VUODEN 2015 asut & arvonta!

Mietin miten tämän vuoden voisi näin viimeisenä päivänä koota kasaan ja tulin lopputulokseen, että asukuvat kertovat sen ehkä parhaiten. Kokosin siis kasaan kaikki vuonna 2015 julkaistut asut ja oikeasti järkytyin lopputuloksesta; niitä on 129 kappaletta! Tässä kollaasissa ovat siis aika pienenä, jotta saatte vielä postauksen niin monen kuvan kanssa aukikin.

Monille tässä näyttäytyy varmasti vain enemmän ja vähemmän onnistuneita asuja, mutta itse muistan joka ikisen kuvaustilanteen ja paikan. Minulle tämä läjä kuvia on paljon enemmän kuin vain asuja. Tammikuun kuvissa näkyy Tukholman reissu ja Helsingin opiskelupäivät, ihan huippu Apulannan keikka, helmikuussa kiva ilta miehen kanssa, maaliskuussa lapsen synttärit ja Kööpenhaminan reissu, huhtikuussa pääsiäisen vietto ja ihana pääsiäisbrunssi, Indiedaysin päivä, kesällä ekat kuvat raskaustestin jälkeen ja niin edelleen. Monissa kuvissa ollaan matkalla ystävien luokse tai jotain kivaa on tapahtumassa, parit kuvat ovat otettu matkalla muskariin tai muuta yhtä arkista. Mutta kaikkien kuvien takaa voisin kertoa tarinan tuosta päivästä. 129 tarinaa, joita en varmasti muistaisi ilman näitä kuvia.

Mitä tästä vuodesta voisi sanoa? Siihen kuului niin valmistuminen muotitoimittajaksi, epätoivoinen työhaku, hirvittävän pitkät päivät käräjäoikeudessa taistellessamme taloasiaamme eteenpäin (kesäkuun kuvista yhdet on otettu käräjäoikeuden pihalla), kesän kivat festarireissut ja positiivinen raskaustesti. Vuoteen kuuluivat myös lukuisat lääkärireissut ja epävarmuus odotuksen jatkumisesta (yksi elokuun mekkokuvista on otettu sairaalan vieressä, hetki kuvien jälkeen lääkäri sanoi ettei odotuksesta tulisi mitään) ja niin monet asiat, mitä en ole voinut asukuvien takaa kertoa. Kun olimme Ähtärissä ja Tuurissa, puhuimme reissussa olemmeko nyt nelihenkinen perhe, kun raskaustesti näytti positiivista. Noissa kesän kuvissa, missä minulla on oranssit housut ja sateenvarjo teki mieli kiljua että meitä on ehkä kohta neljä, mutta tyydyin vain virnuilemaan sontsani kanssa. Yhdet elokuun kuvat on otettu kun olen tullut lääkäristä itkien ”uhkaava keskenmeno”-diagnoosin kanssa ja iskenyt aurinkolasit päähän peittämään ahdistuksen. Asukuvat ovat olleet minulle huonoina hetkinä pakokeino. Kun lääkäri on sanonut, ettet voi tehdä muuta kuin odottaa, ajatusten siirtäminen asukuviin on auttanut. Jotkin elo- ja syyskuun kuvat saavat minulle pahan olon aikaiseksi, kun niitä katsoessa muistan kuinka syljeskelin puskaan raskauspahoinvoinnin kourassa ennen kameran räpsymistä. Kuvat herättävät valtavan määrän tunteita itsessäni. Vaikka painoa ei ole odotuksessa tullut kuin muutama kilo, niin kyllähän näistä kuvista näkee kuinka loppuvuotta kohti naamakin pyöristyy mahan mukana. Ne todellakin summaavat vuoteni.

Bloggaamisen kannalta tämä vuosi oli ehdottomasti paras ikinä. Pääsin kivoihin tapahtumiin, oli kivoja yhteistöitä, paljon arvontoja, uusia tuttavuuksia blogin kautta jajajaja… Kamerakalusto muuttui vuoden aikana jonkin verran ja mies kehittyi asukuvaajana valtavasti. Iso kiitos kaikesta kuuluu teille lukijoille, jotka jaksoitte pysyä mukana. Nämä asukuvat kerätessäni koin kyllä huonoa omatuntoa, sillä alkoi ahdistaa kuinka paljon näitä onkaan ja kuka ihme näitä on jaksanut katsella! Ja koneella odottavat kuudet kuvat julkaisua, apua! :D 

Kiitos siis teille, jotka olette jaksaneet. Kun miehelle stressasin bloggaukseen käytettyjä tunteja ja sitä, että olen viettänyt sen parissa liikaa aikaa, hän totesi ”se on sinun rakas harrastus, miksi kaikesta pitää kaivaa negatiivista?”. Niin, ainakin tästä määrästä näkyy mikä intohimo minulla on ollut! Instagramin 9 tykätyintä kuvaa summasivat myös hyvin elämäni keskipisteitä, sillä tuon ysin joukossa oli niin lapsi, odotus, jumppakuva, hääkuva, salaattikuvia sekä smoothiekuva. Ruoka, lapset, mies ja urheilu, siinä oli hyvin tiivistettynä elämäni! 

