Kotiäitiyden helmiä

Kotiäitiys. Tuo sana on minulle vieläkin niin vieras, etten mielelläni edes kerro olevani kotiäiti, vaikka olen sitä jo pitkään ollut. Se tuntuu jotenkin niin aliarvostetulta hommalta. Siivoan, pyykkään, teen ruokaa, seison sateessa leikkipuistossa enkä näe päivisin aikuisia ihmisiä. Työnantajani raivoaa päivittäin minulle ja palkkaakaan hommasta ei makseta, saatikka lomia pidetä.

Juu, sitähän se välillä on. Mutta sitten ne parhaat puolet. Voisin kirjoittaa loputtoman postauksen siitä, miten onnekas olen ollut, kun olen saanut olla lapseni kanssa pitkään kotona. Hän oppii niin valtavasti uutta koko ajan ja opettaa minulle maailmasta asioita, joita en edes huomaisi muuten. Yritän arvostaa jokaista hetkeä, vaikka uhmaraivarin kohdalla tekee mieli välillä lähteä karkuun.

En kuitenkaan nyt keskity siihen upeaan puoleen, mikä lapsen kasvamisen seuraamiseen liittyy, vaan kirjoitan ihan maallisesta puolesta. Sillä kun on kotona, voi olla aina ekana paikalla aamuisin, kun jotain uutta ja kivaa tapahtuu! Voi välttää aamu- ja iltapäiväruuhkat, mikä on myös ihan mahtavaa. Niinpä kun joulutori aukesi Tampereelle viime perjantaina kello 10, me olimme paikalla.

Vaikka keli oli (jälleen!) karsea, saa mielestäni joulutorilla heti joulufiilistä aikaiseksi. Joululaulut soivat ja pähkinät tuoksuvat, keskellä kaupunkia voi ikään kuin sujahtaa eri maailmaan. Uutuutena torilla on tänä vuonna vanhan ajan karuselli, johon pääsee kyytiin kahdella eurolla. Jäi vielä meiltä testaamatta, sillä minulta puuttuivat niin käteinen kuin into yltyvän sateen suhteen.

Toinen asia, mitä ainakin yhden lapsen kanssa voi harrastaa helposti on junailu. Junamatkustaminen on aina ollut minun mielestä hauskaa ja se on niin paljon mukavampaa kuin autoilu (siis nyt puhutaan lapsen viihtyvyydestä). Kun bongasin, että VR tarjoaa joulu- ja tammikuun ajan kymmenen euron junalippuja, me lähdimme taas matkaan. Olemme käyttäneet junaa lapsen kanssa paljon ihan vauva-ajasta lähtien ja olen aina haukkana näiden tarjousten perässä.

Mihin sitten matkustimme? No me olimme vain neljä tuntia Helsingissä, kävimme isomummon kanssa joululounaalla (ihan mahtava asia tämäkin, että meitä on neljä sukupolvea) ja katsastimme Stockan jouluikkunan (aivan ykkönen lapsen mielestä, siellä oli niin eläimiä kuin Elsa ja Anna). Myös pari joululahjaostosta tuli tehtyä. Ja matkat menivät hujauksessa, kun sai laskea liukumäkeä junassa.

Olin itsekin eilen niin hyvällä tuulella, vaikka päivä oli pitkä. Tykkään olla liikenteessä ja nähdä niin ystäviä kuin sukulaisia, joten ehkä vielä hyödynnämme tätä tarjousta ennen tammikuun loppua! Tämä on kyllä yksi parhaita juttuja kotiäitiydessä, kun on vapaa menemään ja liikkumaan! Illalla pääsin vielä joulukonserttiin, joten hyvä fiilis oli taattu!

Mitä sinä tykkäsit tehdä/teit, kun olit kotona yhden lapsen kanssa? Jaksaako kahden kanssa vielä paahtaa?

Ja hei, vielä huomiseen asti on mahdollisuus osallistua arvontaan täällä, jossa kahdelle lähtee liput Koiramäen jouluun!

P.S. Tämä ei ollut mikään VR:n sponsoroima postaus, vaikka alkoi vähän siltä vaikuttaa… :D