70-luvun hengessä

 

 Vaikka 1970-luvusta tulee itselleni ensimmäisenä mieleen trumpettilahkeet ja värikkäät vaatteet, jotain aikakauteen viittaavaa tässä korussa, hapsulaukussa ja lyhyissä shortseissakin mielestäni oli. Taustalla ei sitten taas ole mitään tekemistä ajankohdan kanssa ja tajusin vasta kuvista jälkikäteen ruohon olleen niin pitkä, että kenkäni upposivat sinne totaalisesti. Hmph. Jos omistaisin mokkahameen tai shortsit, siinäpä olisi aivan ehdoton alaosa tähän asuun! Niitä on kaupoissakin näkynyt nyt paljon, mutta päivät lapsen kanssa heiluessa koen materiaalin liian mahdottomaksi arkikäyttöön. Tekonahka sen sijaan kestää menoa ja nämä shortsit ovat olleet käytössä niin heinäkuussa kuin joulukuussakin, laivalla tammi- sekä maaliskuussa ja nyt syyskuussa sukkisten kanssa. Taipuvat siis ympäri vuoden käyttööni ja ovat todellakin yksi mukavimmista vaatekappaleistani!

shortsit Vero Moda/ neule ja kaulakoru Lindex/ korvikset Snö of Sweden/ kengät H&M/ takki Seppälä/ Laukku Liu Jo

Kuvissa meni keskittyminen pikkuneitiin, joka poimi kukkia ja laittoi niitä taskuihini, asettui eteeni poseeraamaan kameralle ja temmelsi edes takaisin. Mies räpsi kuvia aina siinä hetkessä kun lapsi väisti, jolloin en todellakaan ehtinyt miettiä ilmettä tai asentoa. Mutta olipahan molemmilla taskut täynnä kukkasia kuvaushetken jälkeen ja touhumme nauratti kyllä varmasti niin meitä itseämme kuin ohikulkijoita. Kotiäitinä ja pienen lapsen äitinä sitä tottuu siihen, että tekee aina montaa asiaa yhtä aikaa – syöminen, suihkureissut, vessareissut, asukuvat, meikkaaminen, pukeutuminen, kaikessa on apulainen mukana ja viihdytyskeinoja saa välillä keksiä. Huomaan keskittymiseni olevan jotenkin huonoa nykyään, aivoni ovat niin tottuneet tekemään ja ajattelemaan sataa asiaa yhtä aikaa, etten sitten ykskaks osaakaan keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan. Mutta kyllä esimerkiksi kahdenkeskisillä ulkomaanreissuilla on ottanut kaiken irti rauhassa syömisestä, hitaasta aamiaisesta sekä asukuvien ottamisesta. Okei, viimeinen kohta ei ehkä koskenut miestä. :D

Mutta en valita, tämä on hauska (ja tehokas!) elämänvaihe, jossa täytyisi vaan muistaa levätä kun siihen on mahdollisuus. Hymyn huulille tuo kuvien taustalla touhuava pirpana saa aina, meidän pieni aurinko.

Tuleeko sinulle kokonaisuudesta 1970-luku mieleen vai olenko yksin aatteineni? Oikein touhukasta sunnuntaita kaikille, muistakaa levätäkin!