Blogiystäväkirja

Jokin aika sitten sain suloiselta Lauralta perinteisen ystävänkirjan täytettäväksi. Voi että näitä kirjoja ala-asteiässä täyteltiin ja ekaluokkalaisten suloiset harakanvarpaat ovat minulla vieläkin tallessa ystäväkirjoissa. Kuinka moni harrasti ystäväkirjoja? Ja kun niissä on ne tarrakuvatkin! <3

Pidemmittä puheitta siis Lauran heittämiin kysymyksiin! Itselläni aina tällaiset suosikkijutut riippuvat hyvin paljon päivästä, eilen vastaisin varmaankin ihan toista kuin tänään tai huomenna.


SUOSIKKI…

…kaupunki?

Jyväskylässä taitaa sydämeni asua puoliksi perheeni vuoksi, eli nostaisin varmasti sen esiin Suomen kohteista. Ulkomailta onkin sitten todella vaikea nostaa jotain kaupunkia esiin. Tykkäsin jokaisella kerralla Singaporesta kovasti, Praha oli mielestäni mainio, samoin Amsterdam, Barcelona ja muut perinteiset kohteet New Yorkista ja Sydneystä puhumattakaan. Mutta pala sydäntä jäi pieneen Loughborough’n kaupunkiin, jossa asuimme puolisen vuotta, samoin kuin yksin Mwanzassa, Tansaniassa viettämäni pariviikkoinen jäi lähtemättömästi mieleen. Mikä on siis suosikkini, se missä oli paras ravintolakokemus, ikimuistoisimmat kokemukset vai minulle rakas puolivuotinen? Ei tähän pysty vastaamaan!

Pituuseroa enon kanssa on tässä aika tasan metri. :D

Jotkut asiat vain jäävät kaupungeista mieleen. Niin kuin paljonko nuo kynnet ihossa sattuivat…

…lomakohde?

Yhtä helppo kuin edellinen. Rakastan lähteä joulukuussa Keski-Euroopan joulutoreille, mutta ehkä jos hakee varmaa aurinkoa ja hyvää ruokaa, Kreikan ja Italian kohteet eivät ole koskaan pettäneet. Myös Kroatian Splitistä tykkäsin kovasti.


…biisi?
Kuuntelin esikoista odottaessa todella paljon Haloo Helsingin ”Vapaus käteen jää”-biisiä, koska se Kasipallo-leffan myötä soi paljon. Se nostattaa edelleen paljon tunteita pintaan. ”Jos ei se tapa niin se todellakin hajottaa”, huih kuinka jännitin synnytystä!

Sitten on tietysti se elämäni bändi, Apulanta, joka soi siellä synnytyssalissa, jonka keikkoja olen kiertänyt tsiljoona ja joka teiniaikoina 1990-luvulla oli todella rakas ja tärkeä. Luulen, että tämän odotuksen voimabiisi on tuo uutuus, Valot pimeyksien reunoilla, itken aina sen myötä. ”Sulla on sisälläs valtameren kokoinen voima jonka sä voit oppaaksesi valjastaa”. Apulannalta hyvin tärkeitä biisejä on myös alkuaikojen ”Päivästä toiseen”, jota kuuntelin puhki yläasteella, ”Maanantai”, josta tuli minulle erobiisi sekä ”S.S.Kerho” vuodelta 1995, joka tiivistää teiniaikojen tuntemukset. Se bändi nyt vain on. <3

Itkemättä on myös vaikeaa kuunnella Didon biisiä ”Here with me”. Kuuntelin sitä ja Didon levyä erään yön vuonna 2001, äitini oli ostanut levyn vahingossa Tallinnasta, veljeni toivoi jotain ihan muuta artistia ja minä sain tuon hutilevyn. ”I won’t sleep I won’t breathe I cannot be…” ja niin edelleen. Aamulla lähetin tekstiviestin nykyiselle aviomiehelle, joka oli ollut lukiokaverini ja kirjoitin siihen ”Moi mitä kuuluu, oletko vielä sinkkumarkkinoilla?”. MUAH. Että kehtasin, oli hän kuulemma hieman ihmetellyt. :D No, tässä ollaan 14,5 vuotta myöhemminkin. <3

…ravintola ja annos?

Kyllä parhaat kokemukset ovat olleet Hellassa ja Huoneessa sekä ravintola C:ssa, mutta eihän tuollaisia viiden ruokalajin illallisia usein tule syötyä. Yleensä menen salaattilinjalla ja tykkäsin hirveästi Grelistä, miksi se meni siirtymään Tullintorille!
 

…juoma?

Olen kyllä skumppaihmisiä, eli kuohuva tai rutikuiva valkkari. Pepsi Maxia ja Zero Colaa tulee ravintoloissa tilattua, vaikka yritän parhaani välttää, aspartaami ahdistaa aika tavalla. Teestä nyt en edes aloita, mutta kysyttiinkö tässä ruokajuomaa? :D
 

…leffa?
Jotenkin vaikutuin leffoista teininä paljon enemmän ja Titanicin kävin katsomassa kahdesti leffassa, katsoin videolta varmaan 10 kertaa ja opin vuorosanat ulkoa. Vihreä maili, Braveheart, Intohimon tuulet ja moni muu ysärileffa vakuutti. Uusimmista osaisin sanoa vain, että Djangosta tykkäsin!
 

