Jokainen, joka on kärsinyt rajuista liitoskivuista tietää, että vikat pari kuukautta odotuksesta kaikki sattuu. Nukkuminen, autosta nouseminen, kävely, portaat. Sen kestää kun on pakko. Mutta kun siihen yhdistää flunssan, siitä johtuvat lihassäryt, tukkoisen pään ja päivät yksin energisen lapsen kanssa niin… Meinasi eilen iskeä oikeasti epätoivo. Totesin, että lapsen on pakko päästä ulos ja painoimme kovaan pakkaseen, toinen into piukeana ja minä kurkku tulessa. Otin kameran kainaloon ja ajattelin, että saadaan nyt tästäkin hommasta ”kaikki irti”, kun saan vähän pakkasen kauneutta säilöön. Piristyimme kyllä pihalla ja lapsen intoa on ihanaa katsoa, tosin viime yönä sain kolmisen tuntia unta kun lenssu veti uusiin sfääreihin. Kun ei saa henkeä, kurkku on tulessa ja lantio niin kipeä ettei asentoa voi vaihtaa, niin nukkuminen on helpompaa istuallaan.

Mutta kyllä se tästä, arvostaapahan taas sitä, ettei ole koskaan kipeänä! Pihalla eilen ollessani mietin niitä näitä ja siitä kumpusi tämän päivän postaus. Näitä elämän aakkosia on nähty blogeissa paljon ja jotta tästä ei tulisi ihan loputtoman pitkä juttu, yritin vastata lyhyesti mitä ensimmäisenä tulee mieleen. W, X sekä Å olivat liian haastavia kirjaimia ja putosivat pelistä, mutta nyt mennään!

A – Arki. Kyllähän se elämä kietoutuu aika tiukasti arjen ympärille ja näin kotiäitinä jokaisena päivänä ruoan laittoon, tiskihommiin, siivoukseen, pyykin pesuun, satukirjojen lukemiseen jne.

B – ei tähän voi muuta laittaa kuin Bloggaaminen. Iso ja tärkeä pala elämää.

C – Celsiusasteet. Vaikuttavat enemmän elämään nyt lapsiperheenä, kun ulos pitäisi päästä ja välillä on liian kylmä ja joskus harvoin liian kuuma ja saa pähkätä kuinka selviytyä ulkoilusta.

D – David sportswear tuli ensimmäisenä mieleen. Huipputoppeja jumppiin!

E – Energia. Sehän on jo blogin nimessä. Sitä on lapsi täynnä, sitä on äiti täynnä kun pääsee jumppaan ja saa lehtikaalismoothieta. Sitä yleensä piisaa meidän kotona.

F – First world problems. Olen erittäin hyvä kehittämään näitä. Katastrofeja tulee aika ajoin ihan olemattoista asioista.

G – Tuli mieleen ekana gepardi. Miten se normielämään liittyy? No ei mitenkään, mutta muistuttaa Tansanian ja Etelä-Afrikan safareista, varmaan elämän parhaita reissuja.

H – Hameet. Ihan turhaan on lapsen kaapissa housuja, ei suostu käyttämään. Huomauttaa, jos äiti laittaa housut.

I – Isyys. Minä olen esikoisena ja ainoana tyttönä vähän pilalle lellitty isin tyttö. Isä on erittäin tärkeä hahmo elämässä, nyt enemmän isoisän roolissa. Mies on tyttärelle mahtava ja erittäin tärkeä isi.

J – Jumpat. Aloitin jumpissa käymisen vuonna 1994, kun kävin nuorisoaerobicissa. Jumppapuvussa ja säärystimet jalassa. :D Jumpat ovat vähän siitä muuttuneet, mutta innostus vain kasvanut. Olisi kivaa, että kaikki ei olisi Les Millsin määräämää, vaan enemmän olisi vielä esim. ohjaajien omia step-tunteja olemassa!

