Lempparilaivan uudistuksia!

Me olemme aina reissanneet kohtalaisen paljon ja yksi vakkarireissuista lapsuudessakin olivat tietysti risteilyt. Monia muistoja on risteilyiltä kertynyt, mutta muistan vieläkin kun olimme ensimmäistä kertaa Silja Serenadella 1990-luvulla sen ollessa täysin uusi ja erilainen kuin laivat siihen asti. Istuin ikkunalaudalla syömässä karkkia ja katselin kävelykantta, leikkipaikassa oli Nintendo ja oli myös mahtavaa päästä läpinäkyvään hissiin, josta näki koko kävelykannen. Sittemmin Serenadella on koettu niin abiristeily kuin vietetty 5-vuotishääpäivääkin ja aina se vaan on Siljan laivoista kivoin. Tykkään kovasti istua kävelykannella katselemassa ohikulkevia ihmisiä ja nauttimassa lasin viiniä. Edellisen kerran risteilimme tämän laivan sisaraluksella Symphonylla vuosi takaperin, laivafiiliksiä löytää blogista mm. tunnisteen Tukholma-takaa.

Serenade on ollut telakalla ja uudistunut jonkin verran. Pääsimme bloggaajaporukalla lauantaina tutustumaan uudistuneeseen laivaan ja meitä ohjasi laivasuunnistuspassi, johon uutuusjuttuja oli merkattu. Tarkoitus oli kiertää kaikki paikat ja saada niistä leima ja arvatkaa kuinka innoissaan tällainen iltarastikävijä oli suunnistusteemasta? Ja kuinka nolosti siinä meinasi käydä?

Aloitin kierroksen Fastlane-ravintolasta, jota ei aiemmin ollut. Siellä on tarjolla jopa yötä myöten suolaista purtavaa hamppareista hodareihin, kasvisburgeriin, wokkeihin sekä fish ’n’ chipseihin. Kuuntelin ravintolassa rauhassa kuinka minulle kerrottiin pihveistä ja aukioloajoista, maistelin kasvishampparia, jossa jopa juusto oli maidoton eli täysin vegelinjalla mennään ja istuskelin hetken muille bloggareille höpisten.

Siirryin rauhassa kohteeseen, jonka olin ehdottomasti halunnut nähdä: Desigualin myymälään. Siellä minua tervehtivät toinen toistaan suloisemmat lastenvaatteet sekä naisten vaatteet -40% alelappujen kanssa. Pinkkien korkokenkien maiju oli jo kassalla ostoksilla kun saavuin sinne ja minäkin aloin tutkimaan vaatteita ”sillä silmällä”. Hengailin sovituskopissa pähkimässä ja mietiskelin, mikä olisi tyttärelle sopiva mekko. Ilman kiirettä mihinkään. 

Sitten viereiseen Coffee & Co:n missä muut istuivat kahvilla, tarjolla oli myös upeita käsintehtyjä suklaita. Siinä vaiheessa henkilökunta näki leimojeni määrän ja totesi, että jos et halua päätyä Tukholmaan pisteitä kiertäessä, sinulle tulee kiire. No, itse asiassa pääsin niin risteilyfiilikseen, että Tukholmaan päätyminen ei olisi ollut ollenkaan huono vaihtoehto, mutta aloin sitten kipittää vauhdilla eteenpäin. Tsekkasin uudistuneet perhehytit muumiteemalla, jotka olisivat varmasti hitti meidänkin perheessä. Niissä on ihanasti uusittu lattia ja kokolattiamatto on poissa! Kipitin ylimpään kerrokseen New York Club & Loungeen ja ihastelin yökerhon sisustusta ja maisemia. Eihän niitä pimeällä näe, toisaalta en ole muksun kanssa risteillessä ihan hetkeen edes päätynyt yökerhoon. New York-sisustus oli hieno ja maisemat kauniina talvipäivänä upeat! 

Ehdin kuitenkin lopulta kiertää kaiken mitä oli tarkoituskin, enkä päätynyt Tukholmaan, mutta toivottavasti piakkoin päädyn, sillä jotenkin niin risteilyfiiliksissä jo olin. Ja sunnuntaina hyräilin ensimmäisenä Siljan tunnarilaulua, äkkiä se tarttuu!

Kiitos Silja tästä kivasta tapahtumasta! Tykkäätkö risteillä, oletko jo itse tsekannut uudistuneen Serenaden?