Siinä kaupungissa onni on

Meninpä toivomaan lunta, nyt sitä sitten saatiin jo aika moneen paikkaan! Kun illalla katsoin maisemaa ikkunasta ja tauotta tupruttavaa lunta, oli fiilis aika epätodellinen. Niin satumaiselta se näyttää tauon jälkeen ja niin eri maailma oli aamulla Helsingissä, missä ei kyllä lunta näkynyt!

Otsikkoon liittyen, tästä aiheesta minä olen kirjoittanut aiemminkin, mutta taas palaan aiheeseen nimeltään Jyväskylä. Käydessäni näitä isänpäivänä otettuja kuvia läpi, mietin että näytän niissä jotenkin onnelliselta. Miksi? En keksinyt mitään muuta selitystä kuin kaupungin ja siellä olevat ystävät ja perheen. Tampereelle muutimme 14 vuotta sitten, mutta Jyväskylässä ovat kaikki lapsuuden muistot. Joka paikka muistuttaa jostain. Tuolla lukiossa istuimme miehen kanssa vierekkäin, tuossa kirkossa menimme naimisiin, noilla portailla istuin ensimmäisen lukiopäivän jälkeen, tuossa talossa kävin ala-asteella pianotunneilla… Ja lista jatkuu. En usko, että osaisin muuttaa sinne enää takaisin, sijainnin yms. takia, mutta valtava määrä muistoja sinne ehti kertyä.  Kun kävin katsomassa Jyväskylän maratonin lähtöä, yläasteen liikunnanopettaja oli siellä valvojana (puistatus, yläasteajat ja tuo opettaja olivat painajainen) ja viimeksi kun kävimme äitini kanssa Citymarketissa, totesin, että tuossa on tyttö, joka antoi minulle ekaluokalla lumipesut. Liittyy sinne selkeästi vähemmänkin kivoja muistoja. ;)

Nämä kuvat siis nappasimme isänpäivänä viimeisten valonsäteiden aikaan. Mihin taas katosi kaksi viikkoa, ei näistä kuvista voi olla kahta viikkoa! Marimekon mekko on vuosia vanha, rakastan sen syvää väriä ja hei, silitin sen ennen päälle pukemista, uskokaa tai älkää.

mekko Marimekko/ neule Vila/ saappaat Vagabond/ huivi Syster P (saatu)/ korvikset Aarikka/ laukku Liu Jo

 

 

Väsymys meinaa myös paistaa kuvista, ehkä se on tämä vuodenaika, joka väsyttää itse kutakin. Lumi tuo kyllä valoa ja virtaa ainakin itselleni, entä sinulle? Harmi, että ensi viikolla joudumme luopumaan lumesta, sen verran lämmintä on luvattu. Nautitaan siis hetki!

 

Onko itselläsi jotain tärkeää kaupunkia, johon tuntuvat vähän kaikki muistot liittyvät? Vai sopeudutko helposti mihin vain? Leppoisaa sunnuntain jatkoa, onko paikkakunnallasi lunta jo?