Mutta viikonlopusta ruokapuoleen, sillä tein viime viikolla _ensimmäistä_ kertaa ikinä granolaa itse. Olen sitä kaupasta ostaessani suunnitellut tuhat kertaa, että pitäisi tehdä itse, mutta ei, en ole saanut aikaiseksi. Ja niin helppoa kuin se sitten olikin! Kaikki sai alkunsa siitä, kun äitini luki ääneen viimeistä Oliviaa sekä siellä ollutta ohjetta ja luetteli granolan aineksia. Ponkaisin kauppaan siltä istumalta, oli pakko toteuttaa lehdestä löytynyt ohje heti! Ihan kaikkea ei Prismasta löytynyt (mm. amarantti ei onnistunut), mutta hyvää tästä tuli, ehdottomasti!
Kokeile siis jos tykkäät syödä granolaa jogurtin tai rahkan kera!
Ainekset:
8 dl kaurahiutaleita
4 dl amaranttia (tämä siis meiltä uupui)
2 dl hasselpähkinöitä
2 dl manteleita
1 dl kurpitsansiemeniä
1,5 dl omenasosetta
1 dl hunajaa
1,5 rkl öljyä
1,5 dl ruokosokeria (en laittanut näin paljoa ja hyvin riitti vähempikin)
ripaus suolaa
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl kuivattuja omenarenkaita
1 dl rusinoita
1. Levitä kaurahiutaleet uunipellille. Rouhi pähkinöitä, manteleita ja kurpitsansiemeniä pienemmiksi ja sekoita kaurahiutaleisiin. Valuta päälle omenasose, hunaja ja öljy (itse sekoitin nämä keskenään ja laitoin sitten päälle). Ripottele joukkoon sokeri ja suola. Sekoita.
2. Paahda 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia, laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka paahtamista toiset 20 minuuttia. Sammuta uunia ja avaa luukku raolleen ja jätä granola kuivumaan uuniin pariksi tunniksi (teimme niin myöhään illalla että sai kuivua ja jäähtyä yön yli).
3. Viipaloi aprikoosit ja omenat, sekoita ne ja rusinat granolan joukkoon.