Satumainen Koiramäen joulu sekä joulukalenterin 2. luukku!

Äiti mä pelästyin sitä kukon ääntä” ”Siellä Koiramäessä oli hirveästi koiria” ”Mä harjasin sitä Pekka-heppaa ja sit tuli tonttu!

Muun muassa tällaisia juttuja on meillä kovasti vielä maanantaina mietitty, kun vierailimme lauantaina Särkänniemen Koiramäen joulussa, joka teki selkeästi vaikutuksen 2,5-vuotiaaseen touhottajaan. Meillä oli jo viime vuonna ajatuksena mennä sinne, mutta se jäi. Onneksi nyt pääsimme tutkimaan paikan perin pohjin! Koska keli oli onneton viikonloppuna vesisateen vuoksi ja pääsimme päiväunien vuoksi paikalle vasta hämärän aikaan, olivat kuvausolosuhteet lievästi sanottuna haastavat. Pihakuvat jäivät siis vähemmälle, mutta Koiramäen pihatunnelmia voi kurkata vaikka tästä kesän postauksesta.

 

Kun ajelimme paikalle lauantaina sateen ropistessa auton ikkunaan kommentoin miehelle, että voinpahan ainakin kertoa kannattaako paikan päälle mennä vesisateella. Ja vastaus on, todellakin kannattaa. Sisätiloja sekä touhua niissä riittää ja piparinkoristeluteltassakin lämpölamput lämmittivät ihanasti. Ainoastaan pihalla ollut ohjelma ja jumppa jäi katsomatta vesisateen vuoksi (ja poniratsastus olisi saattanut olla vähän kosteaa kyytiä), muuten en sanoisi, että sateesta oli haittaa. Kesään verrattuna on myös kivaa, että parkkipaikka ei maksa ja siellä oli hyvin tilaa.

Kun astuimme sisään Koiramäkeen, meitä tervehtivät joululaulut ja maalaispihan tunnelma. Vaikka keli oli mikä oli, itselläni kohosi joulufiilis välittömästi pintaan. Suuntasimme talliin tutkimaan vuohia, poneja, jättiläispupuja (hih) sekä minipossuja ja kyllähän heinän tuoksusta sekä koristellusta tallista jos mistä joulufiilis nousee.

Tarjolla oli erilaisia työpajoja joulukoristeiden askartelusta joulukorttien tekoon sekä pipareiden koristeluun. Isin suosikki oli pikkuauton askartelu, lapsen selkeästi pipareiden koristelu. Jäimme myös pidemmäksi aikaa rakennukseen, jossa sai laskea ”takan sisässä” liukumäkeä. Tuolla aitassa kuorsannut renkikoira oli aika jännittävä lapsen mielestä, ylipäänsä pimeys ja erilaiset eläinten äänet olivat muuten aikasta jänniä!

Ehkä se syöminen oli kuitenkin parasta!

Aitassa olleiden leikkkihevosten harjaus ja ruokinta oli hyvin mieluista hommaa, emmekä meinanneet päästä jatkamaan ollenkaan matkaa. Aitan katosta aukeaa aika ajoin luukku, josta kurkkaa tonttu ja samalla hevoset hirnuvat. Tämä oli muuten niin hurja juttu, että siitä puhutaan pitkään! Katosta kurkkaava tonttu!

Siinä missä isi innostui pikkuautoista, tytär hepoista ja pipareista niin äiti puolestaan hullaantui riisipuurosta ja luumurusinasopasta. Oli tämän syksyn ensimmäinen riisipuuro soppineen ja maistui ihan mielettömän hyvältä kylmässä illassa. Mantelin löytäjälle on muuten luvassa yllätys kahvilassa!

Kahvilassa oli myös maailman kivoin joulupukki (miten niin kivoin, yksihän niitä vain on!), joka jaksoi jutella hyvin pitkät tovit tyttären kanssa. Nyt on toive Anna-nukesta kerrottu moneen kertaan ja pukkikin oli nähnyt Frozen-elokuvan, joten tiesi heti mistä puhutaan. Pukki sai kuunnella mitä kaikkea olimme tehneet Koiramäessä ja hyvin hän jaksoi kuunnella ja jutella. Tästä suuri kiitos pukki, lapsemme olisi varmaan jäänyt koko loppuillaksi pukin kanssa juttelemaan, kun aiemmin partasuu on lähinnä aiheuttanut kauhistusta! Ylipäätään joka puolella toivotettiin ”hyvää illan jatkoa”, kysyttiin onko meillä ollut kivaa jne., joten henkilökunnan ystävällisyydestä annan kyllä Koiramäelle täyden kympin!

Oletko sinä kolme vuotta vanha, kysyi pukki. En kun mä oon jo kaksi! :D

Mikä kivointa, saan nyt avata joulukalenterissani toisen luukun ja sieltä paljastuu mahdollisuus päästä Koiramäen jouluun! Arvon 2 x 2 lippua, eli tässä arvonnassa on kaksi voittajaa! Luukku on auki perjantaihin 11.12. klo 12 asti, jotta saan toivottavasti vielä samana päivänä ilmoitettua voittajien nimet Särkänniemeen ja näin ollen niitä pääsee vaikka heti ensi viikonloppuna käyttämään hyväksi!

Arvonnan säännöt ovat seuraavat:

1. Jätä kommentti postaukseen ja kerro, onko Koiramäen joulu tuttu, saat yhden arvan.
2. Jos olet virallinen lukijani jonkin kanavan kautta (Instagram, Facebook, blogger, bloglovin’, blogit.fi), saat toisen arvan.
3. Jos jaat arvonnan omalla fb-sivullasi tai blogissasi, kolmas arpa on sinun.

Onnea matkaan!

Jos mietit ehtisitkö vierailemaan Koiramäen joulussa, niin se on avoinna 28.11.2015-3.1.2016 la-su klo 13-19. Myös kahtena perjantaina, 11.12. ja 18.12. klo 17-20 pääsee paikalle!

*yhteistyössä Särkänniemi

P.S. Joulukalenterin ensimmäisen luukun palkinto, Laveran tuotteet lähtivät emmille! Onnea voittajalle ja kiitos osallistujille, arpoja kertyi huimat 134 kappaletta!