Parasta kahvia ja teetä Pirkanmaalta – Mokkamestarit (+arvonta!)

Minä olen lukuisia kertoja toitottanut blogissani rakkauttani teehen. Instagram-tiliäni seuraavat ovat myös varmasti huomanneet lokakuussa kehiin astuneet joulutee-kuvat, sillä Mokkamestareiden joulutee on varmasti parasta koskaan juomaani joulusekoitusta. Mies on puolestaan meillä se vannoutunut kahvinjuoja, jolle maistuu erityisesti tummapaahtoiset kahvit. Olen ostanut hänelle mm. Mokkamestareiden Etiopia-kahvia ja se on saanut ihastuneen vastaanoton.

Olinkin monesta syystä hyvin innoissani, kun sain tehdä yhteistyötä Mokkamestareiden kanssa. Ensinnäkin heidän tuotteensa on taloudessamme todettu hyviksi ja toisekseen, paikallisten yritysten kanssa on aina mukavaa toimia. Reija Paakkinen ja Mika Hannuniemi ovat perustaneet Mokkamestarit jo vuonna 1990, kuinka paljon kahvi- ja teekulttuuri onkaan kehittynyt noista ajoista! Tällä hetkellä valikoima käsittää reilut 50 kahvilaatua sekä yli 100 teetä.

Mokkamestareilla on myymälä-kahvila Tampereen keskustassa Verkatehtaankadulla ja Ylöjärveltä Teivon yrityspuistosta löytyy paahtimo, jossa on myös myymälä sekä koulutus- ja cuppingtilat. Kun saavuin Ylöjärvelle huumaavaan kahvintuoksuun, minut otti vastaan kahvikouluttaja sekä myyntikoordinaattori Henna Ahonen, joka kertoi laajasti yrityksen toiminnasta. Ylöjärven tilassa on mahdollista päästä osallistumaan kahvikoulutuksiin, joissa pienryhmissä saa opiskella baristan hommia ihan kädestä pitäen.

Suurimman vaikutuksen minuun teki työ, joka kahvin takana on. Sitä kuunnellessani ymmärsin, mikä kahvin kilohintaa nostaa. Kun kahvimarjat kerätään, tuo yksi marja sisältää kaksi kahvipapua. Kuvitelkaa paljonko noita marjoja täytyy kuoria, jotta saadaan edes yksi paketillinen kahvia? Pavut käsitellään kahvitilalla erilaisilla menetelmillä ennen kuin ne matkaavat maailmalle. Mokkamestareille paahdetaan kahvia päivittäin käsin kaikilla asteilla (asteikko on yhdestä viiteen) ja sitä tehdään tilausten mukaan, sillä näin taataan se, että asiakas saa aina tuoretta kahvia. Paahtamisen jälkeen kahvi maustetaan, jos se on makukahvia ja kaikki 200 grammaa isommat erät pakataan käsin. Myös tarrojen liimaus pusseihin on pitkälti käsityötä, lisäksi käytössä on tarroituskone, joka on tehostanut toimintaa tuotannossa. Aika monien käsien ja työvaiheiden läpi kahvi siis päätyy kuppeihimme.

Paahtomestari Hannu Paakkisen työhön tutustuminen oli mielenkiintoista, sillä hän tekee töitä kaikilla aisteilla, eikä liiku työpisteeltään kesken erän. Hän kuuntelee tarkasti kahvipapujen poksahduksia ja esimerkiksi paahtoasteen 4/5 pavut poksuvat jonkin aikaa, hiljenevät, alkavat poksua taas ja kun ne alkavat hiljentyä, on sekunteista kiinni saada ne ulos, jotta kahvin paahtoaste on oikea. Hannulla on korviensa lisäksi käytössä hajuaisti ja kello. Minulla ei ole ollut aavistustakaan, miten tarkkaa työtä kahvinpaahto on! Paahtokoneen lämpötilan ollessa 200 astetta, siinä oli aika ajoin hyvin lämmin ja Hannu teki paahtimen vieressä tarkkaa työtä monen vuoden kokemuksella, hänen intohimonsa kahvinpaahtoon oli todella mukavaa katsottavaa.

Teet tulevat Mokkamestareille valmiina ja ne pakataan pienempiin eriin käsin. Itse tykkään Mokkamestareiden teestä juurikin siitä syystä, että mustikan makuinen tee maistuu rehellisesti mustikalta ja granaattiomenatee omenalta. Maku tuleekin aidoista marjoista, hedelmistä ja luontaisista aromeista. Mokkamestarit ovat juuri uudistaneet kahvipakettinsa ulkonäön ja teepussitkin ovat kokeneet aikamoisen muodonmuutoksen. Molemmat paketit ovat nyt kansainvälisen näköisiä ja teet löytyvät jatkossa ”Teetaikurit”-nimikkeen takaa, joka ohjaa ehkä ihmisiä enemmän teen puoleen siinä missä Mokkamestari kahvipakettiin.

 

Mokkamestareiden kerrotaan olevan kahvipaahtimo, joka syntyi puhtaasti intohimosta ja rakkaudesta kahviin, rohkeudesta sekä seikkailumielestä haluaa välittää samaa intoa suomalaisille kahvinystäville. Tämä intohimo oli käsin kosketeltavissa Ylöjärvellä ja jokainen työntekijä tuntui tekevän täysillä ja täynnä intohimoa työtään kahvin ja teen parissa.

Ilokseni saan myös arpoa teille kolme erilaista pakettia kahvia/teetä. Koska joulusesonki on tulossa, näistä paketeista kaksi on jouluaiheisia ja yksi tavallista teetä. Arvon siis kolme voittajaa, joista kahdelle lähtee teetä ja yhdelle kahvisetti.

Arvonnan säännöt ovat seuraavat:

1. Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro, onko Mokkamestarit sinulle tuttu ja minkä paketin haluaisit ensisijaisesti sekä minkä toisena. Paketit ovat alla kuvattuna, paketti nro 1 sisältää kaksi erilaista teemakua, nro 2 kaksi erilaista kahvia ja nro 3 mustan ja vihreän jouluteen. Tällä kommentilla saat yhden arvan.

2. Toisen arvan saat, jos olet lukijani jonkin kanavan kautta (blogger, bloglovin, Facebook, blogit.fi, Instagram).

3. Kolmas arpa on sinun, jos jaat tämän arvonnan omassa blogissasi/facebook-sivullasi!

4. Huikkaa kommentissa haluamasi paketin lisäksi monellako arvalla olet mukana ja anonyymi, jätä jokin yhteystieto!

Arvonta on auki torstai-iltaan 19.11.2015 klo 18 asti. Onnea matkaan, ihanaa kun tällä kertaa saa lähettää paketit kolmelle onnekkaalle!

Oikein hyvää viikonloppua kaikille, ollaan varovasti kun on perjantai 13.päivä!