Mieleni pahoitin blogatessa muutamia kertoja ikävistä kommenteista, mutta onneksi niitä tuli hyvin vähän. Mieleni olen pahoittanut myös siitä, että ihmiset joiden olen luullut tuntevan minut, ovat sanoneet että ”blogin perusteella teillä menee kivasti” ja kuvien takana olen itkenyt, kokenut hirveitä katkeruuden tunteita oikeudessa ja oksennellut. Se, että blogi on toiminut itselleni pakokeinona huonoina hetkinä on kääntynyt monesti itseäni vastaan, kukaan ei kysy miten minulla menee kun luulee sen tietävänsä. Mutta suurin osa ”oikeasta elämästä” jää kuitenkin pimentoon. Tämä on saanut minut monesti miettimään bloggaamisen järkevyyttä ja lopettaminen kävi syksyllä useamman kerran mielessä. Tässä vielä silti ollaan ja intoa on piisannut!

Koska haluan kiittää teitä kaikkia, jotka olette jaksaneet pysyä matkassa ja jakaneet asioita kanssani, kertoneet mielipiteitänne ja tsempanneet kun olen kertonut ikävistä asioista, lykätään tähänkin postaukseen arvonta mukaan! 

Kerro siis minulle, jäikö joku asu erityisesti mieleesi? Entä mikä oli oma kohokohtasi vuonna 2015?

Yhdelle kommentoineista lähtee ylläripaketti, jonka toivon ilahduttavan! 

Arvonnat säännöt ovat edelleen vanhat tutut:


1. Jätä kommentti postaukseen, missä vastaat näihin pariin kysymykseen! Saat yhden arvan.
2. Koska vakkarilukijoita on kivaa ”palkita”, saat jokaisesta seurantakanavasta lisäarvan (kanavat ovat blogger, bloglovin, Facebook, Instagram sekä blogit.fi).
3. Huikkaa kommentissasi monellako arvalla olet mukana, maksimissaan sinulle siis kolahtaa huikeat 6 arpaa!


Arvonta on auki loppiaiseen saakka, eli 5.1.2016 klo 20 asti ehdit osallistua!

Joulukalenterinkin viimeinen palkinto saatiin eilen arvottua ja ihanan paketin onnekas voittaja oli saraana! Onnea voittajalle! Arpoja kertyi ennätykselliset 223 kappaletta, joten kiitän kaikkia osallistujia!

Tämän postauksen myötä suljen taakseni vuoden 2015 muotitoimittajaopintoineen, oikeustaisteluineen ja lääkärissä vietettyjen alkuraskauksineen. Unohdan alkuvuoden rajun unettomuuden ja yksinäisyyden tunteet. Tällä hetkelläkin väsymys on raju, hemoglobiini jatkaa laskuaan eilisen neuvolan mukaan.

Ikävien asioiden sijaan keskityn muistelemaan miten kivaa meillä oli kevään ja kesän reissuissa, miten valtavan paljon tyttäreni kasvoi ja oppi vuoden aikana. Hän oppi puhumaan, laulamaan, ajamaan pyörällä ja vaipatkin meiltä jäivät viime kesänä unholaan. Eilen kävimme ekaa kertaa yhdessä leffassakin! Mietin miten selvisimme miehen kanssa yhdessä niin oikeudenkäynnistä kuin lääkärireissuista ja pidimme toisiamme kädestä kiinni vastoinkäymisten kohdatessa. Miten nautin siitä kun ystävät tulivat viettämään kanssamme Tammerfestejä ja grillailimme pihalla. Miten fiiliksissäni olin joistain muotitoimittajaopinnoissa koetuista asioista. Miten montaa jumppaa ehdin vetää täysillä niistä nauttien, miten valtavan määrän kavereita ehdin kotiäitipäivien aikana nähdä, miten monta kertaa pienet kädet halasivat ja kuulin ”äiti olet ihana” tai ”minä rakastan/lakastan sinua” (riippuen oliko sanojana mies vai tytär, toisella taipuu ärrä ;)). Kun tulitteet paukkuvat taivaalla tänä iltana, me olemme perheenä yhdessä ja veikkaan, että mielessäni ei pyöri kuin suurin ensi vuoden odotettava juttu: paluu vaippahommiin, yövalvomisiin sekä siihen, että meitä pitäisi pian olla neljä. Jännittää ihan kamalasti jo nyt. 

Oikein hyvää vuodenvaihdetta kaikille ja lämpimiä ajatuksia jokaiselle, joka on tänne vuoden aikana tiensä löytänyt! <3