Tampereen joulun helmiä

Voi miten ihanaa on ollut saada nauttia pari päivää talvesta ja lumen tuomasta valosta! Nyt se kai alkaa sulaa pois, mutta ihanat pari päivää oli. Kaikki muuttui niin satumaiseksi ja, mikä parasta, joulumaiseksi! Myönnettäköön tosin, että eilen aamulla sadattelin kun en löytänyt harjaa millä putsata auto ja pari lukkoakin oli pihalla jäässä, mutta niistäkin selvittiin.

Lauantaina avattiin ihastuttava tapahtuma Finlaysonilla, joka vuotinen Tallipihan joulu. Jostain syystä tuolla ihanassa paikassa tulee käytyä liian harvoin ja nyt kun maa oli valkoisena ja joulukausi juuri avattu, oli pakko mennä heti sunnuntaina paikalle! Luin myös viime vuotisen postaukseni tapahtumasta ja hymyilytti. Tuo karuselli ei mennyt enää ollenkaan kovaa ja totesin, että lapsi olisi siinä varmasti pärjännyt ilman äitiäkin. Kahvilan ruuhka oli entisellään ja poniratsastusta ei voinut enää ohittaa. Sen jälkeen kyseltiin, onko meillä omaa ponia mukana. Nytkö se alkaa…! Paljon on pieni vuodessa kyllä kasvanut!

Tallipihalla on ihanaa vanhan ajan joulutunnelmaa aistittavissa ja maahan satanut lumi antoi oman säväyksensä fiilikseen. Pihalla on myyntikojuja ja paikan vakituiset puodit ovat myös avoinna, tuttuun tapaan Suklaapuodissa oli suurin ruuhka. Heidän vadelmatryffelinsä ovat muuten taivaallisia ja ostin myös ihastuttavaa mandariiniteetä kotiin.

Tallista löytyvät lampaat ja lisää myyjiä, rekissä roikkuvat prinsessa- ja Frozen paidat kävivät meille ylitsepääsemättömiksi. En voinut myöskään vastustaa jouluista kranssia, joten nyt on sekin hoidettu oveen. Ihania käsitöitä, joululahjaideoita ja herkkuja piisaa ja olkien tuoksu tallissa virittelee hyvin tunnelmaan. Pihalla on vanhan ajan karuselli, joka kustantaa 2 euroa lapselta, poniajelulle pääsee vitosella ja koko perheen voi viedä vaikka vossikka-ajelulle.

 

 

Kahvilassa saa lounasta myös viikonloppuna, mistä iso plussa!

 

 

Kun vielä upeaääninen nuori mies Akseli Ferrand kajautti joululauluja tallin ovella juuri kun olimme tekemässä lähtöä, oli jouluolo sydämessäni taattu. Akselia voi kuulla muuten seuraavan kerran ensi sunnuntaina! Samoilla fiiliksillä painelin kotiin laittamaan kranssin oveen ja tilaamaan joulukortit. Voi kiitos lumi ja Tallipiha, minulla oli vielä maanantainakin hyvä mieli!

 

 

 Ensimmäinen poniratsastus on nyt koettu!

 

Onko tämä monelle tuttu paikka? Joulufiiliksiä voi käydä kurkkaamassa Tallipihalla aina aatonaattoon asti jokaisena päivänä!


Miten oma viikonloppusi sujui? Lupaan, etten nyt ihan joka päivä höyryä joulusta kuukauden päiviä, että joulusta vähemmän innostuvat lukijatkin pysyvät mukanani!