Vuorokauden mittainen irtiotto

Olimme miehen kanssa puhuneet pitkään, että olisi kivaa tehdä jokin kahdenkeskinen reissu ennen joulua. Kun meille tarjoutui tilaisuus lähteä kahdenkeskiselle 23 tunnin risteilylle, täytyy myöntää, että mielessä kyti pieni epäilys. Itselleni nämä ”miniristeilyt” ovat aina olleet bileristeilyitä, joten kuinka kävisi nyt raskausmahan ja -väsymyksen kanssa, keskellä pikkujouluaikaa ja viikonloppuna…? Pysykäähän mukana, kun raportoin vuorokauden mittaisesta minilomastamme Baltic Princessillä!

Deluxe-hytistä löytyy myös minibaari.

 

Pitkästä aikaa lähdimme laivaan Turusta ja 10 euroa kustantava vuorokausiparkki, joka lisäksi löytyi helpolla satamasta, oli aika luksusta verrattuna Helsingin tungokseen. Astuimme lauantai-iltana laivaan ja suuntasimme kohti ysikantta, josta löytyi meidän deluxe-hyttimme ja huokaisimme: wau! Ihanasti tilaa, upea iso ikkuna ja parisänky! Kyllä täällä kelpaisi risteillä vuorokausi!

Kauaa emme ehtineet hyttiä ihastella, sillä meitä odotti pöytä joulubuffetin ensimmäisessä kattauksessa. Olin jo etukäteen ihastellut herkkujen määrää menua lukien ja ihastelin kyllä niitä paikan päälläkin. Vaikka en syö punaista lihaa ja raskaus tiputtaa mm. graavikalat pois, syötävää oli valtavasti. En voi kyllin ylistää, kuinka hyvältä vuoden ensimmäinen rosolli, sienisalaatti ja lanttulaatikko maistuikaan, taivaallista! Mutta on täysin huijausta että voisin syödä nyt kahden edestä, päinvastoin, mahaani mahtuu paljon vähemmän kuin tavallisesti. Mies urakoi alkuruoat, kalat, laatikot ja jälkkärit ja minä maistelin parhaani mukaan niin paljon kuin jaksoin. Erityisesti nostaisin esiin punajuurilasagnen sekä jouluhalon! Tunnelma oli buffassa leppoisa ja joulukoristeet sekä supersöpöt jouluvaahtokarkit toivat joulufiilistä lisää. Sanoin, että näitä jälkkäripöydässä olleita vaahtokarkkeja myydään varmasti tax freessä ja oikeassa olin, arvatkaa oliko pakko ostaa mukaan vaahtoporoja!

 

 

 

Ruoan jälkeen kävimme pikaiseen kuuntelemassa vielä trubaduuria, mutta koska väsymys jo painoi, aika pian ruoan jälkeen päädyimme unille. Alkoi jännittämäni osuus: saako laivassa nukuttua lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pikkujouluaikaan? Voi kyllä sai, aamuyöllä oli täysi hiljaisuus ja minä erittäin positiivisesti yllättynyt! Lopulta heräsimme hyttinaapurin kelloon, joka tuntui torkuttavan ja torkuttavan ja totesimme, että olisimme nukkuneet pommiin ilman häntä: kännykkä oli siirtynyt automaattisesti tunnin taaksepäin Ruotsin aikaan ja me olisimme myöhästyneet aamiaiselta ilman hyttinaapurin kelloa. Kiitos siis hytti 9305! :D

Tukholman valot aamukahdeksalta.

 

 

Erikoisaamiainen skumppineen tarjoiltiin Grill Housessa ja samalla ihailimme ikkunasta Ruotsin rannikkoa. Sen jälkeen olikin pitkä päivä aikaa ja mietimme, mistä aloitamme päivän. Päädyimme Fashion Streetille, mutta ei, luulitte väärin: minä en ostanut mitään, mutta miehelle tarttui kolme paitaa matkaan! Fashion Streetiltä löytyi hirmuinen määrä merkkituotteita Desigualista Guessiin hieman huokeampaan hintaan kuin maissa, joten mahdollisuuksia shoppailuun ja esim. joululahjaostoksiin on.

 

 

Toinen meitä puoleensa vetänyt myymälä oli Gifts&Toys-kauppa, sillä tytär odotti tuliaista. Frozen oli löytänyt laivalle, joten ihana villapipo lähti hänelle tuliaiseksi ja laadukkaat, PAINAMISTA kestävät tussit joulupakettiin. Toivottavasti ovat hyvät, hän painaa tussit aina hetkessä entisiksi! Frozen-pipo sai valtavan ihastuneen vastaanoton kotona ja maanantain aamupuuro nautittiin villamyssy päässä.

Tax free-puolelta nappasin mukaani jouluteetä, isovanhemmille kiitokset lapsenvahtimisesta ja vähän ex tempore matkaan lähti maissia sisältävää Tobleronea, aivan ihanaa! Tax freesta saisi niin glögit, joulukalenterit kuin joulusuklaat, kyllä joulu näkyi jokaisessa myymälässä ja ravintolassa.

Päivässä ehkä parasta oli kiireetön aika ja rauhassa jutteleminen. Meillä oli aikaa ihailla maisemia kannella, leikkiä erilaisilla kameran objektiiveilla, nukkua päiväunet hytissä, tehdä ostoksia ja hei, bingota! Kyllä, osallistuimme Iskelmä-baarin bingoon ja jupisin hermostuneena koko bingon ajan, niin paljon se jännitti! Mutta ei, voittoa ei osunut meille. Haluan hei silti uudestaan bingoon!

Iltapäivällä söimme vielä Katarina’s Kitchenissa, jossa on 7.12. asti saatavilla Ludu-menu viinipaketteineen. Vuonna 2013 Turkuun avattu huippuravintola Ludu ”vierailee” Siljalla vielä viikon ajan ja menu sisältää neljä annosta. Mies söi tämän kyseisen menun ja kehui kyllä jokaista ruokalajia kovasti. Hän maistoi ensimmäistä kertaa kateenkorvaa ja kehui possunposken olevan niin pehmeää, että sitä söisi vaikka hampaitta. Minä ruokarajoituksineni en ottanut kyseistä menua, vaan söin listalta lohta – joka sekin sienikastikkeineen oli äärimmäisen hyvää. Ainoa miinus oli, että kohtalaisen tyhjässä ravintolassa unohdettiin miehen jälkiruokaviini ja minä sain väärän jälkkärin, mutta eipä tuo haitannut, maistoin sitten sitä. Muuten kokemus oli todella positiivinen ja paperipussista tarjoiltu lämmin leipä hyvän oliiviöljyn kera kiva plussa!

 

Me lähdimme matkaan hieman epäillen ja palasimme iloisina ja levänneinä, sekä erittäin hyvin syöneinä. Tuntui, kuin olisimme olleet reissussa paljon kauemmin kuin vuorokauden! Kyllä parisuhde tarvitsee lapsiperhearjen keskellä tällaisia irtiottoja, en olisi etukäteen arvannut, kuinka hyvä mieli vuorokaudesta merellä voi tulla. Ja hyvin pärjäsimme pikkujoulukansankin keskellä, eikä yön kanssa ollut ongelmaa. Voin siis oikeasti sanoa reissun olleen positiivinen yllätys kaikin puolin ja bingokuume jäi!

Tykkäätkö sinä risteillä? Onko Baltic Princess tuttu?

*postaus tehty yhteistyössä Tallink Silja Linen kanssa