Surullisia uutisia

Kuka muistaa minun lähes ensimmäisen postauksen neljän vuoden takaa? Veikkaan ettei kovin moni, täältä sen voi käydä lukemassa (älä pelästy kuvien hirveän heikkoa laatua). Nanso-innostukseni oli tuohon aikaan suuri ja tykkään kyllä merkistä edelleenkin. Olin innoissani nuorekkaasta mainonnasta, uusista kuoseista ja nimekkäistä suunnittelijoista. Henkilökohtainen missioni oli saada muutkin innostumaan kotimaisesta merkistä. Innostukseni kasvoi, kun pääsin vierailemaan Nanson tehtaalla ja tapasin heitä, jotka vuosikaudet ovat tehneet kyseiset vaatteet ja kuulin Nanson eettisistä periaatteista. Tehtaalla vallitsi sellainen vanhan ajan henki, jonka olisin toivonut kestävän.

Vaan niin saimme kuulla viime viikolla, että lähes 100 vuotta Nokialla toiminut tehdas ajetaan alas ja pientä paikkakuntaa lopetusuutinen puraisee kovaa. Uutinen on minusta valtavan surullinen ja vaikka sain muun muassa äitini (eikä, taas äiti mainittu) innostumaan tästä Alla puun-mekosta kovasti, tuntuu missioni epäonnistuneelta. Haluaisin tehdä jotain asian hyväksi, mutta nyt se on liian myöhäistä. On niin surullista, että mitään kotimaista vaatetuotantoa ei kohta enää ole ja työttömyys kotimaassa kasvaa.

Siksi puin viime viikonloppuna Nansoa päälle. Sunnuntaina alkoi hiljalleen sataa lunta, mieleni oli jotenkin (vaihteeksi) itkuherkkä ja Kauneimmat joululaulut kirkossa saivat minut nieleskelemään rajusti. Tässä kuvauspaikassa kävimme jo syyskuussa katsomassa, voisiko siellä ottaa asukuvia, mutta skeittipuisto oli silloin täynnä skeittareita, kuten asiaan kuuluikin. Nyt kun menimme paikalle, ei siellä ollut skeittareita, mutta totesimme seinien olevan niin jäässä, että alas kyllä pääsee, mutta jos menemme sinne, jäämme koko perhe montun pohjalle. Pudotuskin oli niin iso, että paikkahan oli ihan hurja lapsen kanssa, joten kuvaus olikin todella haastavaa. Siirryimme siis kauemmas pudotuksesta, mutta tiedätte mihin silmäni katsovat kameran takana, vahdin haukkana lapsen menoa, joka innostui laskemaan pyllymäkeä pienemmissä rampeissa. :)

mekko Nanso Alla puun/ vyö Your Face/ kengät Emma/ neuletakki Saint Tropez/ laukku Jouni Exclusive

Miksikään tämä 3,5 vuotta sitten, aikana ennen lapsia hommattu Alla puun-mekko ei ole mennyt ja monta kertaa se on blogissakin nähty. Harmittaa todella paljon Nanson ja sen työntekijöiden puolesta.

Löytyykö itseltäsi luottoNansoja? Aiheuttivatko lopettamisuutiset millaisia fiiliksiä?

P.S. Vielä tänään voi osallistua neljännen kalenteriluukun arvontaan, huomenna avataan sitten numero 5!