Blogipikkujoulut Tampereen joulumaassa

Onko kukaan tamperelainen huomannut kuhinaa Aleksanterinkadulla, missä ennen sijaitsi Boxing Bingo? Ainakin viime lauantaina kun vietimme Tre-blogien pikkujouluja, väkeä tuli ja meni kyseiseen rakennukseen.

Mitä sitten löytyykään kyseisestä osoitteesta Aleksanterinkatu 26? Aivan ihastuttava Arto Rastaan perustama Pop up-jouluravintola, joka on auki aina aatonaattoon asti. Ulospäin ei usko, miten tunnelmallinen tila sisällä odottaa joulukoristeineen. Koska tilassa on myös Nord Designin pop up-myymälä, ovat kaikki koristeet myytävänä ja itse ihastelin pitkään mm. yllä olevassa kuvassa näkyviä japanilaisia sammalpalloja. Ihan uusi tuttavuus minulle!

 

Huikean laaja joulumenu on saatavilla ravintolassa aina sinne aatonaattoon asti ja seurueemme kehui mm. savulohimoussekakun maasta taivaisiin. Koska olen itse tällä hetkellä niin ruokarajoittunut lihansyömättömyyden ja raskauden takia, jouduin skippaamaan aika monta ruokalajia, mutta viihdyin silti useamman tunnin paikan päällä. Juttelemassa muiden paikallisten bloggaajien kanssa ja fiilistelemässä paikkaa. Täydellinen jouluhöperölle! Joulumenun lisäksi lounaalla on tarjolla kermaan haudutettua riisipuuroa viidellä eurolla, minä niin yritän ehtiä paikalle tyttären kanssa maistelemaan puuron!

 

Mies ideoiden takana oli kertomassa meille mitä kaikkea entisen Boxing Bingon tiloissa tuleekaan tapahtumaan. Jouluravintola huipentuu jouluaattona siihen, että yksi perhe saa tilan ruokineen aatoksi käyttöönsä ja yritykset ovat lahjoittaneet paketteja kyseiselle perheelle. Hakemuksia saa lähettää torstaihin 17.12. asti osoitteeseen arto@artorastas.fi ja hakemuksien joukosta valitaan yksi vähävarainen tai kovia kokenut perhe viettämään aattoa joulumaassa. Tähän huipentuu jouluravintolan tarina, mutta ei hätää, jatkoa on luvassa!

Vuoden alussa tiloihin nimittäin avaa osoitteen mukaan nimetty DINING 26, jossa tulee olemaan tarjolla välimerellistä ruokaa ja ideana on, että jokainen ruokailija ottaisi useamman annoksen. Arto painotti, että välimerelliseksi mielletään yleensä mm. kreikkalainen ja espanjalainen ruoka, mutta hän aikoo ottaa ruokiin vaikutteita lisäksi mm. Marokosta. Ruoat tarjoillaan kulhoista lautasten sijaan ja ihanteellista olisi, jos ruokailijat rohkenisivat vaihdella kulhoja ja maistella näin useampia annoksia. Hintojen Arto lupasi olevan maltillisella tasolla. Tällainen täysin uusi ravintola ja uusi idea ruokailun suhteen sai ainakin allekirjoittaneen innostumaan todella, sillä ulkomailla testatut jaetut ruoat ovat olleet todella kivoja kokemuksia!

Pop up-ravintola on täynnä kivoja pieniä yksityiskohtia ja joulutunnelmaa, joten suosittelen ehdottomasti piipahtamaan sisällä vielä kun ehdit! Ainoa mitä meiltä puuttui oli ikkunoista näkynyt lumisade, mutta seuraavana aamuna Tampereella herättiin maa valkoisena. Ruokailun lomassa voi tehdä joululahja- tai sisustusostoksia, Nord Designin puolesta paikalla oli mm. upeita Studio Heikki Viinikaisen valaisimia ja kulhoja. Ihastuin itse alla olevaan ideaan tarjota jälkiruoat reestä, eikö ole kaunista?

Jouluravintolan ja uuden konseptin takana oleva Arto Rastas on rautainen ammattilainen, jolta löytyy entuudestaan kaupungista maalaisranskalainen Bistro LePot, streetfoodistaan tunnettu BarBurrito sekä fine dining Hella & Huone. Jouluravintolan tunnelma oli kuitenkin omaa luokkaansa, ehkä senkin takia että se on olemassa vain hetken ja päättyy niin kauniisti jollekin perheelle lahjoitettuun aattoiltaan.

Tässä oli nyt aimo annos kuvia, sillä tällainen joulufiilistelijä kolusi joka nurkan innoissaan kameran kanssa. Toivottavasti fiilis välittyi kameran toisellekin puolen!

Minä kiitän blogikollegoita sekä erityisesti Retromodernin Suvia, joka meidät paikalle järjesti sekä toki Artoa ja koko ravintolan henkilökuntaa ystävällisestä vastaanotosta. Ihanan konseptin olette saaneet aikaiseksi, seuraavaa odotellessa!

Pop up Jouluravintola by Arto Rastas
Aleksanterinkatu 26, Tampere
Avoinna ajalla 1.-23.12.2015
TI-TO klo 11-14.30
PE 11-14.30 sekä 17.30-21
LA 15–20

Edit. Kävimme tänään syömässä puuron ja oli muuten hyvää niin se kuin sekametelisoppakin!

P.S. Joulukalenterin luukku nro 3 on auki vielä tänään, osallistumassa voit käydä täällä! Huomenna uuden arvonnan kimppuun!