Voi että tämä itketti! Kuva täältä.

…sarja?

Suoraan telkkarista en katso juuri mitään, mutta Netflixistä on tullut sarjoja tahkottua ja kyllähän Sons of Anarchy oli aivan ykkönen. En ole ehkä vieläkään toipunut siitä, että se loppui ja miten se loppui. Breaking Bad oli myös huippu!
 

Voi Jackson. Ikävä on.

…kirja?

Jo Nesbon koko tuotanto on vienyt hyvin mukanaan!

…asu?

Mekko, sukkikset, matalapohjaiset saappaat.
 

…meikkituote?

Meikkivoide on kaiken a ja o ja Lancomen Teint Miraclesta en osaisi luopua.

…hiustuote?
Olen niin monta vuotta kuin muistan käyttänyt Tigin Superstar Blowdry lotionia, se on vaan niin luottotuote!

…sovellus?

Whatsapp laulaa kyllä tauotta, montakohan kuvaa lapsesta mies ja isovanhemmat sekä enot saavat sen kautta päivittäin?

…instagrammaaja?

Itse en tykkää seurata ”vieraita”, eli tykkään eniten niiden ihmisten kuvista, jotka tunnen muutenkin. Liian siloitellut tilit eivät myöskään sytytä, vaikka kauniit kuvat ovatkin kivoja. Disney-kuvista innostun (terkkuja Tiia! ;)).

…aamurutiinisi?

No aamupala. Päivän tärkein ateria minulla, aina. Herään yleensä aamulla todella nälkäisenä, varsinkin jos olen ollut illalla jumpassa ja olen kiukkuinen niin kauan, kunnes puuro ja tee ovat mahassa.

MUUTA…

Mitä vaatekaapistasi löytyy?

Ihan liikaa tavaraa, ihan hirveästi värejä, yllätyksiä jopa itselleni, liian vähän mm. järkeviä ulkoiluvaatteita.

Mitä pakkaat mukaan matkalle?

Tämä nyt riippuu vähän matkasta, mutta kameran, kännykän, etukäteen mietityt asukokonaisuudet, jotain ”pakko ottaa varuiksi”-lääkkeitä ja lukemista.

Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe?

Puren kynsiä. Siis koskaanhan mies tai muut eivät ole nähneet että niin tekisin. Karsea tapa.

Viimeisin sisustusostoksesi?
Hmm, ostin harmaahattuisia tonttuja takan reunalle Suvimarjan putiikista pari viikkoa sitten koristeeksi?

Viimeisin WhatsApp-viesti?

Siitähän se riippuu”. En edes tajunnut kyseisen lauseen merkitystä. :D 

Kotikaupunkisi paras paikka shoppailuun, syömiseen ja drinkeille?

Aika paha! Tampere on kyllä täynnä kivoja paikkoja, mutta Grelin ja Koskarin Ståhlbergin salaatit ovat todella jees, Pella’s Cafe on hyvä, Fazer Tempo kiva, Venlan salaatit… Parhaat drinkit olen tainnut saada Minibaarista sekä Inezista, paremmista ravintoloista nostaisin kyllä sen ravintola C:n esiin. Shoppailu onkin vaikeampi, riippuu vähän kaipaako sisustusjuttuja vai vaatetta. Äiti-ihmisethän shoppailee Ideaparkissa. ;)
 

Mitä ostoslistallasi on tänä syksynä?

Hmm, ei kai mitään, tosin vähän jännittää, kauanko mahdun talvitakkeihini, mahani on tehnyt jonkun kasvuspurtin kuluneella viikolla.

Tässä kuvassa mennään esikoisen kanssa viikolla 24. Ero tämänhetkiseen on suuri, vaikka lähtöpainoa oli vähemmän. Kai se käy kaikille, että kakkosmaha on suurempi…!

Mitä laukustasi löytyy aina? 

Järjetön määrä roskia ja kuitteja, lapsen lapaset, pompuloita, puuteri, avaimet, toivottavasti myös lompakko.

Paras tapa tuhlata 50€?

Kyllä paras tapa on joku elämys, minkä sillä saa. Konsertti, hieronta, jalkahoito, ravintolaruoka tms. Voi että, haluan jalkahoitoon nyt! :D

Suosikkihoitolani Hyvä Olo Ilona.

Huih, olipas paljon kysymyksiä ja minä tapani mukaan osasin vastata lyhyesti ja tiivistetysti. Heh. Pistetäänpä ystäväkirjan kysymykset eteenpäin seuraaville blogeille, jos jaksaisitte vastailla:

Beauty of Life
Home at Last
Fantazya
Curiouser&Curiouser
Perhosena lennän

Kiva jos jaksatte lähteä mukaan!

Mitä tykkäätte tällaisista postauksista, tuliko vielä jotain mistä en ole ennen pulissut? Kenellä oli nuorena ystäväkirja?