Nappasin tuotteet mukaan Jyväskylään isänpäivänviettoon, sillä viihdyttäjiä muksullemme piisasi ja me miehen kanssa kokkailimme rauhassa pari tuntia isänpäivän aasialaismenua (hyi minua, laitoin isän hommiin juhlapäivänään). Lopullinen menu oli seuraava:


Onnistuimme yli odotusten, sillä kaikki söivät hyvällä ruokahalulla ja erityisesti paistettu riisi tuntui keräävän kehuja. Suurin moka tapahtui marraskuun pimeyden ja kuvaamisen kanssa, sillä kameran ulkoinen salama oli kotona. Mutta tässä siis nuo kolme ohjetta ja niissä käytetyt Santa Marian tuotteet, suosittelen kokeilemaan jos haluaa aasialaista twistiä ruokiinsa! Kaikki reseptit olivat helppoja ja nopeita toteuttaa, meitä hidasti vaiheiden kuvaaminen sekä tavaroiden etsiminen äidin köökistä, voi sitä ollakin välillä hukassa! Sekä kuvaaminen että tavaroiden löytäminen toisen keittiössä olivat haasteita, mutta maaliin päästiin.


Ohjeet ovat mukailtu erilaisista netistä löytyvistä ohjeista sekä omasta päästä!
Nuudelisalaatti
250g riisinuudeleita (Santa Maria)
1 pss sokeriherneenpalkoja
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
1 pss wok-vihanneksia (Classic)
2 dl tuoretta basilikaa
Kastike
6 rkl sweet chili-kastiketta (Santa Maria)
4 rkl limemehua
2 rkl seesamiöljyä
ripaus suolaa
Liota riisinuudeleita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Valuta nuudelit ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta sokeriherneenpalot sekä wok-vihannekset vedessä, jäähdytä. Paloittele huuhdellut paprikat sekä hienonna tuore basilika. Sekoita nuudelit ja vihannekset sekä basilika keskenään. Sekoita kulhossa kaikki kastikeaineet keskenään sekä lisää salaattiin. Meillä tämä syötiin suoraan, mutta makujen voi myös antaa vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.



Paistettua riisiä ja kanaa
4dl edellisenä päivänä keitettyä riisiä
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
450 g broilerin fileesuikaleita
4 rkl soijakastiketta
3 kananmunaa
3 tomaattia
ananasta
1 pieni pss cashew-pähkinöitä
1 pss Asian Spices Pineapple Thai-mausteseosta (Santa Maria)
3 rkl sitruunamehua
chiliä, seesamiöljyä
Chili & Garlic Sriracha-kastiketta (Santa Maria)
Leikkaa ananas puoliksi ja koverra sen sisus ulos. Pilko hedelmäliha pieneksi. Ruskista öljyssä sipulit ja paista broileri kypsäksi. Laita sekaan soijakastike sekä riko pannuun kananmunat, sekoita kunnes kananmunat hyytyvät. Laita sekaan keitetty riisi, pilkotut tomaatit sekä ”fiiliksen mukaan” pilkottua ananasta, sanoisin että meillä oli noin puolikas kokonaisesta isosta, tuoreesta ananaksesta joukossa. Sekoita joukkoon Pineapple Thai-mausteseos. Mausta chilillä, sitruunamehulla, Sriracha-kastikkeella ja lorauta halutessasi joukkoon seesamiöljyä. Paahda cashew-pähkinät toisella pannulla ja sekoita lopuksi joukkoon. Nostele paistettu riisi tarjolle koverrettuun ananakseen.





Thaimaalaiset kanapyörykät
600 g broilerin jauhelihaa
1 prk kookosmaitoa (Santa Maria)
2 dl korppujauhoja
1 sipuli
2 kananmunaa
3 rkl hasselpähkinärouhetta
1 pss Asian Spices Paneng Curry-mausteseosta (Santa Maria)
2 rkl hunajaa
(Santa Maria Sriracha-kastiketta)
Sekoita korppujauhot kookosmaidon joukkoon ja anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää sekaan pilkottu sipuli, jauheliha, kananmunat, pähkinärouhe, Paneng curry-mausteseos, hunaja sekä halutessasi Sriracha-kastiketta tuomaan potkua. Sekoita tasaiseksi ja pyöritä seoksesta kostutetuin käsin pyöryköitä. Paista noin 25-30 minuuttia 200 asteessa.



Ohjeitahan voi varioida ja lisätä esim. chiliä makunsa mukaan. Näissä ohjeissa oli otettu huomioon chilin määrässä mummo, lapsi sekä raskausnärästys ja lisächiliä voi myös tarjoilla pöydässä, meilläkin esillä oli sweet chili-kastiketta sekä Sriracha-kastiketta. Lihoja voisi myös vaihdella mielensä mukaan ja laittaa vaikka rapuja paistetun riisin sekaan!