Superfoodia pannarissa ja messuliput menevät…!

Huikkaan ihan ensimmäisenä, että I love me-messulippuarvonta on suoritettu ja onnetar suosi Miiaa ja Maria! Minä laitan teille spostia, kurkatkaa niin saadaan liput teille. Onnea ja kivoja messuja!

 

Hypätään messuista ruokajuttuihin. Instagram-tiliäni seuraavat tietävätkin, että sinne päätyy aika paljon ruoka- ja smoothiekuvia. Tykkään hurjasti kasvisruoasta ja erilaisista smoothiesta ja ne ovat myös oiva tapa saada lapsikin syömään paljon vitamiineja. Onneksi tytär tykkää rouskuttaa niin lehtikaalit kuin muutkin kasvikset sellaisenaankin, mutta kasvisruokaan saa helposti upotettua läjän erilaisia vihanneksia.

 

Odotusaikana sitä haluaa viilata ruokavaliotaan entistä ravintorikkaammaksi, sillä totuushan on, ettei mikään purkkivitamiini korvaa oikean, monipuolisen ruoan hyötyjä. Purkista otan maitohappoa (jonka on myös todettu olevan tärkeää sikiön kannalta) sekä odotusajan multivitoja, mutta yritän myös aktiivisesti miettiä mitä suuhuni laitan. Tosin myönnän, että pahoinvoinnin vallassa join Jaffaa, kävin kerran pizzalla jne., mutta ei kai kenenkään ruokavalio voi olla täydellinen? ;)

 

Lehtikaali on asia, mitä himosin ensimmäisessä odotuksessa ja näköjään taas, innostun jokaisesta lehtikaaliohjeesta johon törmään! Raakaa porkkanaa voisin myös puputtaa loputtomiin, joten tässä ohjeessa on niin kaalia kuin porkkanaa. Tuunasin tämän pannarin uusimman Yhteishyvän reseptin pohjalta ja lapsellekin tämä maistui. Tässä ohje, jos joku innostuu kokeilemaan!

 

Kasvispannukakku

 

100g margariinia

8 dl maitoa

3 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

n. 100g lehtikaalia

1 kesäkurpitsa

3 porkkanaa

mustaleima-juustoraastetta

(aurajuustoa) 

 

 

 Riivi lehtikaalien paksuimmat ruodit ja pilko pieniksi. Kuori ja raasta sekä porkkanat että kesäkurpitsa.

 

Sulata margariini. Sekoita kulhossa puolet maidosta ja munat. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos munamaitoon. Sekoita joukkoon loput maidosta sekä sulatettu margariini.

 

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä päälle kasvikset sekä juustoraaste (minä laitoin toiseen puoleen myös aurajuustoa). Paista pannaria 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

 

 

Namskis!

 

Minä uskon, että ruokavalio vaikuttaa suuresti niin äidin kuin tulevan lapsen hyvinvointiin ja otan mielelläni vastaan hyviä kasvisruokaohjeita (ei curryja tai vahvoja mausteita, mahani ei tällä hetkellä kestä), jos sinulla on sellaista vinkata! Tässä pannarissa sanoisin kyllä aurajuuston olleen liikaa mustaleiman kanssa, se puoli missä auraa ei ollut oli parempi ja kesäkurpitsakin maistui ihanasti, kun juustoa ei ollut liikaa.

 

Tykkäätkö itse tehdä kasvisruokia? Monihan viettää lihatonta lokakuuta nyt, kuka on siinä mukana?

 

Värikästä uutta viikkoa!