Joulu joulu tullut on…! Sekä arvontavoittajat!

Siellä se kuukauden päässä odottaa. Kuinka moni on päässyt jo joulufiiliksiin? Itse kaipaan kyllä lunta ja pakkasta, koska se kuului lapsuudessa aina jouluun. Toisaalta kun aattoilta pimenee, eipä sitä tarvitse ikkunoista kurkkia ulos ja kuusi, jouluruoat ja -laulut luovat fiilistä perheen keskellä.

Tiedättekö mikä on jouluhöperöstä ihanaa? Sen verran iso lapsi, jonka kanssa voi nyt ensimmäistä kertaa jutella tontuista ja joulupukista. Lapsi, jonka joululahjatoiveet ovat lakanat ja tapetti (siis selkeää sisustusbloggariainesta :D) ja joka varmasti innostuu joulukalenterin avaamisesta. Se tuo jouluun ihan uuden fiiliksen.

 

 

Viime viikonloppuna pääsin Keinuhongan tilalla rauhoittumaan upeaan joulufiilikseen ensi kertaa ja sitä jatkettiin vähän kaupallisemmalla teemalla sunnuntaina. Tampereen kaupunki oli järjestänyt jouluparaatin ja kaikkea ohjelmaa joulunavaukseen, mutta paraatin missasimme päiväuniajan vuoksi. Ehdimme kuitenkin nauttia glögeistä ja pipareista, Sokoksen tarjoamasta piparinkoristelusta sekä osallistuimme joulusuunnistukseen Koskikeskuksessa. Aamulla olimme vielä olleet joulukorttikuvassa, joten pienellä oli asiaankuuluvasti joulumekkokin päällä!

Koskikeskuksen joulusuunnistus tai jouluseikkailu kierrätti lapset vanhempineen kahdeksassa liikkeessä ympäri kauppakeskusta. Siinä missä Linkosuolla tiuskaistiin ”ei siihen lappuun mitään leimaa tule, piirrä itse rasti”, oli Timanttisilla kiva tehtävä sekä leima jaossa ja yläkerran Merlettossa sai piirtää oman tiskirätin vettäkestävillä tusseilla. Hirveä hajonta liikkeiden välillä oli ja Linkosuolta oli selkeästi joulumieli karannut, mutta kiva idea joka tapauksessa tällainen suunnistus! Äiti ainakin innostui kovasti, rakastan kaikkea tehtäväratoja, luontopolkuja ja vastaavia!

Sokoksen jouluikkuna paljastui sunnuntaina aika perinteikkääksi, eikä liikkuvia juttuja ollut ollenkaan niin paljon kuin aiemmin. Maanantaina kävimme kurkkaamassa Stockmannin ikkunan, joka oli täynnä heiluvia eläimiä. Meidän 2 veellä on selkeä mielipide ihan joka asiaan ja ennen kuin ehdin kysyä mitään ikkunoihin liittyvää, hän ilmoitti tomerasti Stockmannin ikkunan edessä ”Tää on tosi kiva, eilen oli tylsä ikkuna”. Pahoitteluni Sokos, raati oli armoton. :D Kaikki ylemmät kuvat ovat Sokokselta, Stockmannilta tarttui maanantaina mukaan vain yksi kännykkäkuva.

Vaikka näimme pukin ja maistelimme piparkakkua, ei kaupoista tarttunut joulufiilistä. Joululaulua sentäs hyräilin seuraavat pari päivää! Kyllä se jouluilo tulee lapsen hössötyksestä, korttien postituksesta, siitä, kun omaan laatikkoon putoilee joulukortteja (rakastan kortteja!) ja ekat lanttulaatikot syödään. Kynttilät meillä jo palavat ja tontut on nostettu esiin ja kohta pääsee avaamaan jo joulukalentereita! Minulle on varattu kolme, lapselle kaksi ja miehelle… Ei vielä yhtään, tämä täytyy korjata! Taitaa olla selvää, kuka meillä on jouluhömpöttäjä, hih!

Pukki vaikutti siltä, ettei tiedä keitä on Elsa ja Anna! Pukki hei, niitä Frozen-toiveita tullee joka toiselta pikkutytöltä!

Minä ainakin odotan lunta, ehkä joulukuussa pääsee pikkuhiljaa jo joulufiilikseenkin!

Joko alat itse virittäytyä jouluun? Mikä on parasta joulunodotuksessa? vai oletko ehdoton joulun vastustaja?

Oikein ihanaa alkavaa viikonloppua joka iikalle!

P.S. Jouluteemaan sopii täydellisesti paljastaa arvontavoittajat, eikö? Eli Mokkamestareiden paketit on arvottu! Paketti nro 1 lähtee nimimerkille pienet suloisuudet, nro 2 Mirvalle ja nro 3 Anskulle. Kiitos kaunis osallistujille ja onnea voittajille, olen laittanut teille spostia!