Pinkkiä puuroa piirakassa

Aika ajoin minulle iskee leipomisvimma. Siis ihan pakko ykskaks saada jotain leivottua, yleensä sunnuntaina, kun aineksia ei ole niin helposti saatavilla. Inhoan vaivata taikinoita käsin, joten helpot leivonnaiset ovat minun juttuni. Viimeksi viime sunnuntaina alkava syksy sai minut vimmoihini: asunto oli kuurattu, olin heilunut pölyrätti kädessä ja totesin, että HALUAN LEIPOA! Ideat olivat nollissa, enkä suoraan sanottuna tiedä mistä punajuuripiirakka nousi esiin? Meillä oli kasvimaassa nostamatta vielä viimeiset punajuuret ja googlen avustuksella päädyimme punajuuri-homejuustopiirakan leivontaan. Alkuperäinen Hellapoliisin ohje löytyy täältä. Leivontavimmani täytyy hoitaa yleensä suolaisilla jutuilla, sillä makeat jäävät syömättä.

Touhuni ei monesti ole kovin suunniteltua, joten vilkaisin ohjeen ja mies käväisi kaupassa hakemassa puuttuvat jutut. En siis lukenut läpi, mitä kaikkea siihen piti tehdä. Tiesin kyllä, että pelkästään punajuurien keittämisessä ja kuorimisessa on oma hommansa, mutta eivätpähän jäisi kasvimaahan homehtumaan. Soseeksikin ne pitäisi saada, tämä hoidettiin blenderillä.

Sitten aloin lukea ohjetta eteenpäin ja totesin, että sitä varten pitää keittää riisipuuro. ARGH! Siis jokainen joka on keittänyt riisipuuroa tietää, ettei se ole ihan nopea juttu. Tämä minun nopea helppo leivonnaiseni vaati siis pitkän keittoajan punajuurille ja päälle hellan vieressä seisomisen ja maitopuuron hämmentämisen. Huhhei!

Homejuustoa piti laittaa alkuperäisen ohjeen mukaan 50 grammaa. Laitoimme TRIPLAmäärän ja juusto suli kuuman piirakan joukkoon niin, että se maistui lähinnä noista päälle laitetuista murukohdista. Jos tekisin tätä uudelleen, en varmaankaan laittaisi homejuustoa kuin piirakan päälle paloina, sillä itse rakastan sen makua.

Kovan homman jälkeen piirakka oli valmis ja suoraan uunista se ei maistunut niin hyvältä kuin seuraavana päivänä. Ensi kerralla luen ohjeen loppuun asti, mutta hauska pinkki puuropiirakkahan tästä tuli, jota äitini ainakin maistellessaan kehui. Kuka uskaltaa kokeilla?

Tykkäätkö sinä takuuvarmasta homejuusto & punajuurikombosta? Tunnistatko äkilliset leipomisvimmat? Leppoisaa sunnuntaita!

P.S. Vielä huomisiltaan asti on aikaa osallistua tähän arvontaan, klik!