Keski-Suomen parasta brunssia?

Jyväskylässä ollessa tulee aika harvoin edes käytyä keskustassa, saatikka sitten syötyä ulkona, sillä juoksemme kyläpaikasta toiseen ja nautimme äidin ruoista. Isänpäiväviikonloppuna oli kuitenkin toisin, sillä vanhempani tykkäsivät kovasti Figaron kekribrunssista ja pyysivät meitä isänpäiväbrunssille kyseiseen paikkaan. Tottahan toki me mielellämme lähdemme, kun on brunssista kyse!

Koska brunssia mainostettiin lihaisana, soitin paikkaan jo etukäteen kertoen, että täältä tulisi yksi asiakas, joka ei syö punaista lihaa ja raskaus rajaa pois vielä graavikalat, tietyt juustot jne. Sain jutella itse keittiömestarin kanssa ja hän lupasi, etten lähde brunssilta nälkäisenä. Kun saavuimme paikalle, hän tuli henkilökohtaisesti kanssani juttelemaan ja pyysi kysymään mitä vain keittiöstä, he kyllä tekisivät. Sainkin oman salaatin, jonka juustot ja kastike olivat todella herkkua. Ihanaa, että palvelu oli näin hyvää, vaikka täytyy myöntää että nolotti olla näin ”vaikea” asiakas.

Figaro Winebistro valittiin tänä vuonna kolmatta kertaa Suomen parhaaksi viinibaariksi, joten varmasti viinipuolikin on herkkua. Isänpäiväbrunssilla oli mahdollista saada mm. Cristalia laseittain. Bistrossa järjestetään erilaisia tilaisuuksia sekä tapas-torstaita. Seuraavana vuorossa onkin pikkujoulut 26.11. ja ohjelmassa on mm. stand upia sekä livemusiikkia.

 

 

60-paikkainen bistro on lämminhenkinen ja omistaja Niko Saarukka oli salissa koko brunssin ajan, jutellen ja palvellen iloisesti. Paikasta jäikin todella palveltu olo ja mieleni olisi tehnyt tilata keittiöstä jotain muutakin kuin salaatti, mutta olin niin täynnä siitä ja lämpöisistä ruoista etten kyennyt.

Brunssiin kuului erilaisia salaatteja, pateita, ostereita, rapuja ja lämpöisinä ruokina oli lihoja, ihastuttavia kastikkeita ja kasviksia. Paikalla oli lihanleikkaaja, joka leikkasi kalkkunaa sekä muita lihoja. En muista milloin olisin viimeksi syönyt itse niin mureaa kalkkunaa ja hyvää kastiketta. Paikan lihat tulevat lähituottajilta, mistä suuri plussa!

Vaikka kyseessä on viinibistro, näytti isänpäiväbrunssilla olevan lähes joka pöydässä pikkuihmisiä, joten emme olleet ainoita lapsen kanssa liikkuneita ja hänet otettiin hyvin vastaan. Lastenlistakin olisi löytynyt, seisovasta pöydästä alle 6-vuotiaat saivat syödä veloituksetta.

Tämä oli todella mukava ja erilainen brunssikokemus ja koko porukkamme oli myöhään iltaan asti täynnä, eli keittiömestari piti lupauksensa, kukaan ei poistunut nälkäisenä. Ainoa mikä jäi harmittamaan oli tuo ihanan näköinen mustikkajuustokakku, jonka raskausrajoitukset rajasivat pois ja jota muut kehuivat kovasti… Hohoi Figaro, järjestättehän äitienpäiväbrunssin, jolla pääsisin maistamaan tuota kakkua? :D

Kenelle kyseinen paikka on tuttu?

Figaro Winebistro
Asemakatu 2, Jyväskylä