K – Kaurapuuro ja kalakeitto. Meillä syödään lähes aina aamupalaksi puuroa, syötiin myös lapsuudenkodissa. Siihen jäisiä mansikoita tai omenasosetta ja nam! Kalakeittoa syödään myös todella usein, koska se on lapsen lempiruoka ja minä en syö punaista lihaa, joten kalakeitto on halpa, helppo ja taatusti uppoava ruoka.

L – Lapset. Kyllähän elämä pyörii heidän ympärillään. En voi sanoa ymmärtäväni sanaa vauvakuume, mutta omiani rakastan niin että sattuu. Sitä todellakin tekisi mitä vaan heidän eteensä.

M – Matkustelu. Ennen oli aina uusi reissu suunnitteilla. Thaimaassa asuessa Singaporessa, Malesiassa tai Indonesiassa pystyi helposti piipahtamaan. Talo-ongelmien ja lasten myötä homma on vähän hiipunut, viime vuonna emme käyneet Tanskaa ja Ruotsia pidemmällä, mutta on lapsikin jo käynyt Lontoossa, Kroatiassa, Kreikassa, Tukholmassa ja Tallinnassa, eli josko se tästä taas lähtee. Aina se on mielessä, matka. Matkakuume on krooninen tauti.

N – Nyt. Opettelen elämään hetkessä, enkä aina murehtimaan tulevaa. Ei ole helppoa.

O – Opettelu. Elämässä on parasta kun oppii uutta. Opin mieheni avustuksella sukeltamaan, ajoin moottoripyöräkortin 26-vuotiaana, nyt opin koko ajan enemmän lapsista ja elämästä äitinä. Elämä on jatkuvaa oppimista.

P – Puoliso. Nähnyt minusta niin hyvät ja huonot puolet. Jakanut kanssani kohta 15 vuotta, asumisen eri maissa, monet kiukut ja itkut, pysynyt vierellä. Itse saisin olla parempi puoliso, syyllistyn kiukutteluun liian helposti.

Q – Quattro. No se nyt on vaan paras. ;)

R – Rakkaus ja raivarit. Uhmaikäinen raivoaa ja rakastaa vuorotellen, niin kai meistä kaikki mutta ei yhtä suurella palolla. Pienet kädet kaulan ympärillä ovat parasta. <3

S – Suukot. Ei tule hyvä yö jos menee ilman iltasuukkoa nukkumaan. Joskus on toki pakko.

T – Telkkari. Nyt kun lenssu on ollut mukana, on katsottu _ihan kaikki_ Disneyn prinsessaelokuvat. Olipa muuten Notre Damen kellonsoittaja huono!

– Uiminen. Miehelle vesi on erittäin tärkeä elementti ja pieni tyttömme aloitti itsenäisen uimakoulun pari viikkoa sitten. Pala oli kurkussa kun hänet sinne jätti, mutta hänkin rakastaa uimista.

V – Vauva. Hän nyt on vain mielessä päivittäin, kohta pääsemme tutustumaan. <3

Y – Yhtye. Elämäni tärkein, Apulanta. Seuraavaksi on liput konserttisalikiertueelle huhtikuussa, kuulostaa hieman eri menolta kuin pieni Lutakon keikka vuonna 1995. :D

Z – Zero cola. Pahe jota yritän vältellä, erityisesti odotusaikana, sillä koen makeutusaineiden olevan myrkkyä. Pakko silti juoda aika ajoin.

Ä – Äiti. Se on ehkä paras sana maailmassa. Kun se tulee lapsen suusta (juu, välillä rasittavuuteen asti tosin), oma äiti, isoäidit. Äitiys. Koko maailmani mullistanut asia, minkä jälkeen näen asiat ihan uudessa valossa.

Ö – Öinen valvominen. Esikoinen heräilee lähes joka yö, kohta heräillään imetyshommiin vähän väliä, tällä hetkellä herättelee flunssa ja ne kivut… Ei kivaa, mutta ehdottomasti kuuluu elämääni nyt ja vielä pitkään.

Näin päästiin loppuun, mitä piditte? Olisi kivaa lukea näitä muiltakin, mutta nyt en haasta ketään kun ystäväkirjahaasteitakin on piisannut. Kirpsakkaa keskiviikkoa kaikille!