Rento perhe saunassa

Miksi sinulla on viisi eri löylytuoksua?”, kysyi äitini taannoin ollessaan meillä saunassa. Taas äiti mainitsin sinut, kun joskus sanoit että mainitsen sinut usein blogissani.

Eipä minulla kummoisempaa selitystä ollut, sillä satun nyt vain rakastamaan löylytuoksuja. Saunassa on aivan eri fiilis, kun siellä leijuu joku hyvä tuoksu, joten niitä on kertynyt. Syyskuussa olin Helsingissä Tammer-Tukun tilaisuudessa, jossa kerrottiin uusista Rento-sarjan syksyn tuoksuista, Talven mausteista ja Lapinmarjoista. Odotin niitä kieli pitkällä kauppaan ja kävin heti lokakuussa ostamassa Talven mausteet kotiin. Marraskuussa sain PR-toimiston kautta Lapinmarjat-sarjaa. Ja ihanat saunatuoksut on taattu! Rento-perheestä meillä on lisäksi kiulu ja laudeliinoja käytössämme.

Ja täytyyhän eri vuodenaikoihin olla eri tuoksut. Kesällä juhanuskoivua, syksyllä tervaa ja talvella lapinmarjoja. Nyt täytyy todeta, että talven mausteet oli purkista haisteltuna paljon parempi, se muuttuu saunassa hieman jotenkin saippuaiseksi hajuksi. Sen sijaan lapinmarjat on mielestäni aivan ihana joulusaunaankin sopiva tuoksu, itselleni nenään tuoksuu puolukka ja karpalo ja mieleen nousee marjamehu!

Sauna on muutenkin paikka, missä on ihanaa pötköttää pitkään rauhassa tyyny pään alla tai käydä koko perheen kanssa höpisemässä. Siellä tulee aina juteltua pitkät pätkät, siellä olemme tosissamme keskustelleet mm. tulevan lapsen nimestä. Saunassa on ihanasti aikaa jutella päivän päätteeksi. Saunaan menin myös esikoisen syntymän jälkeen, siellä sai sen hiljaisen puolituntisen helposti levätä. Itselleni sauna on tärkeä paikka ja saunatuoksut kruunaavat kokemuksen. Jouluaattokaan ei ole mitään ilman saunareissua! Tykkään ehdottomasti saunoa iltaisin ja kotona, kun ei tarvitse enää laittautua, vaan saa nostaa jalat ylös saunan jälkeen.

Testissä on nyt myös ollut Lapinmarjat-sarjan kosteusvoide suihkuun. Raskaus on tehnyt ihostani todella kuivan ja kutisevan, joten en ole hetkeen käyttänyt mitään muuta saippuaa kuin tätä kosteusvoide-versiota. Tuntuu että se auttaa hieman tähän kamalaan kuivuuteen, joten voin suositella kuivaihoisille tätä!

Itse löytäisin mielelläni tuparilahjasta tai joulumuistamisesta löylytuoksun glögipullon vierestä (meillä ei nyt näitä enää tarvita, mutta mielestäni käypä idea joulumuistamiseen!). Varsinkin nämä kaksi uutuutta sopivat täydellisesti jouluaikaan.

Sauna on tälle perheelle tärkeä paikka rauhoittumiseen, mikä on oma suhteesi saunaan? Tykkäätkö, kuinka usein saunot? Ovatko tuoksut kauhistus vai ihastus?

*Lapinmarja-tuotteet saatu blogin kautta, muut omakustanteisia