Nalle Puh-kurpitsa ja elämän tarkoitus

Viime päivät ovat olleet haastavia, tämä raskaus pitää nyt hienoisessa pelossa koko ajan. Kun makasin eilen kotona ja ulkona riehui myrsky, päätin vastailla tähän tuulannelilta tulleeseen Starlight Blogger Award-haasteeseen. Kuvitukseksi otin muutamia kuvia kotona, pihalle ei tarvinnut torstaina eksyä kameran kanssa! Tervetuloa kurkkaamaan siis meille!

Mitä tulee Nalle Puh-kurpitsalyhtyyn, niin se on täysin mieheni aikaansaannosta, mutta me tyttären kanssa innostuimme lopputuloksesta kovasti. Olen aina ollut hienoinen Halloweenin vastustaja, joten ei ole tullut mieleenkään kaivertaa kurpitsaa kotosalla. Mies puhui että haluaisi kokeilla, minä nappasin postireissulla kurpitsan kainaloon ja lopputuloksena oli ihan mahtava Nalle Puh-lyhty. Hän teki sen poralla ja täytyy sanoa, että olin hyvin epäileväinen lopputuloksen suhteen. Mutta turhaan. Kyllä se mies osaa. Ja itseäni alkoi harmittaa, etten kuvannut alusta loppuun tekovaiheita järkkärillä, jos joku innostuu tekemään Puh-lyhtyjä! :D

Mutta nyt haasteeseen, kysymykset ovat alkujaan Lady of the Messin blogista.

1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Ihan ehdottomasti perheestäni. Miehestä, joka jaksaa kehua minua päivittäin ja tyttärestä, jonka heleä ääni kajauttaa ”äiti mä tykkään susta!” aamuisin. Ystävistä. Terveydestä, emme ole olleet iäisyyksiin kipeänä *kopkop*. Kaikesta kivasta, mitä olen tälläkin viikolla päässyt kokemaan. Rakkaudesta.

2. Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämästäsi, jos pystyisit?

Minähän olen aikamoinen katuja, jossittelija ja voivottelija, joten näitä asioita on _tsiljoona_. Ja tällaisesta ”voi kun en olisi”-ajattelusta olisi hyvä päästä eroon, mutta kaadetaan tähän nyt muutama asia, jotka valitsisin toisin.

– Olisin valinnut yliopistossa toisen alan. Tutkinto ei työllistä. Miksi en hakenut tiedotusoppiin, vaikka jo ollessani yliopistossa sisällä? Miksi tahkosin tutkinnon, jonka tuntuu olevan työmarkkinoilla huonoa valuuttaa?

– Olin parikymppisenä hyvin rikkinäinen ihminen syiden vuoksi, joita en tähän halua kertoa. Olin äärettömän epävarma, en uskaltanut lähteä ekoihin opiskelijabileisiinkään ilman miestä ja epävarmuuteni johti siihen, etten oikein tutustunut kunnolla opiskeluaikoina kehenkään. Oikeasti, tätä on nyt 10 vuotta myöhemmin vaikeaa käsittää, koska tunnen olevani niin paljon vahvempi ja itsenäisempi ja omaan nykyään jopa itsetunnon! Haluaisin siis muuttaa sen suhtautumiseni elämään parikymppisenä, sen ajatusmaailman, että kaikki varmasti vihaavat minua, minusta ei ole mihinkään, kukaan ei halua olla ystäväni ja niin edespäin.

– En olisi ostanut taloa, joka aiheutti kaksi vuotta kestäneen oikeusjutun, valtavan remontin, unettomuuden, epävarmuuden, valtavan määrän itkua ja repi ja natisutti parisuhteemme äärirajoille. Olin pari kertaa varma, ettemme pysy yhdessä, niin hajalla olimme. Nyt tuntuu taas siltä, ettei mikään voi meitä erottaa ja tuo kokemus toisaalta liimasi meitä kovemmin yhteen. Toisaalta olen onnellinen, että jos joku iso vastoinkäyminen täytyy tulla vastaan aika ajoin, oli tämä ainakin korjattavissa. Olemme edelleen yhdessä ja edelleen terveitä.

3. Mikä sinun mielestäsi on elämän tarkoitus?

 ”Lupaa minulle, että tulet muistamaan, että olet rohkeampi kuin uskot, vahvempi miltä näytät ja fiksumpi kuin luulet.” — A.A Milne, Nalle Puh

Minä olen aina ollut valtava Puh-fani ja meinasimme hukkua Nalle Puh tavaraan 10 vuotta sitten. Hänen elämänasenteensa on ihastuttava. Mutta noin yleisestihän tämä kysymys on mahdoton. Elämän tarkoitus on tehdä itsensä ja läheisensä onnelliseksi. Ottaa jokaisesta päivästä kaikki irti, kun on saanut mahdollisuuden elämään, ilman että satuttaa toisia. Tällä hetkellä tuntuu, että elämäni tarkoitus on luoda tyttäreni elämälle niin vahva pohja, että hän muistaa aina olevansa arvokas ja pärjää kovassa maailmassa.

 

Kiitän tästä vaikeasta haasteesta tuulannelia! Haasteen sääntönä oli haastaa kuusi blogia lisää mukaan, mutta aika moni seuraamani blogi on jo haastettu. Nappasin nyt sitten muutaman blogin haastettavaksi, haastan seuraavat blogit näillä samoilla kolmella ”helpolla” kysymyksellä, olkaapa hyvät!

 

1. Kuiskauksia

2. Happy Heels

3. Minäkö keski-ikäinen

4. Elämää onnenpähkinässä

 

 

Onko täällä Puh-faneja? Halloweenista tykkääjiä? Oikein mukavaa alkavaa viikonloppua!