Pallomahan juhlamekko ja pirteämpi mieli!

Aikamoista omistautumista nämä kuvat vaativat välillä. Tämän postauksen kuvat ovat otettu vuoden ekana päivänä, kun pakkanen alkoi kiristyä ja viima oli kova, mikä teki pakkasesta hyvin purevan. Ei tarvinne kertoa miltä tuntui seistä viimassa ohuissa sukkiksissa ja mekossa – ilme meinasi vääntyä väkisin irvitykseen. Mutta kun niin harvoin vetää tällaisia mekkoja päälle, niin halusin sen kuvata!

Toisekseen, mekko oli päällä illalla olevien synttäreiden takia, eli silloin olisi jo pimeää. Pukeuduin siis jo päivällä. Kuvasimme mekon ja siirryin autoon tunkemaan tähän päälle parit housut, pipot ja huivit, jotta pystyimme menemään pulkkamäkeen. Muistelen, että festareilla vaatteiden vaihto on ollut ihan kätevää autonpenkillä, mutta ehkä minulta on puuttunut tuo keskivartalopallo. Aika ähinää meinasi olla kenkien vaihto autossa. :D

Tällaisella puljailulla saimme kasaan kuvat, joista tykkäsin kovasti. Täynnä ristiriitojahan ne ovat – kesäinen mekko, pureva pakkanen, iloinen ja värikäs asu ja kaupungin vanhin ja ehkä harmain rakennus taustalla – ehkä juuri siksi tykkäsinkin niistä. Mekko antoi ihanan lupauksen keväästä ja kesästä, enkä siitä montaa euroa fb-kirpparilla maksanut.

En tiedä johtuuko se lumesta ja valosta, alla olevista rikkonaisista viikoista (lue: mies on ollut usein kotona) vai mistä, mutta mieleni on huomattavasti valoisampi kuin joulukuussa. En oikein osannut joulustakaan nauttia, kun joka paikkaa kolotti, väsytti ja tuntui, että odotusta on hurjasti jäljellä ja koko ajan vaan supistaa ja närästää. Onhan sitä vieläkin pitkä pätkä edessä, mutta olen päässyt treenaamaan, mitään kipuja ei ole ja jaksaminen tuntuu hieman paremmalta valon myötä. Ehkä se oli vain vuoden vaihtuminen, joka sai minut ajattelemaan että tässä ollaan jo voiton puolella! Tai sitten se koko syksyn roikkunut menetyksen pelko alkaa väistyä, ensi viikolla ollaan jo kolmosella alkavilla viikoilla! Alkaa siis tuntua, että tämä homma saadaan maaliin, pienen painoarviokin oli jo reippaasti päälle kilon. Oma paino on pysynyt edelleen siinä muutaman kilon lisäyksessä, joten turvotuksetkin ovat vielä pysyneet kurissa (helmikuussa ne löysivät minut ensimmäisen kohdalla, eli sitä odotellessa) ja olo sinänsä kevyenä. Yllätyn siis välillä nähdessäni itseni peilistä, koska olo ei ole niin iso kuin sieltä kohtaava näky!

Vauvanvaatteita pestessä homma on muuttunut yhä konkreettisemmaksi ja kuluneella viikolla tilasin pari tuttipulloa ja tutteja, mitkä koin esikoisen kohdalla parhaimmiksi. Tuntuu, että tuttiajoista on _ikuisuus_, vaikka siitä on vain 1,5 vuotta. Vaippojahan en ole vaihtanut miesmuistiin (no hei, puoleen vuoteen!), ja imetys tapahtui joskus entisessä elämässä (lopetin 2 vuotta sitten). Tuntuu jotenkin helpommalta, että tietää mitkä tuotteet olivat superhyviä esikoisella, vaikka voihan olla ettei kakkonen edes huoli tuttia. Muistellessani niitä ”missä perkuleessa se tutti on” pimeitä yön tunteja tilasin myös kaksi pimeässä hohtavaa yötuttia. :D Oletteko kuulleet sellaisista?

takki & mekko Mamalicious (molemmat second hand)/ neule Vero Moda/ kello Tommy Hilfiger/ lakukorvikset ?

Tai ehkä se loppuvuoden ”kaikilla on kiire ja sähköpostitkin pysähtyvät” vaikutti myös mielialaan. Nyt kun ihmiset ovat palanneet joululomilta, meillä on käynyt joka päivä joku kylässä ja sähköpostiin putoilee blogitilaisuuskutsuja niin sitä piristyy kummasti! Harrastuksetkin alkavat rullaamaan, meillä alkaa tytön kanssa nyt KUUDES kausi muskarissa, aika hurjaa! Ehkä jännimpänä harrastuksena alkaa pienen uimakoulu, veikkaan että äitiä jännittää enemmän kuin pientä.

Ja ihan paras mielen piristäjä on tämä pieni, olikohan minulla sukkahousut rutussa kun assari päätti niitä oikoa? :D

Paukkupakkasetkin alkavat hellittää, joten kun pieni tokenee vielä lenssusta, sitähän pääsee ulkoilemaan! Jiihaa!


Oletko itse huomannut olevasi alkuvuodesta pirteämpi kuin synkkinä marraskuun iltoina? Mitä mieltä ”kesä”mekosta, voiko tällaista pitää keskellä kylmintä talvea? Iloista viikonloppua!