Bloggaajan unelmalokaatio?

Usein todetaan, että kyllä Suomi on pitkä maa. Onhan se, mutta viime perjantaina ei tarvinnut kyllä satoja kilometrejä ajaa todetakseen maiseman muuttuvan täysin erilaiseksi. Minulla oli suunnitelmissa mennä perjantaina blogitilaisuuteen ja ajattelimme, että samalla reissulla voimme moikata sukulaisia ja tyttäremme voi lunastaa Helsingin leikkiluolaan saamansa lahjakortin. Tilaisuuteni peruuntui alle vuorokausi ennen kuin sen piti olla, väsymys oli perjantaina hirveä ja ajokeli… Järkyttävän pöpperöinen. Minä olin jo sitä mieltä, että perutaan koko homma ja jäädään kotiin, mutta lapsi oli into piukeana menossa kummisedän kanssa leikkiluolaan ja isomummokin meitä jo odotteli… Joten lähdimme matkaan.

 

Tykkylunta tuprutti lähes Hämeenlinnaan asti, loppumatkasta ei ollut tietoakaan lumesta. Jono mateli alkumatkan ja näkyvyys oli onneton, mutta onneksi pääsimme perille ehjänä. Siinä missä Pirkanmaalla oli täysi talvi ja lunta pudotti lauantaina lisää, Helsingissä paistoi aurinko ja keli ei tuntunut marraskuulta kuin viimansa puolesta. Hassua, miten saman päivän aikana voi olla niin eri maailmoissa!

Luin joskus Millan blogista, että hän odotti pitkään pääsevänsä Tuomiokirkon liepeille asukuvaamaan. Se taitaakin olla yksi Helsingin suosituimmista kuvauspaikoista ja minunkin blogissa se on pariin otteeseen näkynyt. Itse koen, että lokaatiota on käytetty liikaa, mutta se sattui niin sopivasti matkalle, että taas mennään Tuomiokirkkokuvilla! Onko tämä monen asukuvaajan unelmalokaatio? Plussaa siitä, että kuvaavia turisteja riittää, joten kukaan ei jaksa kiinnittää huomiota asukuvaajaan!

Keli oli hyytävä, tuuli sai niin silmät vuotamaan kuin kuvaajan sormet jäätymään ja aurinko paistoi joka kohdassa silmiin, joten haastetta paikassa näin marraskuussa riitti! Saimme asun ikuistettua ja siinä yhdistyy monta suosikkia. Desigualin mekko, ihanasti lämmittävä tekoturkis sekä synttärilahjaksi saamani ruusukultainen kello, josta tykkään ihan hirveästi!

mekko Desigual/ liivi Vero Moda/ kello Tommy Hilfiger/ laukku Liu Jo/ korvikset Aarikka/ pipo Papu Design

Olen jotenkin alitajuisesti kaivanut kaapista esille vaatteita, joita käytin esikoisenkin odotusaikana. Tämä mekko tarttui kolme vuotta sitten matkaani Desigualin outletista Barcelonasta ja otin tuolloin raskauden takia isomman koon. Välissä se onkin jäänyt aika vähälle käytölle väljän koon takia, nyt taas istuu!

Yritimme kahdenkeskisen parituntisen aikana mm. kurkkia Stockan jouluikkunaa, mutta voi, olimme päivän liian ajoissa! Näimme vain Fazerin ikkunan, jossa olevat hahmot ovat 3D tulostettu! Tiesittekö tätä? Ikkunan kädessä kättä heiluttamalla sai lumisateen käynnistymään. Ehdinkö nähdä varsinaista jouluikkunaa ollenkaan?

Kuinka moni on käynyt Tuomiokirkon liepeillä kuvailemassa? Kärsitkö pöpperökelistä viikonloppuna, jouduitko autoilemaan sohjossa? Aurinkoista tiistain jatkoa!