Halloweenin kurpitsahulluus sekä arvontavoittaja!

Tiedättekö, kirjoitin ajatuksissani otsikkoon kurpitsavoittaja! En sentään kurpitsoja ala postittelemaan! :D

Mutta siis mikä kurpitsahulluus? Miehen innostus erilaisiin kurpitsankaiverrustekniikkoihin on ollut viikon verran valloillaan ja ensimmäisenä tehty Nalle Puh on jo aika nahistunut. Seuraavaksi täällä syntyi Ariel sekä Tiikeri, jotka mies teki eri tavalla kuin Puhin. Siinä missä Puh oli perinteisesti läpikaiverrettu, muut ovat koverrettu mahdollisimman tyhjiksi ja kaiverrettu vain pintaan. Näyttäisi siltä, että näin kurpitsa säilyy hyvänä pidempään!

Kurpitsan kaivertaminen vaatii kärsivällisyyttä ja pikkutarkkuutta ja on hauska katsoa miten keskittyneenä mies on niitä vääntänyt. Ensimmäisenä tietenkin leikataan kurpitsalta hattu irti, tyhjennetään sisus (lapsen Puh-haarukka oli kuulemma oiva ”kampa” siementen erotteluun) ja sen jälkeen hyväksi kikaksi säilyvyyden kannalta osoittautui huuhdella tyhjä kurpitsa sisäpuolelta etikalla.

Mallikuvat mies etsi netistä, mutta tietenkin ne tulee vielä sovittaa omaan kurpitsaan sopivaksi. Puh ja tiikeri syntyivät perinteisellä ”piirrä malli paperiin, leikkaa kuvio paperista irti ja tussaa se kurpitsaan”-tekniikalla, mutta Arielin mies teki painelemalla kuvan neulan avulla kurpitsaan. Itse kuvan kaiverrus tapahtui tosiaan poralla ja kaiverrusterällä ja viimeistely mattopuukolla.

Sitten vain kynttilä sisään ja ihastelemaan lopputulosta, täällä on oikea Halloweenin Disney-rivistö!

Minun tehtäväkseni jäi sisustat, eli kurpitsa ja sen siemenet. Sosekeitosta tuli takuumaistuvaa ja tänään kokeilin tehdä tiikeripiirakkaa, eli suolaista kurpitsapiirakkaa tiikerikurpitsan sisuksista. Pohjaksi tein huippuhyväksi havaitun pohjan, jonka ohjeen nappasin kaiman blogista (minä muuten isoon vuokaan tuplaan kaikki muut määrät paitsi voin).

Kurpitsan paiston oliiviöljyssä ja maustoin sekä lisäsin tilkan vettä. Kurpitsan lisäksi piirakkaan päätyi pinaattia, fetaa ja perinteinen kerma-munaseos sekä juustoraastetta. Oli muuten huippuhyvä makean ja suolaisen liitto!

Siemenistä parhaan herkun saa huuhtelemalla ne, pyörittelemällä öljyssä (meillä on käytetty tähän avokadoöljyä), lisäämällä suolaa ja pippuria ja paahtamalla uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Herkkua tulee!

Siis lyhtyjä ja kurpitsaherkkuja on syntynyt täällä, vaikkemme edes Halloweenia juhli. Mutta täytyy näistä kurpitsoista ottaa ilo irti varmasti jatkossakin, aikamoisia syksyn piristäjä vai mitä?

Sitten se arvontavoittaja: Syster P:n huiviarvontaan kertyi yhteensä 136 arpaa ja niistä arvottiin voittajaksi Ida/Chocoma! Onnittelut sinne, ilmoitatko minulle vielä sähköpostilla osoitteesi! :)

Itselleni tuli ihan surku, kun teitä oli niin monta osallistujaa ja voin palkita vain yhden. Mutta hei, ensi viikolla polkaisen seuraavan arvonnan käyntiin, joten pysykäähän kuulolla! Kiitos runsaasta osallistujamäärästä!

Kuka innostui,kurpitsoista, kaiverretaanko teillä lyhtyjä tai tehdään kurpitsaruokia? Vinkkaa joku hyvä, kurpitsaa piisaa vielä…!